صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تقوامنش در گفت‌وگو با آنا:

نیازمند مدیران کارآمد برای توسعه اقتصاد و جهش تولید هستیم

تبیین شاخصه‌های مدیران تراز انقلاباقتصاددان و تحلیلگر مدل‌های کسب و کار گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، به دلیل جایگاه استراتژیکی که در پیشبرد اهداف توسعه اقتصادی و صنعتی به سکان‌داری قوی نیاز دارد.
کد خبر : 593633

فرهاد تقوامنش، اقتصاددان و تحلیلگر مدل‌های کسب‌وکار در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا اظهار کرد: در حال حاضر اقتصاد ایران در بحرانی‌ترین شرایط ممکن است و صنعت کشور سخت‌ترین روزهایش را سپری می‌کند. درست در همین روزهای بحران‌زده که تقریباً هر روز یک رخداد غیرقابل‌پیش‌بینی در خود دارد، انتخاب فردی شایسته برای مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین وزارتخانه اقتصادی کشور، یعنی وزارت صمت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


وی افزود: بدون تردید نمی‌توان نجات اقتصاد و صنعت کشور را به پایان دوره فعالیت دولت دوازدهم موکول کرد؛ بنابراین در شرایطی که هر روزی که برای پی‌ریزی یک اقدام عملیاتی از دست می‌رود، به معنای نزدیک‌تر کردن این بخش‌ها به سقوط است، وزیر آینده نباید و نمی‌تواند یک فرد منفعل و محافظه‌کار باشد، چراکه فرصت اندکی که در اختیار دارد بدون هیچ تردیدی به رویکرد انفعالی او دامن خواهد زد.


اقتصاددان و تحلیلگر مدل‌های کسب‌وکار عنوان کرد: به‌هرحال باید بپذیریم که وزارت صنعت، معدن و تجارت، به دلیل جایگاه استراتژیکی که در پیشبرد اهداف توسعه اقتصادی و صنعتی دارد به سکان‌داری نیازمند است که به‌درستی به حوزه مختلف مرتبط با این وزارتخانه از جمله بازرگانی، زنجیره تأمین و تنظیم بازار آشنا باشد و بتواند همچنان زمینه را برای ادامه فعالیت معاونانی جوان و کارآمد در وزارت صمت فراهم کند، که امور مربوطه را به‌رغم چالش‌های موجود پیش برده، و مساعد و باز نگه دارند.


تقوامنش تصریح کرد: فردی که در رأس این وزارتخانه قرار می‌گیرد باید توانایی حفظ وضع موجود را هم‌زمان با پیشبرد و تدوین استراتژی‌های توسعه صنعتی داشته باشد و بار سنگین تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها را بر دوش گرفته و تصمیماتی اتخاذ کند که بخش تولید را تحریک کند و زمینه را برای توسعه صنعتی فراهم آورد.


به گفته وی تجربه نشان داده که مسیر توسعه صنعتی و اقتصادی، از تعامل بخش خصوصی و دولت می‌گذرد؛ بنابراین وزیر آینده صمت باید، به لزوم تدوین و اجرای برنامه‌ها با مشارکت بخش خصوصی ایمان و باور داشته باشد و نقش این بخش را در پیشبرد اهداف کلان اقتصادی کشور بپذیرد.


اقتصاددان و تحلیلگر مدل‌های کسب‌وکار بیان کرد: واقعیت این است که متولی صنعت، معدن و تجارت کشور باید کسی باشد، که بتواند علاوه بر تعامل سازنده و مؤثر با نمایندگان بخش خصوصی، حتی‌الامکان مسیر غلط برنامه‌ریزی رشد و توسعه را اصلاح کرده و زمینه را برای مبارزه با فساد و انحصاری که در زنجیره تأمین و رشد صنایع پایین‌دستی ساخت محور اخلال ایجاد کرده فراهم کند.


تقوامنش ادامه داد: امروزه اگر کسی اشراف بازرگانی داشته باشد، تخصص صنعت ندارد و اگر کسی مشرف بر حوزه صنعت باشد، تخصص زیادی در بخش بازرگانی ندارد. در شرایط کنونی، انتخاب وزیری کارآمد و توانمند از نظر اجرایی، تحصیلی و نفوذ کلام در بین مدیران صنعتی کشور، و درعین‌حال آشنا با مسائل کلان و بخش‌های نظارتی تجارت و صنعت کشور، برای وزارت صنعت، معدن و تجارت یک ضرورت به شمار می‌رود؛ زیرا همان طور که بسیاری از مدیران صنعتی و تجاری کشور بارها اشاره کرده‌اند، یک مدیر صنعت و تجارت، برای پیشبرد اهداف حوزه تحت مدیریت خود، نمی‌تواند تمام وقت خود را صرفاً برای حوزه مدیریتی خود به کار بگیرد بلکه باید بخشی از توان و وقت خود را برای ایجاد ارتباط مؤثر با سایر دستگاه‌های اجرایی، بررسی اثر قوانین مجلس و سیاست‌های دولت بر تولید و تجارت و افزایش کارایی و بهره‌وری به کار بگیرد و با ارتباط مؤثر و بررسی بازار کالا و خدمات، مردم و تولیدکننده و مصرف‌کننده، شبکه بانکی، تأمین اعتبار، تجارت و سیاست خارجی، مسائل ارزی و ریالی و... موانع موجود را برطرف کند و در ارتباط با ارکان مختلف نظام از جمله مجلس و قوه قضاییه، دانشگاه‌ها، کارآفرینان، نیروی انتظامی و... در جهت کاهش مشکلات فضای کسب‌وکار حرکت کند.


وی اضافه کرد: براین اساس، یک وزیر توانمند یا مدیر ارشد صنعتی، درعین‌حال که باید از تخصص کافی و توان مدیریتی در خط تولید و بازار کالا و خدمات برخوردار باشد، باید از شاخص‌ها و چالش‌های فضای کسب‌وکار ایران، روش مؤثر مذاکره با سازمان‌های هم‌جوار تولید و تجارت و دستگاه‌های اجرایی کشور، بخش‌های نظارتی و مدیریت کلان کشور، هزینه‌های مبادله و پنهان تحریم، اثر سیاست خارجی و قوانین و مقررات بر تولید و تجارت، واکنش فعالان اقتصادی و تولیدکننده و مصرف‌کننده در شرایط خاص اقتصاد ایران و... آگاهی داشته باشد.


تقوامنش در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا، در شرایطی که دولت، با تحریم‌های آمریکا و تحریم نفتی و بانکی، به دنبال بهبود مدیریت اقتصاد کشور و ایجاد هماهنگی در اعضای هیئت دولت برای مقابله با آثار تحریم و رفع چالش‌های موجود است، باید کسانی به‌عنوان وزیر انتخاب شوند که نیروهایی توانمند، کارآمد و با تجربه در زمینه‌های مختلف صنعتی و اقتصادی باشند و ضمن آشنایی با زیربخش‌های مختلف تولیدی، تجاری و صنعتی، از توان گفت‌وگو و ایجاد ارتباط با مجلس و سایر ارکان نظام برخوردار باشد.


انتهای پیام/۴۱۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر