آیا سگگردانی جرم محسوب میشود؟
به گزارش خبرنگار قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، انتشار کلیپ برخورد پلیس با شخصی که به همراه سگ در حال تردد بود، واکنشهای فراوانی را به دنبال داشت. برخی از این اقدام پلیس دفاع کردند و در مقابل عدهای نسبت به آن نقد وارد کردند. در این میان نکته حائز اهمیت این است که موضع قانون در رابطه با عبور و مرور حیوانات در سطح شهر چیست؟
طبق مواد ۵۲۲ و ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی صاحب هر حیوانی اگر از احتمال حمله آن آگاه باشد ولی قصور کند و از حیوان مراقبت نکند و آن جانور به کسی صدمه وارد کند، او ضامن است، حتی وقتی که صاحب حیوان، آن را به کسی سپرده باشد که توان مراقبت از حیوان را نداشته باشد و همین باعث آسیب دیدن کسی شود.
البته براساس ماده ۳۳۴ قانون مدنی مالک یا متصرف حیوان مسئول خساراتی نیست که از ناحیه آن حیوان وارد میشود، مگر این که در حفظ حیوان تقصیر کرده باشد که اگر مقصر باشد باید خسارات وارده را جبران کند.
مطلب حائز اهمیت این است همه مفاد مذکور که مبنای صدور رأی در دادگاهها هستند به جبران خسارت توسط صاحب حیوان اشاره میکنند و نه مجازات آنها و همگی نیز به لفظ حیوان اشاره دارند نه فقط به یک حیوان خاص مثل سگ. بنابراین تنها جبران خسارت متوجه صاحبان حیوانات آسیبرسان است و جبران خسارت تنها چیزی است که عاید افراد آسیبدیده میشود.
درمجموع با توجه به موارد مذکور اصل پدیده در قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی، سگگردانی جرم محسوب نمیشود و یک عمل وقتی جرم تلقی میشود که قانونگذار آن را جرم دانسته باشد.
در پایان گفتنی است بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، مرتکبان هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود، به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
انتهای پیام/۴۱۵۸/پ
انتهای پیام/