صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۷ تير ۱۴۰۰
شمارش معکوس برای آغاز المپیک؛

از عدم رونمایی لباس کاروان ورزشی ایران تا نبود کرسی تاثیرگذار/ بذل و بخشش‌ متولیان ورزش در آستانه المپیک!

کاروان ورزشی ایران ۱۷ روز دیگر پس از یک وقفه یک ساله برای حضور در المپیک راهی توکیو می‌شود.
کد خبر : 593322

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، ۱۷ روز دیگر به مسابقات المپیک توکیو زمان باقی مانده و کاروان ورزشی ایران با ۶۷ سهمیه (۵۶ سهمیه مردان و ۱۱ سهمیه بانوان) در آوردگاه توکیو به میدان می‌روند. در ادامه به برخی حواشی و اتفاقات عجیب و غریب در سال المپیک می‌پردازیم:


رونمایی لباس کاروان؛ شاید وقتی دیگر!


این دوره از المپیک زیر سایه کرونا با شکل و شمایل متفاوتی برگزار می‌شود. کاروان ورزشی ایران ۱۷ روز دیگر در شرایطی باید در این مسابقات به میدان بروند که هنوز از لباس کاروان ورزش ایران رونمایی نشده است؛ این در حالی است که حداقل در کشورهای دیگر مراسم رونمایی از لباس کاروان به صورت آنلاین انجام شده است.


البته قرار بود مراسم بدرقه کاروان ایران روز گذشته برگزار شود اما به دلیل وضعیت قرمز کرونا این مراسم لغو شد و رونمایی از لباس کاروان ایران هم در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. با توجه به شرایط فعلی و شیوع ویروس کرونا انتظار می‌رود حداقل کمیته ملی المپیک همچون کشورهای دیگر مراسم رونمایی از لباس کاروان ایران را به صورت آنلاین برگزار کند، اما گویا مسئولان فعلا قصد انجام این کار را ندارند.


کسب ۶۸ سهمیه، اعزام ۶۷ ورزشکار


مسئولان کمیته ملی المپیک اعلام کردند هفته آینده لیست نهایی کاروان ورزشی ایران مشخص خواهد شد. البته ۶۸ ورزشکاران ایرانی در این دوره از المپیک صاحب سهمیه شدند اما دوپینگ سهوی بهمن عسگری ملی‌پوش کاراته باعث از بین رفتن یک سهمیه ایران شد. بنابراین ۶۷ ورزشکار راهی المپیک توکیو می‌شوند.


در این میان تست دوپینگ یکی از بانوان تکواندو ایران هم که قرار است در بخش تیمی در رشته تکواندو در المپیک حضور پیدا کند مثبت اعلام شد. با توجه به اینکه تیم تکواندو تیمی به صورت آزمایشی در المپیک حضور دارد و حتی در صورت کسب مدال، امتیاز آن برای کاروان ایران محاسبه نمی‌شود امکان جابه‌جایی این ورزشکار دوپینگی وجود داشت اما در مورد کاراته با توجه به اینکه سهمیه توسط فرد کسب شده امکان تغییر وجود نداشت.


وزارت ورزش و جوانان مقصر دوپینگ ورزشکار المپیکی؟!


اگرچه گفته می‌شود بهمن عسگری به خاطر سهل‌انگاری و بدون هماهنگی با پزشک تیم و فدراسیون پزشکی-ورزشی اقدام به مصرف دارو تجویزی از سوی پزشک خود کرده است که اتفاقا جزء داروهای ممنوعه هم به حساب می‌آمده اما اگر دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم ردپای وزارت ورزش و جوانان در این سهل‌انگاری به‌خوبی نمایان است.


فدراسیون پزشکی- ورزشی در سال المپیک و در شرایطی که ورزشکاران باید تحت نظارت بیشتری قرار می‌گرفتند به مدت ۱۴ ماه بدون رئیس بود و اصلا مشخص نبود چرا انتخاب این فدراسیون در سال منتهی به المپیک که ورزشکاران به لحاظ تست دوپینگ و موضوع کرونا نیاز به نظارت بیشتری داشتند، برگزار نمی‌شد. بنابراین در موضوع سهل‌انگاری ورزشکار ایرانی به خاطر دوپینگ که یک سهمیه از دست رفت و اتفاقا این ورزشکار شانس کسب مدال هم بود، سهل‌انگاری وزارت ‌ورزش و جوانان نقش پررنگ‌تری دارد.


