صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
آنا بررسی می‌کند؛

علت خاموشی‌های طولانی مدت چیست؟/ اظهارات متناقض مسئولان درباره خاموشی‌ها

طبق اعلام شرکت توانیر قرار بود بر اساس جداول خاموشی‌ها در مناطق مختلف شهر، قطعی برق برای هر مشترک یک بار در روز و حداکثر برای دو ساعت صورت گیرد، میزان ساعت قطعی برق در مناطق مختلف حکایت از افزایش قطعی‌ها به بیش از 4 ساعت دارد.
کد خبر : 592633

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، طبق اعلام شرکت توانیر قرار بود بر اساس جداول خاموشی‌ها در مناطق مختلف شهر، قطعی برق برای هر مشترک یک بار در روز و حداکثر برای دو ساعت صورت گیرد. 


گزارش‌ها حاکی از این است که این موضوع تاحدود زیادی رعایت نشده به طوری که در برخی از مناطق برق مشترکان در طول روز بیش از ۵ ساعت قطع شده و این قطعی‌های ۴ یا ۵ ساعته، هیچ تطابقی با جداول خاموشی‌های اعلام شده از سوی مسئولان صنعت برق نداشته است.


علت خاموشی‌های طولانی مدت چیست؟


مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در این‌باره می‌گوید در هیچ منطقه‌ای از کشور قطعی‌های ۴ یا ۵ ساعته برای مشترکان خانگی برنامه‌ریزی نشده است، این مسئله ناشی از بروز اشکالات فنی و یا حوادث موردی در شبکه برق بوده که این اشکالات فنی از قبل قابل پیش‌بینی نیست.


به گفته وی خاموشی‌های مشترکان باید تطابق ۱۰۰ درصدی با جداول از پیش اعلام شده داشته باشد و این موضوع مهم، مورد رصد و پایش ما در مرکز پایش صنعت برق قرار خواهد گرفت؛ درصورتی که جداول خاموشی اعلام شده از سوی یک شرکت توزیع برق با خاموشی‌های صورت گرفته هم‌خوانی نداشته باشد با شرکت توزیع مربوطه برخورد خواهد شد.


برخلاف گفته‌های مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق، که علت خاموشی‌ها را برنامه‌ریزی نشده و خارج از دستور می‌داند، رامین فرج سرپرست شرکت توزیع برق البرز علت خاموشی‌ها را از مدار خارج شدن دو نیروگاه به دلیل مصرف بالای برق عنوان کرده و می‌گوید بر اساس دستور ملی خاموشی برق را افزایش دهیم و قطعی برق خارج از زمان‌بندی اعلام شده داشته باشیم.


رامین فرج با اشاره به دلیل خاموشی خارج از برنامه در شامگاه گذشته، می‌گوید طبق برنامه زمان‌بندی اعلام شده، آخرین ساعت خاموشی برق در البرز ۱۱ شب است ولی دیشب از ساعت ۲۳ الی یک بامداد هم شاهد خاموشی برق بودیم. دیروز به دلیل اینکه دو نیروگاه تولید برق در کشور به دلیل مصرف بالا از مدار خارج و به اورهال نیاز پیدا کردند، ناچار شدیم بر اساس دستور ملی، مدت زمان خاموشی برق را افزایش دهیم و قطعی برق، خارج از زمان‌بندی اعلام شده داشته باشیم.


به گفته وی ما در بحث اعمال خاموشی‌ها تابع مرکز دیسپاچینگ کل هستیم و زمانی که این مرکز اعلام کند وضعیت شبکه به ثبات رسیده، می‌توانیم ساعات خاموشی را کم کنیم ولی در وضعیت ناپایداری شبکه چاره‌ای جز افزایش خاموشی‌ها نداریم. اگر شرکت‌های توزیع برق به دستورالعمل مرکز کنترل عمل نکنند، ممکن است نیروگاه‌ها از مدار خارج شوند که در این صورت شاهد خاموشی‌های سراسری خواهیم بود.


سرپرست شرکت توزیع برق البرز می‌افزاید امیدواریم این مشکل امروز حل شده باشد ولی با توجه به اینکه شرایط تولید برق در کشور ثبات ندارد، نمی‌توانیم به مردم قول بدهیم که دیگر خاموشی خارج از برنامه نخواهیم داشت. در حال حاضر میزان مصرف برق بیش از تولید است و در این شرایط به شبکه تولید و توزیع فشار مضاعفی وارد می‌شود به همین دلیل از مردم درخواست می‌شود با مدیریت مصرف و صرفه جویی ۲۰ درصدی به کاهش خاموشی‌ها کمک کنند. مشترکان با خاموش کردن لامپ‌های اضافه، گذاشتن کولر آبی روی حالت کند و کولر گازی هم روی ۲۵ درجه می‌توانند سهم خود را در کاهش خاموشی‌ها ادا کنند.


مصرف بیش از حدمجاز عامل خاموشی‌ها


غلامعلی رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع برق درباره وضعیت مصرف برق در کشور می‌گوید معنای افزایش مصرف برق، خاموشی است و لاغیر. هر یک درجه افزایش دمای هوا، حداقل ۲ هزار مگاوات افزایش مصرف را به دنبال دارد. در استان‌هایی که میزان مصرف از حد مجاز بالاتر رفته، شاهد اعمال خاموشی‌ها هستیم. جدول خاموشی‌ها اطلاع رسانی می‌شود ضمن اینکه خاموشی‌های خارج از برنامه، ناشی از حوادث پیش بینی نشده است که امیدواریم تکرار نشود.


این مقام مسئول ضمن درخواست از مردم برای صرفه جویی در مصرف برق، می‌افزاید کولرهای گازی را بر روی عدد ۲۵ درجه به بالا تنظیم کنند، از کولرهای آبی بر روی دور کند استفاده کنند و چراغ‌های اضافه را در طول روز خاموش کنند. مصارف عمده مثل ماشین لباسشویی را در ساعات اوج مصرف استفاده نکنند.


انتهای پیام/۴۱۳۳


انتهای پیام/

ارسال نظر