صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۹ - ۲۲ تير ۱۴۰۰
به بهانه بزرگداشت خوارزمی؛

جهش به آینده با علم کامپیوتر/ تسهیل دورکاری روزگار کرونا با فناوری اطلاعات

با نگاهی به تأثیرگذاری فناوری اطلاعات بر جوانب مختلف زندگی بشر می‌توان پی برد که این حوزه از فناوری دارای مزایا و معایب گوناگونی است.
کد خبر : 594367

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، زندگی عصر حاضر به گونه‌ای است که تمام افراد به نوعی با فناوری اطلاعات سروکار دارند. تکامل و پیشرفت این حوزه از فناوری، نحوه ارتباطات و حتی مشاغل بشر را تغییر داده است. طبق تعریف بین‌المللی، فناوری اطلاعات به معنی استفاده از سیستم‌ها، به‌ویژه کامپیوترها و ارتباطات راه دور، برای ذخیره، بازیابی و ارسال اطلاعات است.


ما در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم. اینترنت در دسترس همه قرار دارد و در هر حوزه‌ای از زندگی اثرگذاری فناوری اطلاعات محسوس است. فناوری اطلاعات بخشی از زندگی روزمره ما را تشکیل می‌دهد و جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. ما برای انجام تکالیف و ذخیره‌سازی دروس مدرسه و دانشگاه، تحقیق در مورد کار، تفریح ‌و تقریباً هر چیز دیگری که قابل تصور است، از فناوری اطلاعات استفاده می‌کنیم. خانواده و دوستان می‌توانند از طریق برنامه‌های اینترنتی و دستگاه‌های هوشمند با هم در ارتباط باشند و بی‌تردید فناوری اطلاعات دوران کرونا را قابل تحمل‌تر کرد.




بیشتر بخوانید:


ابررایانه سیمرغ هزینه خدمات فناوری اطلاعات را کاهش می‌دهد


صادرکنندگان خدمات فناوری اطلاعات توانمند می‌شوند


سایت تحت اختیار سازمان فناوری اطلاعات هک شد


کرونا اهمیت فناوری اطلاعات را به دولت و مردم نشان داد




فناوری اطلاعات مانند هر اختراع و پیشرفت دیگری، دارای مزایا و معایبی است که باید از جنبه‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد. مزایا و معایب فناوری اطلاعات در این گزارش ذکر شده است.


مزایای فناوری اطلاعات


فناوری اطلاعات باعث افزایش کارایی سازمان‌ها می‌شود و بهره‌وری را به حداکثر می‌رساند که مزیت بزرگی برای مشاغل به حساب می‌آید. فناوری اطلاعات ضمناً امکان ارتباطات سریع‌تر، حفظ سوابق شرکت و ذخیره‌سازی الکترونیکی را فراهم می‌کند. اکنون هر محیط کاری به کامپیوتر و فناوری اطلاعات وابسته است. از دیگر مزایای فناوری اطلاعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


حفاظت و ذخیره اطلاعات تسهیل می‌شود


سیستم‌های ذخیره‌سازی الکترونیکی برای نگهداری اطلاعاتی که از طریق اینترنت و اینترانت‌های داخلی به اشتراک گذاشته می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. حفظ امنیت فایل‌ها و پرونده‌های مشتریان و شرکت برای یکپارچگی شرکت حیاتی است. فضاهای ذخیره‌سازی ابری مانند گوگل درایو از طریق محدود کردن دسترسی تعداد معدودی از افراد، اطلاعات را ایمن نگه می‌دارند. سیستم‌های امنیتی برای حفاظت از اطلاعات الکترونیکی شما و جلوگیری از پاک شدن یا آسیب دیدن دادهایتان در هنگام خرابی سیستم، بسیار حائز اهمیت هستند.



به لطف فناوری اطلاعات، اسناد مهم قابل ذخیره‌سازی در فضای ابری است


فرایندها خودکار می‌شوند


توانایی یافتن راه‌هایی برای انجام کار بیشتر در مدت زمان کوتاه‌تر برای موفقیت یک شرکت در فضای رقابتی عصر حاضر ضروری است. فناوری اطلاعات با اجرا و پیاده‌سازی بسیاری از فرایندها به صورت خودکار، کارایی شرکت‌ها را افزایش می‌دهد تا کارکنان توانایی بیشتری برای اجرای بار کاری بالاتر داشته باشند. گزارش‌ها، پرسش‌ها و نظارت بر امور مالی می‌تواند توسط برنامه‌های کامپیوتری انجام شود و کارمندان در انجام سایر امور آزاد باشند.


ارتباطات به لطف فناوری اطلاعات


برقراری ارتباط در هر جنبه از تعاملات انسانی ضروری تلقی می‌شود. در دنیای تجارت و کسب‌وکار، برقراری ارتباط برای موفقیت شرکت ضروری است. ایمیل، کنفرانس ویدئویی و چت‌روم‌ها امکان برقراری ارتباطات آسان‌تر را بین کارمندان و مدیران و همچنین کارمندان و مشتریان فراهم می‌کنند.


دسترسی از راه دور یا دورکاری


وقتی شرکتی سیستم فناوری اطلاعات را پیاده‌سازی کرده باشد، کارمندان می‌توانند به صورت الکترونیکی به شبکه شرکت دسترسی پیدا کنند. تصور کنید اگر فناوری اطلاعات به صورت امروزی موجود نبود، با وجود دورکاری‌ها در ایام کرونا تا چه اندازه امور دشوار می‌شدند. فناوری اطلاعات کارمندان را قادر می‌سازد تا از خانه یا در جاده و یا حتی در سفر کار کنند. این امر انعطاف‌پذیری بیشتری را برای کارمندان فراهم می‌کند و بهره‌وری شرکت را بالاتر می‌برد زیرا وقتی نیروها در دفتر نیستند نیز هنوز می‌توانند کار کنند.


معایب فناوری اطلاعات


فناوری اطلاعات دنیای پیرامون ما را متحول کرده است. ارتباطات بسیار سریع‌تر انجام می‌شود و تجارت جهانی در حال تبدیل شدن به روندی ساده است. اگرچه مزایای فناوری اطلاعات به گونه‌ای است که اوضاع جدید ایده‌آل جلوه داده می‌شود اما ضمناً معایبی نیز دارد که در ادامه ذکر خواهند شد:


هزینه پیاده‌سازی و نگهداری بالاست


هزینه‌های راه‌اندازی و پیاده‌سازی سیستم فناوری اطلاعات در خانه یا محل کار می‌تواند بسیار بالا باشد. آموزش بسته‌های نرم‌افزاری همچنین می‌تواند بخش بزرگ دیگری را از بودجه سازمان‌ها را خارج کند. سیستم‌های فناوری اطلاعات، دقیقاً مانند تمام تجهیزات دیگر، هر از گاهی به نگهداری و تعمیر نیاز دارند. در کنار این‌ها، فناوری اطلاعات به سرعت در حال رشد است و بنابراین هزینه‌های به‌روزرسانی و ارتقاء مربوط به سیستم‌های IT را نیز باید در نظر گرفت.



سیستم‌های امنیتی که سال گذشته پیشرفته به حساب می‌آمدند، ظرف یک هفته از رده خارج می‌شوند و تا ارتقاء پیدا نکنند همه چیز در معرض خطر است.



کاهش مشاغل اجتناب‌ناپذیر است


با پیاده‌سازی سیستم‌های فناوری اطلاعات در یک شرکت، وظایف و تکالیف افراد کمتر می‌شود و بنابراین کارکنان وقت بیشتری در طول روز دارند. اسناد و مدارک بلافاصله پردازش و ثبت می‌شوند، گزارش‌ها با یک دکمه تولید می‌شوند و صورت‌های مالی به طور خودکار ارائه می‌شوند. بدین ترتیب شرکت‌ها پی برده‌اند که می‌توانند مشاغل را با هم ترکیب کنند و برای انجام امور به تعداد کمتری نیرو نیاز خواهند داشت. این مسئله غم‌انگیز اما اجتناب‌ناپذیر است.



پیاده‌سازی و نگهداری فناوری اطلاعات امری هزینه‌بر است


احتمال نقض امنیت همیشه وجود دارد


وقتی اطلاعات به صورت الکترونیکی ذخیره می‌شوند، احتمال نقض امنیت بالا می‌رود. هکرها همگام و همراه با فناوری در حال پیشرفت هستند و هرگز متوقف نخواهند شد. سیستم‌های امنیتی که سال گذشته پیشرفته به حساب می‌آمدند، ظرف یک هفته از رده خارج می‌شوند و تا ارتقاء پیدا نکنند همه چیز در معرض خطر است. برای حفاظت از داده‌های شرکت، نیروهای متخصص امنیت شبکه باید در بین کارکنان حضور داشته باشند.


در حالی که فناوری اطلاعات به‌سرعت در حال تبدیل گشتن به چیزی است که نمی‌توانیم بدون آن زندگی کنیم، جنبه‌های بسیاری وجود دارد که مایه نگرانی است. تلاش برای همگام‌سازی با تغییرات و پرداخت هزینه‌های سنگین برای سیستم‌های پیشرفته، آن هم در حالی که کارکنان از حقوق و کار معمول خود راضی نیستند، می‌تواند احساس بی‌انگیزگی را در نیروها ایجاد کند و کارایی را در میان آنها پایین آورد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر