۴۱ باب آزمایشگاه و کارگاه در خدمت محققان | دانشگاه تکجنسیتی فلاورجان چه تجهیزاتی دارد؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور بوده و مجموعهای که در قالب سامانههای ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هر نوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارشها و گفتگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاعرسانی کنیم.
بدری شاهطالبی در شماره ۶۰ از این سلسله گفتوگوها در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تشریح ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان اظهار کرد: این واحد دانشگاهی با ۳۲ باب فضای آزمایشگاهی و تحقیقاتی و ۹ باب فضای کارگاهی از امکانات و تجهیزات مناسبی برخوردار است که از آن جمله میتوان از ۶۸۰ دستگاه آزمایشگاهی نام برد.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، برخی از تجهیزات آزمایشگاهی جزء تجهیزات با فناوری بالا بوده و علاوه بر اینکه در راستای انجام فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی محققان مورد استفاده قرار میگیرند در ارائه خدمات فنی به متقاضیان دروندانشگاهی و بروندانشگاهی نیز فعال هستند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان به لحاظ برخورداری از دستگاههای با فناوری بالا در رتبه دوم واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی سطح استان اصفهان قرار دارد. توجه و اهتمام ویژه به راهاندازی و بهرهبرداری بهینه از این ظرفیتها و توانمندسازی منابع انسانی و تقویت بنیه کارشناسی در مجموعه آزمایشگاه موجب میشود که بتوان مدعی شد این واحد دانشگاهی از ظرفیت خوبی در راستای تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر توصیه به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای افزایش و جهش تولید برخوردار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان اضافه کرد: ازجمله تجهیزات شاخص با فناوری بالا و کاربردی که در این واحد دانشگاهی موجود است، میتوان از گاز کروماتوگرافی GC، FPLC، HPLC، اسپکتروفتومتردو شعاعی، فریزهای ۸۰- و ۲۰-، گلاوباکس، PCR، الایزا، Real time-PCR، فرمانتور، میکروسکوپ اینورت، میکروسکوپ فلورسانس، انکوباتور CO۲، شیکر انکوباتور، الکتروفورز، ژل داک، میکروتوم، اطاقک رشد گیاه، سانتریفیوژ یخچالدار، میکرو سانتریفیوژ یخچال دار، بن ماری التراسونیک، سوکسله، روتاری، هودهای لامینار، ژرمیناتور، سختیسنج، لوکس متر، BOD و COD متر، میکروسکوپ و لوپ مونیتورینگ، سل کانتر، اتوآنالایزر، دستگاه آب مقطر گیری و …نام برد.
به گفته شاهطالبی این تجهیزات در گروههای علوم پایه ازجمله شیمی، فیزیک، همه گرایشهای زیستشناسی مانند میکروبیولوژی، سلولی و مولکولی، ژنتیک و بیوتکنولوژی، بیوشیمی، بیوفیزیک، گیاهشناسی، جانورشناسی و مهندسی کشاورزی و مراکز تحقیقاتی نانو فناوری صنعتی کاربرد دارند.
شاهطالبی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان تاکنون موفق به دریافت گواهینامه آزمایشگاه همکار استاندارد نشده؛ اما اقدامات لازم برای اخذ و استقرار سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه مبتنی بر الگوی استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ کرده و در حال گذراندن مراحل ممیزی است.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان اهتمام ویژهای در راستای ارتقای ایمنی و استانداردسازی آزمایشگاهها، کارگاهها و مراکز تحقیقاتی کرده و در رایزنی با سازمانها و نهادهای ذیصلاح بهمنظور حضور هرچه بیشتر در حوزههای ارائه خدمات بروندانشگاهی و افزایش سهم بازار در حال ایجاد آزمایشگاه مرکزی بوده و با بهبود مستمر سیستم مدیریت آزمایشگاه در حال تلاش برای قرارگرفتن در عرصه دانشهای کاربردی است.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان ازجمله فعالیتهای این واحد دانشگاهی در زمینه گسترش دانش آزمایشگاهی، هدفمندسازی و برنامهریزی مناسب سالانه برای ارائه آموزشهای تخصصی کوتاهمدت و برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی و کاربردی در حوزههای درون و برونسازمانی در سالهای اخیر است.
این مسئول یادآور شد: واحد دانشگاهی فلاورجان در کنار تنظیم و بهروزرسانی برنامههای درسی و بسترسازی بهمنظور شناسایی، سازماندهی و بهرهگیری از استادان مجرب آزمایشگاهی و کارگاهی با دارابودن ظرفیتهای تجهیزاتی مناسب آزمایشگاهی و کارگاهی در تربیت نیروی کار ماهر و متخصص که بیشک یکی از نخستین فاکتورهای لازم برای تحقق شعار جهش تولید است، ایفای نقش میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان به آنا گفت: این واحد دانشگاهی با ارائه خدمات فنی به اعضای هیئت علمی بهمنظور اجرای طرحهای بروندانشگاهی، ارتقای کیفیت سرویسدهی و شناسایی و مدیریت ظرفیتهای ساختاری و تجهیزاتی از نظر خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات با کیفیت به پژوهشگران در راستای نیل به هدف جهش در تولید ملی گام برمیدارد.
شاهطالبی مطرح کرد: آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان در سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد (ساها) عضو بوده به شکلی که کتابچه راهنمای توانمندیهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی این واحد دانشگاهی ازجمله کتابچههای منتشرشده در این زمینه است. در زمینههای تحقیقاتی و پژوهشی در حال ارائه خدمات به دانشجویان و اعضای هیئت عملی هستیم بهطوریکه سالانه حدود ۱۵۰ پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در این مجموعه اجرا میشود. در کنار آن با ارائه خدمات فنی به متقاضیان بروندانشگاهی، این دانشگاه نقش بسزایی را در بازار ایفا میکند.
وی فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان در راستای مبارزه با کرونا را تولید الکل در سطح پایلوت(نمونه) عنوان کرد و ادامه داد: این واحد دانشگاهی تاکنون به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری درنیامده است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/