صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۰ - ۱۷ تير ۱۴۰۰
عبدالباری عطوان مطرح کرد؛

حملات مقاومت عراق به مواضع آمریکایی‌ها پیامی برای مذاکرات وین است؟

تاکتیک غلط آمریکا در تقابل با ایران و مقاومتیک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: حملات حشدالشعبی در عراق ممکن است پیامی برای بر هم زدن میز مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین و بازگشت ایران به مرحله قبل از توافق هسته‌ای باشد.
کد خبر : 593379

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، منابع رسانه‌ای از حمله موشکی و پهپادی همزمان به پایگاه‌های نظامی آمریکا در فرودگاه اربیل اقلیم کردستان در شمال عراق و نیز عین‌الاسد در استان الانبار عراق و همچنین شرق سوریه خبر دادند. ابوآلاء الولائی، دبیرکل گروه مقاومت گردان‌های سیدالشهدای عراق در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس درباره انتقام از آمریکا گفت: می‌خواهیم عملیاتی اجرا کنیم که همه آن را انتقام‌گیری از واشنگتن توصیف می‌کنند. عملیات انتقام از آمریکایی‌ها شاید زمینی، دریایی، هوایی یا از هر مکان دیگری انجام شود.


این در حالی است که دولت آمریکا هفته گذشته دستور حمله به مقاومت را داده بود. حملات آمریکا به مواضع مقاومت در نوار مرزی عراق و سوریه تاکتیک غلطی بود که آمریکایی‌ها تلاش کردند از آن در جهت فشار بر ایران برای دستیابی به توافق بر سر احیای برجام از رهگذر مذاکرات وین سود جویند، اما مقاومت عراق و سوریه در دو روز اخیر معادلات و تحلیل‌ها را بر هم زدند و اکنون آمریکاست که در مرحله اتخاذ تصمیم‌های دشوار قرار دارد. مذاکرات احیای برجام انجام شده است و تنها موضوع تصمیم‌گیری سخت برای آمریکا باقی مانده است و دولت بایدن به جای فرافکنی و فرار از مذاکرات، باید جام زهر را بنوشد، به توافق بازگردد و تحریم‌ها را به‌طور کامل لغو کند و گزینه‌های زیادی برای اجتناب از این تصمیم ندارد.



جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا


تجربه می‌گوید در بازی وارد کردن فشار متقابل میان آمریکا و ایران، این آمریکاست که در درجه نخست عقب‌نشینی می‌کند. اوضاع سیاسی آمریکا و چالش‌های بین‌المللی دولت بایدن، رویکردهای راهبردی اعلام‌شده آمریکا و فضای سیاسی و امنیتی منطقه مانع از آن می‌شود که دولت بایدن به راهبرد فشار حداکثری بازگردد که دربردارنده خطر درگیری نظامی و احتمال جنگ بود. مقاومت عراق و سوریه با حملات دو روز گذشته خود به مواضع آمریکایی‌ها، بایدن را در وضعیت بسیار دشواری قرار داده‌اند و تنها یک راه را پیش پای او یعنی پاسخ مثبت دادن به خواسته‌هایشان در وین، قرار داده‌اند.


عبدالباری عطوان در گزارشی که روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم منتشر کرد، دراین‌باره نوشت: نظر می‌آید تقابل بزرگ گروه‌های مختلف حشدالشعبی و نیروهای آمریکایی حاضر در عراق از روز گذشته (چهارشنبه) و پس از هدف قرار دادن این نیروها، پایگاه‌های آن‌ها و سفارتخانه‌شان با بیش از ۱۰ حمله موشکی و پهپادی به عین‌الاسد، اربیل و منطقه سبز بغداد آغاز شده است.


طبق این گزارش، مقاومت عراق با ۱۴ موشک پایگاه عین‌الاسد در منطقه انبار واقع در غرب عراق را بمباران کردند و چندین پهپاد به یک پایگاه آمریکایی در فرودگاه بین‌المللی اربیل، در فاصله کمی از کنسولگری آمریکا در این شهر حمله کردند. همچنین روز سه‌شنبه یک پهپاد بمب‌گذاری شده بر فراز سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد به پرواز درآمد و چندین پهپاد به میدان نفتی العمر در شرق دیر الزور حمله کردند، جایی که بزرگترین پایگاه ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا در سوریه واقع شده است.


عراقی‌ها و سوری‌ها از ادامه اشغالگری استقبال نمی‌کنند


این تحلیلگر عرب‌زبان می‌نویسد: این حملات پیامی واضح به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکاست که حضور نظامی آمریکا و پایگاه‌های آن‌ها در عراق و سوریه غیرقانونی است و هیچ کس از تداوم این روند ناخواسته استقبال نمی‌کند. آمریکایی‌ها باید فوری از این دو کشور خارج شوند و به تصمیمات مجلس عراق در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از خاک کشورشان احترام بگذارند و آن را اجرایی کنند.


عطوان در گزارش خود آورده است: بایدن تحت تأثیر حملات خسارت‌بار طالبان علیه نیروهای آمریکایی در افغانستان، قبل از سالگرد حوادث ۱۱ سپتامبر تصمیم گرفت علاوه بر اعتراف به شکست، همه نیروهای این کشور را از خاک افغانستان خارج کند. به نظر می‌آید حشدالشعبی عراق نیز همان راه را دنبال کرده است. این زبان حال رهبران حشد است که می‌گویند: «ما کمتر از مجاهدان شجاع و مبارز افغان نیستیم، دروازه‌های جهنم را به روی شما باز می‌کنیم و تا زمانی که خارج نشوید، بسته نخواهند شد».




بیشتر بخوانید:


حشدالشعبی در غرب عراق به‌حالت آماده‌باش درآمد




سردبیر روزنامه رأی الیوم می‌نویسد: وین ماروتو، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا اعتراف کرد این حملات هم‌زمان رخ داد، ولی نخواست آمار واقعی خسارت‌های انسانی را بیان کند و تنها ادعا کرد که این حملات به مجروح شدن خفیف سه نفر منجر شده است. این نوع اعتراف ما را یاد حمله موشکی ایران به همان پایگاه در اوایل ژانویه برای انتقام ترور سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس، معاون حشدالشعبی می‌اندازد. آن زمان نیز رهبران آمریکا ادعا می‌کردند هیچ خسارتی وارد نشد، ولی بعدها کشف شد بیش از یکصد سرباز و افسر آمریکایی دچار «ضربه ملایم مغزی» شدند و همچنین طبق گزارش تصویری شبکه سی‌ان‌ان، میزان تخریب داخل پایگاه ناشی از حمله موشکی بسیار زیاد بود.



بعید است حمله حشدالشعبی عراق به‌صورت اتفاقی و بدون هماهنگی قبلی با ایران انجام شده باشد.



عطوان نوشت: نمی‌دانیم واقعاً چرا پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در عراق وجود دارند و چگونه مردم این کشور حضور آن‌ها را در سرزمین‌شان می‌پذیرند؛ جایی که آن را اشغال و نابود کرده‌اند و باعث قتل‌عام بیش از ۲ میلیون کودک و آوارگی صدها نفر شده‌اند. آمریکایی‌ها در مدت ۱۲ سال حضورشان در عراق هزاران کودک و زن را یتیم و بیوه کرده‌اند، باعث محاصره، قحطی و گرسنگی مردم شده‌اند و بذر طایفه‌گری و نژادپرستی را در میان شهروندان کاشتند. آن‌ها همچنین زمینه‌های به‌ وجود آمدن گروه‌های افراطی و تروریستی به‌ویژه‌ داعش را در این کشور فراهم کردند.



نظامیان اشغالگر آمریکایی در عراق


تحلیلگر عرب‌زبان ادامه داد: آمریکایی‌ها در سوریه و در کمال وقاحت، گستاخی، ظلم و قلدری پایگاه نظامی در میدان نفتی العمر، در کنار ذخایر نفت و گاز این کشور ایجاد کردند تا از بهره‌برداری آن به‌وسیله مردم سوریه جلوگیری کنند و باعث شده‌اند سوری‌ها ده‌ها ساعت را در مقابل جایگاه‌های پمپ بنزین بایستند. جلوگیری کند. آمریکایی‌ها نفت سوریه را پیشکش نیروهای جدایی‌طلب دموکراتیک سوریه می‌کنند که از توطئه‌های استعماری آمریکا در این کشور حمایت کرده‌اند.


هم‌زمانی حملات مقاومت عراق و غنی‌سازی ۲۰ درصد ایران


عبدالباری عطوان نوشت: بعید است حمله بزرگ گروه‌های حشدالشعبی عراق به‌صورت اتفاقی و بدون هماهنگی قبلی با ایران انجام شده باشد. این حملات در همان روزی رخ داد که جمهوری اسلامی ایران غنی‌سازی اورانیوم بیش از ۲۰ درصد را برای بهره‌برداری از رآکتورهای خود در بوشهر در سواحل خلیج‌فارس اعلام و تأکید کرد، این اقدام را برای اهداف صلح‌آمیز انجام داده است.


وی افزود: چند روزی به پایان حضور نظامی آمریکا در عراق باقی نمانده است و تعجب‌آور نخواهد بود اگر رئیس‌جمهور آمریکا در چند هفته یا چند ماه آینده پایان حضور نظامی این کشور را به‌طور رسمی اعلام و به شکست آمریکایی‌ها در خاک عراق اعتراف کند. بایدن این اقدام را باید با هدف کاهش خسارت‌های خود در عراق انجام دهد، مانند باراک اوباما، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا که وقتی دید نیروهای آمریکایی در این کشور دچار خسارت شدند از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرد در حال حاضر آمریکایی‌ها در عراق بیش از ۶ تریلیون دلار خسارت دیده‌اند.



حملات مقاومت می‌تواند پیامی برای برهم زدن میز مذاکرات احیای برجام در وین و بازگشت ایران به مرحله قبل از توافق هسته‌ای باشد



عطوان گزارش کرد: مردم عراق هرگز خون فرزندان خود را که به دست آمریکایی‌ها شهید شدند، فراموش نمی‌کنند و ۱۲ سال گرسنگی و ذلت را که دلیل اصلی آن محاصره آمریکاست، از یاد نمی‌برند و قابل بخشش نیست. آمریکایی‌ها سال‌ها به اشغال و غارت سرزمین عراق مبادرت ورزیدند و کشور را در حوزه سیاسی به فساد و طبقه‌بندی‌های مختلف کشاندند که زمینه‌های غارت این کشور را فراهم کرده است.


عطوان در پایان گزارش خود آورده است: نخستین موشکی که به عین‌الاسد اصابت کرد، نخستین پهپادی که به پایگاه آمریکایی در فرودگاه اربیل حمله کرد و دومین پهپادی که سه‌شنبه سفارت آمریکا را بمباران کرد، همه با هم یا جداگانه ممکن است پیامی برای بر هم زدن میز مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین و بازگشت جمهوری اسلامی ایران به مرحله قبل از توافق هسته‌ای باشد. همچنین می‌تواند به معنای آمادگی مقاومت برای هرگونه تقابل با محور شرارت در منطقه باشد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر