رهاسازی بچه ماهیان سفید در رودخانه چمخاله
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از لاهیجان، جشنواره رهاسازی بچه ماهیان سفید تکثیر شده به روش نیمه مصنوعی با هدف ترویج فرهنگ حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان دریای کاسپین توسط مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و مشارکت ادارهکل شیلات استان گیلان و همکاری شورای اسلامی، شهرداری چاف و چمخاله و اداره آموزش و پرورش لنگرود در محل مصب رودخانه چمخاله برگزار شد.
در این جشنواره بچه ماهیان سفید تولید شده به صورت نیمه مصنوعی در استخرهای خاکی صیدگاه پره چاف و گذراندن دوران لاروی برای ورود به دریای کاسپین و با هدف گذراندن دوران رشد در رودخانه چمخاله رهاسازی شدند.
مجید عاشوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در این جشنواره بر لزوم همکاریهای بینبخشی و نقش محوری مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان بر تداوم این برنامهها برای ایجاد آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ حفظ محیطزیست دریای خزر و کمک به برنامههای توسعهای مبتنی بر تحقیقات و کاربردی کردن نتایج بهدست آمده از پژوهشها تأکید کرد.
اهمیت حفظ ذخایر و تلاش برای بازسازی زیستگاههای تکثیر ماهی
علی صادقپور، رئیس مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان هم به فعالیتهای علمی و تلاش اعضای هیئت علمی گروه شیلات این دانشگاه اشاره و حرکت امروز را سرآغازی برای فعالیتهای مشترک دانشگاه با نهادهای مرتبط با هدف رفع مشکلات جامعه عنوان کرد.
ناصر کرمیراد، مدیرکل بازسازی ذخایر شیلات ایران، عظیم مدبری مدیرکل شیلات استان گیلان هم درباره اهمیت حفظ ذخایر و تلاش برای بازسازی زیستگاههای تکثیر طبیعی این ماهیان مطالبی بیان کردند.
کمیل لاهوتی شهردار چاف و چمخاله و حسن عسگری رئیس شورای اسلامی شهر چاف و چمخاله هم حضور حاضران در این مراسم را نشان از عظمت مجموعه شیلات کشور بهخصوص منطقه چاف وچمخاله و رودخانه آن دانست و بر ضرورت فراهم کردن شرایط برگزاری مراسمهای مشابه و با برنامههای متنوعتر در سالهای بعدی تأکید کردند.
در این مراسم علاوه بر مدیران گروهها و استادان دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، تعدادی از دانشآموزان پسر دبیرستانهای لنگرود و اهالی بومی منطقه ساحلی چمخاله حضور داشتند.
در پایان تعدادی از بچه ماهیان سفید به صورت نمادین توسط دانشآموزان در آب رودخانه رهاسازی شدند و آنگاه بچه ماهیان حمل شده توسط ماشینهای تانکردار با پمپاژ آب برای مهاجرت به دریای کاسپین توسط یگان حفاظت دریا و کارشناسان شیلات لنگرود که بهعنوان ناظر این طرح که از اسفند سال ۹۹ در این پروژه فعالیت داشتند، تخلیه شد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/