آتشی که وزارت علوم به جان داوطلبان انداخت/ بیم و هراس متقاضیان دوره کارشناسی ارشد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که خبر ممنوعیت تحصیل در رشتههای غیرمرتبط دوره کارشناسی ارشد در رسانهها مطرح میشود سبب شده که بسیاری از متقاضیان این دوره دچار سردرگمی شوند. با اینکه وزارت علوم در این زمینه عقبنشینی و اعلام کرد که این ممنوعیت اعمال نمیشود اما کسانی که در مرحله ورود به دوره کارشناسی ارشد هستند، دچار آشفتگی شدهاند. متقاضیان دوره کارشناسی ارشد میگویند آیا این ممنوعیت کلاً برداشته شده یا اینکه قرار است بار دیگر درباره آن بحث شود و احتمال بازگشت آن وجود دارد.
آزمون ارشد ۱۴۰۰ بدون تغییر برگزار میشود
بر اساس اظهارات علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در این باره؛ در آزمون کارشناسی ارشد امسال بدون هیچ تغییری برگزار میشود و داوطلبان میتوانند بدون اعمال محدودیت انتخاب رشته کنند.
حال قرار است در آینده چه شود، خاکی صدیق اینگونه توضیح میدهد: برای سالهای آتی نیز باید نظر تخصصی کارگروهها، کارشناسان مرتبط و همچنین معاونان آموزشی دانشگاهها اخذ شود و سپس به یک اجماع نظر و طرح مشخص برسیم تا پس از طرح و تصویب در شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی، برای اجرایی شدن آن، اقدامات لازم صورت گیرد.
رضا محمدی، یکی از دانشجویان دوره کارشناسی که به طرح ممنوعیت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد انتقاد دارد، میگوید: «در بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر صرفاً یک رشته مطرح نیست بلکه موضوع میان رشتهایها بسیار مورد توجه است.»
وی ادامه میدهد: «حتی فارغالتحصیلان دوره کارشناسی میتوانند در رشتههای غیرمرتبط تحصیل کنند.»
بیشتر بخوانید:
ظرفیتهایی که سلیقهای پر میشوند/ وقتی محل اخذ مدرک دانشگاهی جای سوابق علمی را میگیرد
لغو پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد از رشتههای غیرمرتبط یک عقبگرد علمی است/ برنامهریزی را باید انسانهای زبده انجام دهند نه بیکفایتها!
اکرم داوودی، فارغالتحصیل دوره کارشناسی که با این طرح مخالف است نیز میگوید: «بسیاری از دانشجویان به رشته دوره کارشناسی علاقه ندارند و بهناچار آن را به پایان میرسانند. بسیاری از این دانشجویان رشته خود را در دوره کارشناسی ارشد تغییر میدهند تا بتوانند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند.»
رضا نظری، فارغالتحصیل دوره کارشناسی که مشغول به کار است قصد دارد در رشتهای غیر از دوره کارشناسی که اتفاقاً مربوط به کارش است، ادامه تحصیل بدهد. وی میگوید: «پیدا کردن شغل مرتبط با تحصیل کار سختی است و من ناگزیر شدم که وارد کار دیگری شوم به همین دلیل نیاز دارم که اطلاعات علمیام را ارتقا دهم.» نظری میخواهد در رشتهای که مرتبط به کارش است وارد دوره کارشناسی ارشد شود.
بررسی مصوبه حاشیهساز در آینده
خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در پاسخ به این دغدغهها میگوید: «این مصوبه میتواند بندهای مختلفی در اجرا داشته باشد. بهطور مثال اینکه ارتباط موضوعی بین رشتهها چیست و یا به چه صورت تعریف میشود؟ نیاز به یک تبیین تخصصی دارد که در اصل مصوبه به آن اشارهای نشده است. کاری که هماکنون وزارت علوم انجام میدهد یک مطالعه کارشناسی و تخصصی روی موضوع است و هنوز به هیچ نتیجه قطعی نرسیده است.»
از طرفی متقاضیان دوره کارشناسی ارشد باید این نکته را مدنظر داشته باشند که قرار است با روی کار آمدن دولت جدید برخی از تصمیمها نیز تغییر پیدا کند. البته این امکان هم وجود دارد که مسئولان وزارت علوم آینده بخواهند این مصوبه را اجرایی کنند اما به هر صورت باید منتظر ماند تا تصمیمهای تازه در این زمینه اتخاذ شود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/