حاشیه یک تیم المپیکی در فرودگاه امام


حاشیه یک فدراسیون المپیکی در فروردگاه امام تهران یک دیگر از اتفاقا تاسف‌بار در آستانه المپیک بود. یک تیم ورزشی به دلیل واردات برخی اقلام ممنوعه باعث ایجاد حاشیه شدند.البته مسئولان ورزش اعلام کردند با مسببان این حاشیه بعد از المپیک برخورد خواهند کرد.


یک سهمیه به سبد کاروان ایران اضافه می‌شود؟!


کاروان ورزشی ایران نسبت به دو دوره قبل تعداد سهمیه‌های زیادی کسب کرده است؛ البته با توجه به رایزنی‌های کمیته ملی المپیک با فدراسیون جهانی کاراته ممکن است یک سهمیه دیگر در بخش بانوان به ایران اختصاص داده شود و رزیتا علیپور صاحب سهمیه المپیک شود؛ هر چند که این موضوع در هاله‌ای از ابهام است چرا که تاکنون زور قزاق‌ها چربیده و آنها توانستند سهمیه را از آن خود کنند.


نبود کرسی تاثیرگذار؛ ضعف همیشگی ورزش ایران


باید دید رایزنی‌های کمیته ملی المپیک و مسئولان ورزش جواب می‌دهد یا خیر، البته در گذشته هم چنین حق‌خوری‌هایی در ورزش ایران اتفاق افتاده و یک امر عادی تلقی می‌شود. بدون شک اگر ورزش ایران صاحب کرسی تاثیرگذار در مجامع بین‌المللی بود چنین اتفاقی رقم نمی‌خورد؛ چرا که طبق قوانین سهمیه قاره‌ای به ورزشکاری تعلق می‌گیرد که رنکینگ نخست وزن خود باشد و رزیتا علیپور چنین شرایطی دارد، اما فدراسیون جهانی کاراته سهمیه را به کاراته‌کای قزاقستانی داده که صاحب بیشترین امتیاز است! موضوعی که حتی در مورد پورشیب و گنج‌زاده هم اتفاق افتاد، اما سهمیه به گنج‌زاده که رنکینگ نخست وزن خود بود اعطا شد و ذبیح‌الله پورشیب با وجود کسب امتیاز بیشتر پشت خط المپیک ماند. اما در حال حاضر شرایط برای ایران بالعکس است و قزاقستان با لابی به سهمیه رسیده است. ‌در صورتی که نامه‌نگاری‌ها و تهدید کمیته ملی المپیک جواب بدهد و یک سهمیه به ایران تعلق بگیرد، آن وقت تعداد سهمیه بانوان در المپیک توکیو به عدد ۱۲ می‌رسد.


بذل و بخشش در آستانه المپیک


مثبت اعلام شدن تست دوپینگ دو رزمی‌کار در آستانه المپیک تا عدم رونمایی لباس کاروان ایران و نداشتن یک کرسی تاثیرگذار برای احقاق حق ایران، این روزها نوک پیکان انتقادها را به سمت متولیان ورزش ایران برده است.ضمن اینکه شنیده می‌شود علاوه بر این مسائل، کمیته ملی المپیک قرار است لباسی هم برای روسای فدراسیون‌ها تهیه کند. این خبر در شرایطی مطرح شده که مسئولان کمیته ملی المپیک هم به آن واکنش نشان ندادند و مشخص نیست با چه هدفی قرار است این بذل و بخشش انجام شود.


البته مشابه این اتفاق در زمان واکسیناسیون کاروان ورزشی ایران هم رخ داده بود و خبرها مبنی بر تزریق واکسن به برخی نفرات اضافه و اعزام آنها به المپیک هم مطرح شده است، هر چند که مسئولان کمیته ملی المپیک آن را رد کردند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر