صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۴ - ۱۷ تير ۱۴۰۰
روحانی در جلسه کمیته‌های ستاد کرونا:

عواقب خیز جدید کرونا به مردم اعلام شود/ باید با تخلفات در رعایت نکات بهداشتی برخورد قانونی صورت گیرد

رئیس‌جمهور گفت: باید تمهیدات لازم برای تقویت نظارت‌ها از سوی دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی و همچنین اطلاع‌رسانی بیشتر به مردم نسبت به عواقب خیز جدید بیماری و گسترده‌تر بودن آن در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی اندیشیده شود و برخورد قانونی با تخلفات در این زمینه با قاطعیت بیشتر صورت گیرد.
کد خبر : 593423

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، جلسه رؤسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا ظهر پنج‌شنبه با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان برگزار شد.


در این جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین کمیته‌های بهداشت و درمان، امنیتی، اجتماعی و تبلیغات و اطلاع‌رسانی گزارش‌های خود را در خصوص وضعیت بیماری در مناطق مختلف کشور و همچنین اقدامات، نظارت‌ها و اعمال محدودیت‌های انجام شده برای کنترل و مهار موج پنجم بیماری ارائه کردند.


کمیته بهداشت و درمان در گزارشی در خصوص خیز پنجم بیماری از افزایش آمار مبتلایان و تسری وضعیت قرمز در برخی از دیگر استان‌های کشور خبر داد و بالا بودن سرعت ابتلا در سویه جدید بیماری موسوم به دلتا ویروس را دلیل عمده افزایش آمار بیماران در روزهای اخیر عنوان کرد و نسبت به افزایش تعداد مبتلایان و درگیر شدن تعداد بیشتری از شهرها و استان‌های کشور طی روزهای آینده هشدار داد.


بر اساس این گزارش بالا بودن سرعت انتقال دلتا ویروس به حدی است که افراد با سنین کم و جوانان و نوجوانان را نیز مبتلا می‌کند لذا رعایت دقیق پروتکل‌ها و اعمال نظارت‌های دقیق و اعمال محدودیت‌های بیشتر اجتناب‌ناپذیر است و این در حالی است که متاسفانه به دلیل عادی‌انگاری و کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضعیت رعایت پروتکل‌ها همچنان در مجموع زیر ۷۰ درصد بوده که این وضعیت موجب نگرانی است.


در گزارش کمیته بهداشت و درمان با تصریح به اینکه در صورت عدم مقابله جدی و رعایت نشدن نکات بهداشتی، خیز بیماری در موج پنجم صعودی‌تر و دامنه آن نیز گسترده‌تر از موج‌های قبلی خواهد بود، درخواست شده است که همه دستگاه نظارتی همکاری و قاطعیت بیشتری در زمینه اعمال محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، صاحبان مشاغل و اصناف را در دستور کار خود قرار داده و کادر درمان را در شناسایی و درمان بیماران و مبتلایان کمک کنند.


قرارگاه عملیاتی نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و اعمال محدودیت تردد در شهرهای قرمز و نارنجی و همچنین تشدید نظارت‌ها برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین کنترل مرزهای ورودی کشور ارائه کرد.


در این جلسه همچنین وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گزارشی از وضعیت مدیریت تأمین برق مراکز درمانی و بیمارستان‌ها با توجه به افزایش مراجعات و بستری بیماران کرونایی ارائه کرد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه با توجه به زیرساخت‌های مطلوب فنی و تأمین برق اضطراری و پیش‌بینی‌های به عمل آمده خوشبختانه عوارض و آسیب‌های احتمالی خاموشی‌های اخیر به شکل مطلوبی مدیریت شد، اظهار کرد: این موضوع عوارض جدی و آسیب غیرقابل مدیریت را به روند درمان بیماران و تأمین نیازهای درمانی آن‌ها وارد نکرده است. مشکلات و مسائل مرتبط به این موضوع با تلاش و نظارت شبانه‌روزی مدیریت می‌شود.


حسن روحانی هم در این جلسه با بیان اینکه قرارگاه عملیاتی ماموریت ویژه‌ای در زمینه نظارت بر حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی برعهده دارد، بر ضرورت ایجاد هماهنگی بین کمیته‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی، حمل و نقل و کمیته اقتصادی در این زمینه و کمک به افزایش سطح مراعات اصول بهداشتی در جامعه تأکید کرد.


وی با اشاره به گزارش کمیته بهداشت و درمان در مورد شرایط ویژه و خطرناک‌تر بودن موج پنجم بیماری نسبت به موج‌های قبلی، تأکید کرد: باید تمهیدات لازم برای تقویت نظارت‌ها از سوی دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی و همچنین اطلاع‌رسانی بیشتر به مردم نسبت به عواقب خیز جدید بیماری و گسترده‌تر بودن آن در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی اندیشیده شود و برخورد قانونی با تخلفات در این زمینه با قاطعیت بیشتر صورت گیرد.


اجرای عملیات واکسیناسیون و سرعت‌گیری آن در روزهای اخیر با توجه به واردات بیشتر واکسن خارجی و همچنین ورود تدریجی واکسن‌های تولید داخلی به چرخه مصرف دیگر موضوع مطرح شده از سوی کمیته بهداشت و درمان در این جلسه بود و اعلام شد که با تحقق وعده‌های تولید کنندگان واکسن داخلی دارای مجوز برای تولید بیشتر و همچنین تلاش‌های دستگاه‌هایی همچون وزارت امور خارجه و بانک مرکزی برای تأمین واکسن خارجی واکسیناسیون گروه‌های هدف طبق سند ملی تا مرداد ماه محقق خواهد شد.


به همین منظور بیش از ۸۰۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون و بیش از ۳ هزار تیم واکسیناتور در سراسر کشور راه‌اندازی و فعال شده است تا فرآیند تزریق واکسن با سرعت مناسب و بدون تجمع انجام شود.


کمیته بهداشت و درمان همچنین درخواست کرد با توجه به اهمیت بالای اطلاع‌رسانی و اظهار نظر در مورد تولید واکسن و تأثیر آن در سهولت روند واکسیناسیون، نسبت به وضعیت اطلاع‌رسانی در خصوص تأمین واکسن به ویژه از سوی تولیدکنندگان داخلی با حساسیت و دقت نظر بیشتر اقدام شود و این اقدام فقط از طریق دستگاه‌های مسئول و ذی‌ربط صورت گیرد.


رئیس جمهور در این خصوص با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات صورت‌گرفته در زمینه تأمین و تولید واکسن ابراز امیدواری کرد به رغم مشکلات و موانع موجود با افزایش واردات واکسن خارجی و تقویت تولید واکسن داخلی، عملیات واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام گیرد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر