حمله اخیر آمریکا به حشد الشعبی با هدف مهار ایران انجام شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز سهشنبه در نامهای خطاب به شورای امنیت این سازمان که خبرگزاری رویترز مدعی است به رؤیت آن رسیده، مدعی شد هدف قرار دادن آنچه شبهنظامیان تحت حمایت ایران در عراق و سوریه خواند با حملات هوایی با هدف مهار آنها و تهران از انجام و یا حمایت از حملات بیشتر علیه پرسنل یا تأسیسات آمریکا انجام شد.
به گزارش رویترز، طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، شورای امنیت باید فوراً از هر اقدامی که کشورها در دفاع از خود در برابر حملات مسلحانه انجام میدهند، مطلع شود.
او همسو با ادعای پنتاگون گفت که این حملات علیه مواضع شبهنظامیانی بوده که مقصر افزایش مجموعه حملات هواپیماهای بدون سرنشین و راکتی علیه پرسنل و تأسیسات آمریکا در عراق هستند.
گرینفیلد در ادامه ادعاهای خود در این نامه، افزوده این پاسخ نظامی بعدازآن اتخاذ شد که عملیاتهای غیرنظامی برای مقابله با تهدید کافی نبودند و همچنین با هدف تنشزدایی و ممانعت از حملات بیشتر انجام شد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا هم در نامهای مشابه به کنگره این کشور در روز سهشنبه اعلام کرد: ایالاتمتحده آمادگی دارد اقدامات بیشتر در صورت لزوم برای مقابله با تهدیدات یا حملات بیشتر را به کار گیرد.
این در حالی است که در پی بالا گرفتن مباحثات در میان قانونگذاران آمریکایی در خصوص صدور فرمان اقدام نظامی علیه مواضع حشد الشعبی بدون مشورت با کنگره، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه سهشنبه دو طرح را به تصویب رساندند که خواستار لغو برخی اختیارات جنگی قدیمی رئیسجمهوری ایالاتمتحده است.
نمایندههای کنگره آمریکا بعدازآنکه رؤسای جمهور این کشور چندین بار بدون مشورت با کنگره دستور صدور چندین اقدام نظامی در منطقه غرب آسیا را صادر کردهاند به دنبال باز پس گرفتن مرجعیت کنگره برای اعلانجنگ هستند.
بامداد دوشنبه هفتم تیر ابتدا خبرگزاری رسمی سوریه از حمله هوایی هواپیماهای ناشناس به مواضعی در منطقه بوکمال در مرز سوریه و عراق خبر داد و پس از آن وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای ضمن قبول مسئولیت حمله به مقر حشد الشعبی اذعان کرد، جنگندههای این کشور یکشنبهشب بهوقت واشنگتن به دستور جو بایدن، رئیسجمهور این کشور حملات دقیقی را به مناطقی در بوکمال در مرز سوریه و عراق انجام داد.
در این حمله، چهار نیروی عراقی به شهادت رسیدند و گروههای مقاومت در عراق روز در چند بیانیه از انتقام سخت از آمریکاییها سخن گفتند. دولت و وزارت خارجه عراق نیز این حمله را رسماً محکوم کردند.
این دومین بار بود که دولت بایدن از زمان ورود به کاخ سفید اقدام به انجام حملات نظامی در منطقه علیه گروههای مقاومت کرده است. سخنگوی کاخ سفید دوشنبه گفت که رئیسجمهور آمریکا حمله به مواضعی در مرز عراق و سوریه را ضروری، مناسب و سنجیده میداند.
بعد از این حمله، روز دوشنبه یک سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا تأیید کرد که مواضع این ائتلاف با چند راکت در روز دوشنبه هدف قرارگرفته شده است. این سخنگو سپس مدعی شد حملات راکتی مذکور به زخمی شدن هیچ فردی منجر نشده و خساراتی به جا نگذاشته است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/پ
انتهای پیام/