صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۸ - ۱۶ تير ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه عنوان کرد؛

توجه به معماری اسلامی در تمدن متفکران

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: معماری اسلامی از دوران صفویه آغاز شده است و معماری‌های آن دوران نشان می‌دهد در تمدن متفکران توجهی به معماری اسلامی نیز داشته‌اند.
کد خبر : 593118

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اراک، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی پیش‌همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اظهار کرد: معماری اسلامی از دوران صفویه آغاز و معماری‌های آن دوران نشان می‌دهد در تمدن متفکران توجهی به معماری اسلامی نیز شده است.


وی افزود: در این مبحث دو جریان مقابل هم قرار دارند، نخست اینکه در قرآن کریم آیاتی اشاره به منع پیکره‌تراشی دارند که معماری در دوره‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس به این نکته توجه نکرده‌اند و در معماری‌های‌شان پیکره‌تراشی و نقاشی کتیبه داشته‌اند.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جریان مقابل این جریان نیز جریان سنت‌گرایی است که نشان می‌دهد معماری اسلامی متأثر از اسلام و حکمت اسلامی بوده و معمولاً آن را هنر و معماری قدسی مقابل معماری مدرن نامیده‌اند.


خسروپناه عنوان کرد: جریان سوم نیز جریانی بوده که آنچنان به سراغ رویکرد تاریخی نرفته‌اند و سؤالات‌شان فلسفی است که نسبت به هنر و زیبایی و حکمت اسلامی مطرح کرده‌اند.



وی ادامه داد: اگر بخواهیم در مورد رویکرد اسلامی بگوییم باید نگاه‌مان به رویکرد تاریخی و منطقی باشد، یعنی تأثیر تفکر عرفانی از قرن پنجم به بعد را در معماری بررسی کنیم.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: از آن تاریخ به بعد در معماری‌ها از معماری اسلامی و آموزه‌های قرآنی تأثیر گرفته‌اند، هرچند از معماری ایران، روم و هند باستان نیز نمی‌توان غافل شد.


خسروپناه یادآور شد: معماری اسلامی ساختار درونی و بیرونی دارد که حکمت اسلامی و تأثیر آن را در این ساختارها مانند معرفت‌شناسی می‌توان دید.


به گزارش آنا، پیش‌همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی به‌صورت مجازی با حضور آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، محمود قیوم‌زاده رئیس هیئت اندیشه‌ورز استان مرکزی، حمیدرضا صارمی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، محمد نقی‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات، محمدرضا فرزاد بهتاش عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال، کاوه امین و سعید صالحی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، رحیم سرور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات در سالن جلسات حضرت امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.



انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر