دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۰
۹ روز مانده تا المپیک توکیو؛

تکواندو در انتظار شگفتی در آوردگاه توکیو/روزهای خوش برای تکواندوکاران ایران تکرار می‌شود؟

تیم ملی تکواندو ایران با سه نماینده در آوردگاه توکیو در انتظار پایان شکست‌ها و ناکامی‌ها و خلق شگفتی است.
کد خبر : 594582

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تکواندو ایران ششمین حضور در المپیک را تجربه می‌کند و در این دوره از المپیک سه نماینده ایران میرهاشم حسینی، آرمین هادی‌پور و ناهید کیانی در آوردگاه توکیو رو در روی حریفان خود به میدان می‌روند. اولین حضور تکواندو در المپیک به سال ۱۹۸۸ برمی‌گردد که در دو بخش مردان و زنان نماینده داشت و به صورت آزمایشی برگزار شد. بعد از المپیک ۱۹۸۸ سئول، تکواندو در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون هم حضور آزمایشی داشت و مدال‌های کسب شده در این دوره در جدول توزیع مدال‌ها محاسبه نشد.


برنز ساعی؛ اولین مدال رسمی تکواندو


پس از این دو حضور آزمایشی، از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، تکواندو به صورت رسمی وارد مسابقات المپیک تابستانی شد، در این دوره رقابت‌ها در چهار وزن آقایان و بانوان برگزار شد، هادی ساعی و مجید افلاکی نمایندگان تکواندو ایران در این دوره بودند. ساعی در این مسابقات موفق به کسب مدال برنز شد. افلاکی هم از کسب مدال بازماند.


المپیک آتن؛ حساب ویژه روی تکواندو ایران


در المپیک ۲۰۰۴ آتن تکواندو جهش قابل ملاحظه‌ای داشت، تکواندو در این دوره از المپیک موفق به کسب مدال طلا شد و در کنار دو رشته مدال‌آور ایران، کشتی و وزنه‌برداری قرار گرفت و سومین ضلع مدال‌آوری کاروان ورزشی ایران را تشکیل داد. به طوری که روی مدال‌آوری این رشته ورزشی حساب ویژه‌ای باز کردند. در این دوره از المپیک هادی ساعی و یوسف کرمی دو نماینده ایران بودند که موفق به کسب مدال طلا و برنز شدند.



المپیک پکن؛ تاریخ‌سازی ساعی


المپیک ۲۰۰۸ پکن تاریخ‌سازی تکواندو همچنان ادامه داشت؛ هادی ساعی در این المپیک هم به مدال خوش‌رنگ طلا رسید تا نام خود را در تاریخ کاروان ورزشی ایران ماندگار کند. رضا نادریان و سارا خوش‌جمال فکری دیگر نمایندگان ایران در این دوره از المپیک بودند. نادریان خیلی زود کنار رفت و سارا خوش‌جمال فکری هم به‌عنوان اولین بانوی زن تکواندو در این مسابقات حضور داشت اما دستش از مدال کوتاه ماند. هادی ساعی در این دوره از المپیک برای نخستین بار در وزن ۸۰- کیلوگرم حاضر شده بود.


المپیک لندن؛ کسب مدال نقره با مصدومیت پا


المپیک ۲۰۱۲ لندن هم‌ برای تکواندو ایران خاطره‌ساز بود. هادی ساعی پرافتخارترین المپین ایران، از دنیای قهرمانی خداحافظی کرده بود و تکواندو در این دوره با سه نماینده محمد باقری معتمد، یوسف کرمی و سوسن حاجی‌پور در بخش بانوان پا به میدان گذاشت. معتمد در المپیک لندن موفق به کسب مدال نقره شد، او در شرایطی در این مسابقات حضور پیدا کرد که از ناحیه زانو دچار مصدومیت شده بود اما توانست با غیرت بجنگد و دومی المپیک را از آن خود کند. یوسف کرمی هم بعد از دو دوره غیبت در المپیک آتن و پکن در این رقابت‌ها حاضر شد، اما دستش از مدال کوتاه ماند. سوسن حاجی هم مغلوب حریف خود شد.



المپیک ریو؛ شوک به تکواندوی ایران


المپیک ریو اما با خاطرات خوش برای تکواندو ایران همراه نبود، فرزان عاشورزاده، مهدی خدابخشی، سجاد مرادی در بخش مردان سه نماینده ایران بودند که علی‌رغم همه شایستگی‌ها و قهرمانی‌هایی که قبل از المپیک کسب کرده بودند؛ در میدان المپیک اسیر حواشی خودساخته و فشار روانی و توقعات بالا شدند و هر سه در این آوردگاه مهم تن به شکست دادند و دست خالی از ریو به ایران بازگشتند. شکست هر سه نماینده تکواندو ایران در بخش مردان شوک بدی به جامعه تکواندو وارد کرد. البته با وجود این شکست تلخ و ناکامی در کسب مدال، کیمیا علیزاده نخستین مدال تاریخ تکواندو ایران را کسب کرد و به نشان برنز رسید.



المپیک توکیو؛ جامعه تکواندو چشم‌انتظار شگفتی


تکواندو ایران از روز شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ کار خود را در المپیک آغاز می‌کنند. آرمین هادی‌پور اولین نماینده ایران روی شیاپ‌چانگ می‌رود. هادی‌پور در چندسال اخیر در مسابقات مختلف عناوین مختلفی کسب کرد. کسب مدال نقره در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ موجو، مدال برنز مسابقات جهانی ۲۰۱۹ منچستر، مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۸، دو مدال طلا در مسابقات دانشجویان جهان ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ و در نهایت حضور و مدال‌آوری در مسابقات گرندپری بخشی از افتخارات اوست.


هادی‌پور با پای مصدوم در توکیو


هادی‌پور که در رنکینگ سوم جهان قرار دارد، در دور نخست با جفرسون اوچوا از کلمبیا دیدار خواهد داشت و در ادامه به مصاف برنده دیدارهای لوکاس گوزمان از آرژانتین و جک ولی از ایرلند خواهد رفت. آرمین در صورت صعود به مرحله نیمه‌نهایی با یکی از تکواندوکاران استرالیا، تایلند، مجارستان یا ایتالیا روبه‌رو خواهد شد. در اواخر سال گذشته آرمین هادی‌پور از ناحیه زانو دچار مصدومیت شد و به تشخیص پزشکان فدراسیون پزشکی- ورزشی او باید تحت عمل جراحی قرار می‌گرفت که البته این موضوع مساوی با از دست دادن المپیک بود. به همین خاطر آرمین و سرمربی تیم ملی ترجیح دادند او در این فاصله چندماه مانده تا المپیک جراحی نکند و با همان پا در مسابقات حاضر شود. مشابه این اتفاق برای هادی ساعی، بهنام اسبقی، نصر آزادانی و محمد باقری معتمد اتفاق افتاد که معتمد توانست در المپیک لندن با وجود پای آسیب‌دیده و مصدوم به نشان نقره برسد.



قرعه سخت میرهاشم در المپیک


دیگر نماینده کشورمان میرهاشم حسینی است؛ او در مسابقات قهرمانی آسیا که در خردادماه سال جاری برگزار شد ناک‌اوت شد و طبق قوانین جهانی تکواندوکاری که با ضربه به سر و صورت ناک‌اوت نتیجه را واگذار می‌کند نمی‌تواند یک ماه در مسابقات حضور پیدا کند؛ به همین خاطر میرهاشم که پس از مسابقات قهرمانی آسیا، در تورنمنت آزاد لبنان حضور پیدا کرده بود و موفق به کسب مدال طلا و ۲۰ امتیاز شده بود؛ امتیازش محاسبه نشد و در رنکینگ هشتم قرار گرفت؛ حضور او در جایگاه هشتم باعث شد تا قرعه سختی نصیبش شود. قرعه میرهاشم در المپیک به این صورت است که او پس از استراحت در دور نخست به مصاف یو جن هوانگ از چین تایپه می‌رود و در مرحله یک‌چهارم نهایی با برنده محمد فوفانا از مالی - توماس برنس از نیوزلند با دائی هون لی از کره جنوبی باید مسابقه بدهد. حسینی در صورت پیروزی در این مسابقه با یکی از تکواندوکاران اسپانیا، مصر، ازبکستان و ژاپن در دیدار نیمه‌نهایی روبه‌رو می‌شود.



جدال ناهید و کیمیا در دور نخست


ناهید کیانی سومین نماینده ایران در المپیک توکیو است؛ او در آخرین ماه‌های پایانی مانده به المپیک موفق به کسب سهمیه المپیک شد. کیانی در مسابقات توکیو در همان دور نخست باید به مصاف کیمیا علیزاده ملی‌پوش سابق ایران برود. با توجه به دلیل اعطای سهمیه المپیک توسط IOC به کیمیا علیزاده او در جایگاه ۱۷ قرار گرفت و ناهید کیانی در جایگاه ۱۶ ایستاد و همین دلیل باعث شد تا شاهد جدال این دو بازیکن در دور اول مسابقات باشیم. مشابه این اتفاق در المپیک ریو هم افتاد؛ جایی که مهدی بخشی تکواندوکار کشورمان به مصاف میلاد بیگی ملی‌پوش سابق ایران که برای تیم آذربایجان به میدان رفته بود؛ قرار گرفت. در آن مسابقه مهدی بخشی به دلیل فشار روانی نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد. کیانی در صورت پیروزی در دور نخست مقابل کیمیا علیزاده باید با جید جونز انگلیسی نفر نخست رنکینگ دنیا و پرافتخارترین تکواندوکار زنان در مسابقات گرندپری با ۸ مدال طلا، ۵ مدال نقره و یک مدال برنز دیدار کند.



تکواندوکاران نباید به نام حریفان توجه کنند


مرتضی کریمی، سرمربی پیشین تکواندوی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، درباره وضعیت تیم ملی تکواندو کشورمان در آستانه المپیک عنوان می‌کمد: ملی‌پوشان ما بارها توانایی‌های خود را ثابت کردند و در مسابقات مختلف بسیار خوب ظاهر شدند؛ آرزوی هر ورزشکاری حضور در میدان المپیک است و امیدوارم هر سه نماینده ایران بتوانند در این مسابقه عملکرد بسیار خوبی داشته باشند و به مدال برسند.


قرعه سخت دو نماینده ایران اهالی تکواندو را نگران کرده است اما کریمی در واکنش به این موضوع می‌گوید: در المپیک همه حریفان جزء بهترین‌ها هستند و ملی‌پوشان ما نباید به اسم آنها توجه کنند و روی کار خود متمرکز کنند. کسانی که به المپیک راه پیدا می‌کنند جزء بهترین‌ها هستند و هیچ حریفی راحت نیست.


سرمربی پیشین تکواندو ایران در مورد مصدومیت هادی‌پور هم معتقد است او نباید به این موضوع توجه کند چرا که در گذشته هم تکواندوکارانی بودند که مشابه وضعیت او را داشتند، اما به مدال المپیک رسیدند هر سه نماینده ایران قابلیت‌های بالایی دارند و باید تنها به کار خود توجه کنند.


کیمیا در مسابقات قبل از المپیک موفق نبوده است


مصاف کیانی و علیزاده در دور نخست المپیک از اتفاقات عجیب است که کریمی در واکنش به آن می‌گوید: کیمیا علیزاده چهره شناخته شده برای تکواندوی ایران است. سرمربی تیم و کیانی به خوبی او را می‌شناسند.ضمن اینکه من معتقدم ملی‌پوشان ایران در اردوها تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند،اما کیمیا علیزاده در دو مسابقه قبل از المپیک خود شکست خورده و خیلی هم تحت فشار تمرینات نبوده است، بنابراین کیانی می‌تواند او را شکست دهند. تکواندوکاران ما تنها باید به خودشان باور داشته باشند و برای رسیدن به مدال المپیک تنها روی کار خود متمرکز شوند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر