صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۹ تير ۱۴۰۰
در مسیر نخبه‌پروری/۶۹ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

کرونا مقهور «دوشنبه‌های وبیناری» پژوهشگران جوان | وقتی علم و پژوهش تعطیلی نمی‌شناسد

اعضای فعال باشگاه پژوهشگران در قالب تیم‌های روبات امدادگر، مسیریاب و پرنده فعالیت می‌کنند رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سپیدان گفت: این باشگاه در شرایط رویارویی با پدیده کرونا، همه تلاش خود را در برگزاری وبینارهای مختلف علمی و تخصصی به‌کار گرفته و فعالیت در حوزه علم و پژوهش را تعطیل نکرده است.
کد خبر : 593283

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


از راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان تا ساخت ترازوی اتوماتیک بی‌سیم


ثبت ۱۰۰ مقاله ISI و ۳۰ طرح علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان


درخشش پژوهشگران جوان و نخبه در ۳ دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات جهان


اختراع ۲ دستگاه نمونه‌برداری


از ساخت روبات هوشمند مین‌یاب تا تولید صابون ضد جوش و لک


تولید گل‌های نوین رز با عمری جاودان بدون پشتوانه آب و آفتاب


از تولید داروی استنشاقی تا ایده‌پردازی در حوزه آزمایشگاهی


عبور از سرنوشت تلخ حیوانات آزمایشگاهی با ایده «جاودان‌سازی بافت‌های جانوری»


۲ محصول شیمیایی مخترع جوان در مسیر تجاری‌سازی




خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» به‌منظور آشنایی با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان با مهدی گلشن رئیس این باشگاه و عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر واحد دانشگاهی سپیدان گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان را بیان کنید.


گلشن: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان سال ۱۳۸۵ رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. مسئولیت این باشگاه در سال‌های اولیه بر عهده ملک مرزبان عضو هیئت علمی گروه معماری بود. سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ مسئولیت باشگاه بر عهده بر عهده بنده بود و در ادامه سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ بر عهده علی نجفی عضو هیئت گروه برق و سپس سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ مجدداً به عهده این جانب بوده است.


پذیرش مسئولیت ذکرشده در این سال‌ها مرهون روحیه همدلی، صمیمیت، حس اعتماد و همکاری دوستانه رؤسا و معاونان واحد دانشگاهی سپیدان بوده که در کنار باشگاه بوده و همکاری و همفکری لازم را داشته‌اند.


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


گلشن: سال‌های گذشته فعالیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان در جذب و تشویق دانشجویان مبتنی بر برگزاری سمینارهای مختلف علمی-تخصصی، برگزاری مسابقات و کارگاه‌های توانمندسازی، بازدیدهای علمی و اردوهای فرهنگی، جهادی و ورزشی، تشویق مقالات خارجی و داخلی معتبر، اطلاع‌رسانی، تبلیغ و نشر شرایط عضویت باشگاه و تشویقی ویژه فعالیت‌های اعضا بوده و موفقیت اثرگذار و شاخص تأثیرگذار دیگر باشگاه در سال‌های گذشته عضویت استادان این واحد دانشگاهی در باشگاه و همکاری و فعالیت آنان برای تشویق و جذب دانشجو بوده است.


سال‌های اخیر با توجه به جذب دانشجویان مختلف در مقاطع کارشناسی ارشد، سمینار و کارگاه‌های مختلف عمومی ازجمله پروپوزال‌نویسی، روش تحقیق و مقاله‌نویسی، آشنایی با نرم‌افزار مدیریت منابع EndNote و برگزاری کارگاه ویژه رشته‌های تخصصی به‌عنوان نمونه بهینه‌سازی، کاربردهای محاسبات نرم و هوش محاسباتی در علوم فنی و مهندسی به‌منظور چاپ مقاله و برگزاری کارگاه تبدیل علم به ثروت با همکاری مشترک کانون بسیج اساتید واحد دانشگاهی سپیدان ویژه استادان برگزار کرده‌ایم.


کرونا فرصت طلایی برای جامعه علمی کشور و به‌ویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان محسوب می‌شود. در دوره کرونا بر اساس تخصص استادان و دانشجویان رشته‌های فنی مهندسی و ... سمینارهای مختلف درآمدزا در قالب وبینارهای علمی برگزار شدباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان در شرایط رویارویی با پدیده کرونا، همه تلاش خود را در برگزاری وبینارهای مختلف علمی و تخصصی ازجمله وبینار ملی تندخوانی و تقویت حافظه با همکاری عضو فعال خارج از دانشگاه در دوشنبه‌های وبیناری باشگاه، آشنایی با بازار بورس و برنامه‌نویسی در جاوا را با همکاری دانشجویان عضو باشگاه انجام داده است.


وبینارهای مجازی آنلاین با همکاری گروه‌های مختلف دانشگاهی با عنوان آشنایی با شمع و شمع‌کوبی در پروژه‌های مهندسی عمران در گروه عمران و معماری با همکاری معاون پژوهشی دانشگاه با هدف درآمدزایی، آشنایی با رویکردهای مختلف علوم شناختی در گروه کامپیوتر با همکاری رئیس باشگاه، گذری بر نسل‌های دانشگاه در گروه مدیریت و سکوت سازمانی: دلایل، پیامدها و راه‌حل‌ها در گروه زبان برگزار شده است.


با توجه به برگزاری کلاس‌ها به‌صورت آنلاین و مجازی و حضور نداشتن دانشجویان در کلاس، سعی شده وبینارهای مختلف ملی باشگاه با عنوان «دوشنبه وبینارهای ملی باشگاه» و وبینارهای مختلف علمی واحدهای دیگر توسط گروه‌های اجتماعی به دانشجویان کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، همکاران و استادان و ... اطلاع‌رسانی شود. در راستای انجام فعالیت‌های فرهنگی و جهادی، همکاری با اعضای هیئت علمی برای برگزاری و شرکت در کارگاه «اندیشه تمدن‌ساز رهبری» با محور ارائه نمای کلی از اندیشه اسلامی به جهانیان مبتنی بر سخنان مقام معظم رهبری انجام شده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


گلشن: با توجه با شرایط محیطی و اجتماعی؛ سیاست‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان در راستای برگزاری وبینارهای علمی و تخصصی درآمدزا بوده و برای هماهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و فعال نگاه داشتن باشگاه و اعضای آن، گروه‌های اجتماعی تشکیل شده است.


در شرایط برگزاری کلاس‌های مختلف آنلاین و مجازی و کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد با همفکری و همکاری معاونت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان سعی در برگزاری وبینارهای علمی، تخصصی درآمدزا داشتیم و بر اساس بخشنامه و ارائه «مدارس عالی مهارتی»، برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای مختلف درآمدزا در این راستا را در دستور کار داریم.


ثبت چند اختراع و طرح پژوهشی ملی


همکاری با ستاد مرکزی در راستای برگزاری «دوشنبه وبینارها» در قالب ارائه سمینار، اطلاع‌رسانی و شرکت فعال اعضا و دانشجویان مختلف در آن و برگزاری وبینارهای تخصصی آنلاین مجازی و درآمدزا توسط استادان و اعضای فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان ازجمله برنامه‌ها و سیاست‌های باشگاه در این واحد دانشگاهی است.


با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه با همکاری دانشجویان و بر اساس تعداد دانشجویان حال حاضر در گروه‌های مهندسی کامپیوتر، برق و گروه معماری سعی در فعال‌سازی انجمن‌ها داریم.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.


گلشن: اعضا و همکاران ستاد مرکزی همواره به پاسخگویی و راهنمایی رؤسا و اعضا نهایت همکاری را داشته‌اند. پیشنهاد می‌شود برای سهولت عضویت، مراحل عضویت در سامانه باشگاه با سرعت و تعداد مراحل کمتری انجام شود.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟


گلشن: در سال‌های گذشته با توجه با فعال بودن تیم روباتیک توسط معاون پژوهشی، برنامه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان در راستای تعریف برنامه پیشنهادی، حمایت و تشویق اعضا برای شرکت در مسابقات روباتیک بوده و در این راستا اعضای فعال در قالب تیم‌های روبات امدادگر، مسیریاب و پرنده فعالیت می‌کنند که حاصل آن ثبت چند اختراع و طرح پژوهشی ملی است. از آغاز راه‌اندازی این باشگاه تاکنون مقالات مختلفی در سطح ملی، بین‌المللی در کنفرانس‌های داخل و خارج و مجلات معتبر داخل و خارج به چاپ رسیده است.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


گلشن: کرونا تهدید جدی برای همه اقشار جامعه بود؛ اما فرصت طلایی برای جامعه علمی کشور و به‌ویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان محسوب می‌شود. در دوره کرونا بر اساس تخصص استادان و دانشجویان رشته‌های فنی مهندسی و ... سمینارهای مختلف درآمدزا در قالب وبینارهای علمی برگزار کردیم که امیدواریم منجر به جذب سرمایه شود.


آنا: و کلام آخر....


گلشن: پیشنهاد می‌شود تسهیلات باشگاه در راستای تشویق و عضویت بیشتر اعضا افزایش یابد و در این راستا امیدواریم با همت و تلاش مسئولان و رؤسای سازمان و باشگاه و فعالیت بیشتر اعضا، درجه و اعتبار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان هم راستای بنیاد ملی نخبگان شود.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر