صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

نقطه پایان کیهان کجاست؟/ جست‌وجوی انسان برای درک اندازه جهان هستی

جهان اطراف کره زمین را فضایی نامحدود از میلیاردها ستاره و کهکشان تشکیل داده است ولی آیا نقطه پایانی در کیهان وجود دارد؟
کد خبر : 592592

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، فضا درست بالای سر انسان‌هاست و هوایی که هر لحظه تنفس می‌کنیم در اتمسفر کره زمین قرار دارد. اتمسفر تنها بخش بسیار کوچکی از فضای کیهان است و هزار جرم آسمانی دیگر در این محیط قرار دارند. اتمسفر در فاصله ۳۲ کیلومتری از سطح قرار گرفته و حجم نامحدودی از مولکول‌های هوا در آن وجود دارد.


بدون شک علاقه‌مندان به علم نجوم و تحقیقات فضایی تاکنون بارها به سفر در کیهان فکر کرده و می‌خواهند بدانند در خارج از کره زمین چه می‌گذرد؟ با وجود پیشرفت چشمگیر صنایع فضایی و ارتقای سطح آگاهی دانشمندان از ساختار سیاره‌های همسایه زمین هنوز هم بشر تقریباً هیچ چیز در مورد کیهان نمی‌داند و ماشین‌هایی نیز که تا این لحظه ساخته شده‌اند توانایی بسیار محدودی برای سفر در فضا دارند. حال دانشمندان به دنبال پاسخ مناسبی برای این پرسش هستند که آیا کیهان بی‌انتها است یا نقطه پایانی برای آن وجود دارد؟



سیاره‌ها، ستارگان و کهکشان/ به دنبال پاسخ برای سؤالی مهم


زمانی که اولین بار انسان‌ توانست به فضا سفر کند کره زمین را بخشی از سیستمی به نام منظومه شمسی مشاهده کرد که هم به دور خود می‌چرخد و هم به دور خورشید اما حالا دانشمندان می‌دانند جهان بسیار وسیع‌ است و تنها محدود به منظومه شمسی و سیاره‌های اطراف کره زمین نمی‌شود. امروز به همه مردم جهان ثابت شده است که میلیاردها ستاره تنها در کهکشان راه شیری وجود دارد و قطعاً چند برابر این تعداد در سایر کهکشان‌ها هستند.




بیشتر بخوانید:


آدم‌فضایی‌ها به دنبال ارتباط با انسان‌ها هستند؟




خورشید بزرگ‌ترین و نزدیک‌ترین ستاره به کره زمین است و حیات تمامی موجودات زنده به وجود این ستاره بستگی دارد. طبق بررسی‌های انجام شده بی‌شمار ستاره مانند خورشید در کیهان وجود دارد ولی برای رسیدن به نزدیک‌ترین آن‌ها باید هزاران سال سفر کنیم که با توجه به عمر محدود انسان‌ها و ماشین‌های فضایی ناتوان امکان چنین سفری وجود ندارد. همانطور که بارها مدیران ارشد سازمان تحقیقات فضایی ناسا اعلام کردند هرچه بشر تاکنون در مورد جهان هستی می‌داند از طریق بررسی تصاویر ارسالی از ماهواره‌ها به‌ دست آمده وگرنه هیچ فضاپیمایی قادر به سفر طولانی مدت به سمت سیاره‌های خارج از منظومه شمسی نیست.


شهرهایی پر از خانه


اخترشناسان هر ستاره را به خانه تشبیه کرده‌اند و کهکشان‌ها را فضایی مملو از خانه‌های درخشان می‌دانند. تخمین زده می‌شود که ۱۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری وجود دارد و اگر روزی بشر بتواند توانایی لازم برای ساخت فضاپیمایی برای سفر بین کهکشانی را به‌ دست آورد قطعاً هرکدام از این ستاره‌ها همچون چراغی راهنما برای ماجراجویان کیهانی عمل خواهند کرد. در چند دهه اخیر دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که تعداد زیادی منظومه همانند منظومه شمسی در کیهان وجود دارد و بدون شک شرایط حیات نیز در دیگر نقاط جهان مهیاست. بر اساس برخی از مستندات می‌توان گفت انسان‌ها در جهان تنها نیستند و قطعاً موجودات دیگری نیز در نقاطی ناشناخته از سایر کهکشان‌ها زندگی می‌کنند.


فضای بین هر کدام از سیاره‌ها و سایر اجرام آسمانی موجود در کهکشان‌ها را «ماده تاریک» پوشش داده است. این ماده گسترده‌ترین عنصر شکل دهنده کیهان است و تا کنون بشر نتوانسته هیچ اطلاعاتی از ماهیت آن به‌ دست آورد. دانشمندان معتقدند اگر روزی بخواهیم خود را به هرکدام از سیاره‌های فراخورشیدی برسانیم باید اطلاعات بیشتری از ماده تاریک کسب کنیم تا در صورت نیاز از ظرفیت و انرژی موجود در ذرات تشکیل‌دهنده این ماده اسرارآمیز بهره‌مند شویم.



از هر سو چراغ‌هایی روشن است


هرگاه منجمان با استفاده از تلسکوپ‌ به آسمان نگاه می‌کنند، از هر طرف میلیون‌ها ستاره قابل مشاهده هستند و چنین ساختار بی‌نظیری از جهان این سؤال را به ذهن متبادر می‌سازد که آیا جهان محدود به نقطه‌ای خاص می‌شود یا کهکشان‌ها و ستارگان تا فضایی بی‌انتها ادامه دارند؟ برخی از ستاره‌شناسان معتقدند اگر انسان از محدودیت‌های زمانی و ابزاری برای مطالعه کیهان عبور کند پس از مدت نه چندان زیادی اطلاعات گسترده‌های از کهکشان‌ها، ستارگان و سیاره‌ها به‌ دست خواهد آورد. اکثر منظومه‌های موجود در مناطق مختلف کیهان الگوی ساختاری تقریباً شبیه به منظومه شمسی دارند و با ذخیره‌سازی اطلاعات به‌ دست آمده از آن‌ها می‌توان رازهای هستی را آشکار کرد.


در جست‌وجوی نقطه پایان


با اطلاعاتی که طی سال‌ها تحقیقات علمی توسط دانشمندان فعال در سازمان‌های فضایی به‌ دست آمده است نقطه پایانی در کیهان وجود ندارد و این فضا از هر سو تا ابد ادامه دارد. دقیقاً همانند آنچه در فیلم‌های علمی-تخیلی نمایش داده می‌شود اگر انسان‌ها قادر به سفرهای طولانی مدت در فضا باشند باید با سرعتی بیش از سرعت نور بی‌نهایت ستاره و سیاره را پشت سرگذاشته تا به مقصد مورد نظر برسند. البته بی‌انتها بودن جهان هستی هنوز در حد یک نظریه است و شاید در آینده‌ای نه چندان دور بشر به فناوری دست پیدا کند که اساس این نظریه را زیر سؤال ببرد.


در این میان برخی از محققان نظریه بی‌نهایت بودن کیهان را به طور کلی رد می‌کنند و مدعی هستند آنچه انسان از کیهان می‌شناسد در محیط دایره‌ای شکلی قرار دارد که از نقطه‌ای شروع و در همان نقطه تمام می‌شود. این عده برای اثبات فرضیه خود به کروی بودن زمین اتکا کرده و می‌گویند اگر فردی از منطقه‌ای مشخص روی کره زمین شروع به حرکت کند سرانجام پس از مدت معینی در همان ناحیه به سفر خود پایان می‌دهد. در هر صورت انسان‌ها تاکنون نتوانسته‌اند انتهای جهان را مشاهده یا به سمت آن حرکت کنند ولی ممکن است در آینده حقایقی باورنکردنی از جهان پیرامون سیاره خاکی آشکار شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 6 نظر
اصغر سمیعی
11:13 - 1402/01/09
سلام ، ترکیباتی که جهان هستی را از نیستی آورده است با موجودیت که در آن به چشم می‌خورد تکاملی مثل زنجیره غذایی در آن بکار رفته است پس چون قبل جهان هستی و بعد جهان هستی تکامل عقل از نظر علمی به استناد ثابت می‌شود که از همه نزدیکتر به قدرت برتر است سپس میتوان با آنچه در گذشته بنام مدت عمر سپری کرده است اراده کند کجا باشد از سوی قدرت برتر آنجا حاضر میشود که با مثبت اندیشی حاصل می‌شود بدلیل اینکه تولد هر چیزی را مثل خود پاک و منزه و معصوم می‌بیند که طی مدت عمر آنرا از دست نداده کنار قدرت برتر بوده این یک موضوع شخصی و دمکراسی ست که هیچکس حق دخالت در قلمرو او را ندارد ، انتخابی که از تمام انتخاب برتر است
راه رسیدن به آن مثبت اندیشی ست در جهان در هر سنی که هستی مورد قبول قرار میگیری این خاصیت ترکیباتی ست که جهان از آنها بوجود آمده است که برای گروهی نام ایمان و اعتقاد بخود گرفته است و .....
آزمایش * با یاد قدرت برتر نفس بکش به کارهای خود برس حتی با آن بخواب سپس نظر بده چه دیدی با قدرت برتر هیچ ضرر و هزینه ای ندارد .
در مثبت اندیشی می‌بینی همه چیز تسلیم شما .
به هر شخصی عشق مثبت اندیشی را بگویی حتماً دیوانه شدی را از او میگیری ........
سخن بسیار است ، بهترین ها را برای مردم جهان آرزومندیم لطفاً ارسال به مردم جهان با سپاس از شما فدایی مردم جهان اصغر سمیعی موفق باشید
مولایی،شهرکرد
22:48 - 1402/01/05
اگر ۱۰۰میلیارد ستاره در کهکشان راه شبری هست،بی شک‌تعداد،ستارها در کهکشان های بزرگتر پیشتر خواهد،واین یک رقم بسیار عظیم از ستاره درجهان هستی خواهد،بود وجهان بی پایان تا کجا گستره دارد،خدا می دلند وبس،،،حقیفتا،که علم کیهلن ،وستاره شناسی ،علم خدلشناسی می باشد،،،،جهان راصاحبی باشد ،خدانام،،،،،
مرتضی
01:58 - 1401/09/30
چرا نظرم نیامد
مرتضی
01:55 - 1401/09/30
سلام به نظر من جهان هستی یک دایره کوچک ریز اتمی هست ودر مقابل جهانهای هستی چیز ناچیزی به حساب میاد بعد از ماده تاریک دوباره به جهان هستی متفاوت بر میخوریم باز ماده تاریک بعد جهان هستی دیگر تازه این اولش هست کلش در یک پکیج جمع میشوند دوبار لبه تاریک وبعد مجموعه بزرگ تری از جهان هستی دیگر وتا ابد همین شکل هست البته نظر شخصی هست سفر در این جهانهای هستی با سرعت نور امکان پذیر نیست وباید با سرعت اندیشه به این جهان ها متفاوت وارد شد
ناشناس
06:29 - 1401/08/08
در عالم درک هر یک از واقعیات را از راه خودش باید پی برد اگر ابزاری به نام گوش نداشتیم واقعیتی به نام صدا ها را نداشتیم باید برا پی بردن به واقعیت اندازه هستی به سمت دیگری رو کنیم به گونه متفاوت از آنچه به اطراف مینگرستیم نگاه کنیم باید در پی ابزار متناسب اون باشیم.
بهرام
00:58 - 1401/05/01
ارواح میتونن سفر خارج از کهکشان برن.ارواح هرجا اراده کنن در کسری از ثانیه اونجان.....مث برنامه زندگی پس از زندگی تجربه گر مرگ موقت میگفت در فضا از کنار شهاب سنگ ها و ستاره ها رد میشدم
سمانه
00:52 - 1400/10/24
خیلی جالبه واقعا فکرشو میکنیم که احتمال اینکه ادم های دیگه ای به جز کره خاکی در جاهای دیگر این کیهان زندگی کنند و شاید از لحاظ تکنولوژی از ما بالاتر باشند