صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۰۸ تير ۱۴۰۰
آنا از افزایش مطالبه‌سازی توسط جریان رقیب دولت سیزدهم گزارش می‌دهد؛

مطالبات ناموزون!

دولت سیزدهم در حالی تا کمتر از ۴۰ روز آینده بر سر کار می‌آید که عده‌ای درصددند علی‌رغم مشکلات گسترده ایجاد شده در دولت دوازدهم، سطح انتظارات و مطالبات را از دولت ابراهیم رئیسی به صورت غیرمنطقی افزایش دهند.
کد خبر : 591300

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دولت تدبیر و امید که با اقبال عمومی فراوانی بر سرکار آمد، نتوانست مردم را از عملکرد خود راضی کند. به عقیده کارشناسان مشکلات مختلف در این دوره خصوصاً در بحث اقتصاد و معیشت مردم، موجب ناامید شدن مردم از این دولت شد. بخشی از مردم که از وضعیت موجود کشور رضایت نداشتند، از مدت‌ها پیش برای بهبود شرایط، منتظر تغییر دولت بودند. این موج توقعات مردمی با حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات و پیروزی او شدت گرفت و در بعضی موارد بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های کشور، از چارچوب توان دولت خارج شد. وعده‌هایی که سایر کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری می‌دادند هم مزید بر علت شد و عده‌ای به دنبال مطالبه وعده‌های دیگران از دولت سید ابراهیم رئیسی هستند.


تحقق وعده‌های سایر کاندیداها وظیفه آیت‌الله رئیسی نیست


بر همین اساس لاله افتخاری، نماینده ادوار پیشین مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا گفت: «وعده‌هایی که برخی از کاندیداهای هم‌سوی آیت‌الله رئیسی در انتخابات برای اداره کشور دادند، مربوط به خودشان بوده و وظیفه آیت‌الله رئیسی صرفاً عمل کردن به وعده‌ها و برنامه‌های خودش است که قطعاً در همین جهت حرکت می‌کند. مردم باید انتظاراتی را که دیگران ایجاد کردند، از وعده‌های شخص آیت‌الله رئیسی جدا کنند زیرا وعده یارانه ۴۵۰ هزارتومانی و وام ۵۰۰ میلیونی به زوج‌های جوان، متعلق به آیت‌الله رئیسی نیست.»


افتخاری ادامه داد: «در طول هشت سال اخیر کشور با مشکلات زیادی روبه‌رو شد؛ خراب‌ کردن اوضاع راحت است ولی ساختن یا بازسازی آن کار بسیار دشواری خواهد بود؛ بنابراین معتقدم باید انتظارات از آیت‌الله رئیسی معقول باشد و انتظار معجزه در یک‌شب توسط او، منطقی نیست. مردم برای حل مشکلات موجود، به آیت‌الله رئیسی فرصت کافی بدهند.»


عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری ضمن اشاره به اوضاع نابسامان حال حاضر کشور اذعان کرد: «دولت آینده در ابتدا باید جلوی خرابی‌ها و انحرافات را بگیرد و دست کسانی را که موجب این وضع شدند، کوتاه کند، سپس نسبت به بازسازی کشور اقدام کند؛ مردم در این خصوص باید صبر و شکیبایی داشته باشند. آیت‌الله رئیسی باید سال‌ها تلاش کند تا خرابی‌های موجود را جبران کند و کشور را به نقطه صفر برساند؛ بعد از حل این مشکلات می‌توان برای ساختن کشور اقدام کرد.»



مطالبه‌سازی ورای توانمندی دولت و واقعیت‌های موجود کشور، به ضرر جامعه است


قطعاً توقع ثبات اقتصادی در درازمدت و جلوگیری از افزایش لحظه‌ای نرخ کالا، توقع نابجا و زیادی از دولت آینده نیست ولی برخی از انتظارات مانند اعطای یارانه یا وام‌های سنگین به مردم، کاهش شدید نرخ دلار و مطالبی از این دست با توجه به کسری بودجه شدید کشور و حجم نقدینگی موجود، عملی نخواهد بود. مباحث دیگر مانند ایجاد اشتغال، گسترش و بهبود اوضاع سیاست خارجی، ایجاد تغییرات در حوزه فرهنگی، اجتماعی و سایر موارد هم نیازمند برنامه‌ای دقیق است و مشاهده نتایج کامل آن نیازمند دوره حداقل ۴ ساله خواهد بود. در بُعد دیگر هم دولت آینده باید از فضای شعاری و غیرحقیقی خارج‌شده و با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، در جهت عملی کردن مطالبات به‌حق مردم قدم بردارد.


در این راستا حمیدرضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا اظهار کرد: «اصولاً هرگونه مطالبه‌سازی، ورای توانمندی دولت و واقعیت‌های موجود کشور، به ضرر جامعه است. مردم ما باید بدانند که آیت‌الله رئیسی با چه وضعی دولت را تحویل می‌گیرد. امکان دارد بخشی از این اطلاعات محرمانه باشد و در صورت اعلام عمومی این نقاط ضعف، دشمن از آن‌ها سوءاستفاده کند اما وضعیت کلی کشور و مواردی مانند کسری بودجه سال جاری که حدود ۴۵ درصد تخمین زده می‌شود، وضعیت نابسامان کالاهای استراتژیک و اساسی کشور و بدهی‌های کشور به سیستم بانکی، نکاتی است که باید مردم از آن مطلع شوند».


وی افزود: «آیت‌الله رئیسی یک دولت کاملاً بدهکار و با کسری بودجه بسیار بالا مانند دولت زمان جنگ تحمیلی را تحویل می‌گیرد؛ به همین دلایل دولت برای برآورده کردن مطالبات و انتظارات مردمی، نیازمند فرصت جهت برطرف کردن مشکلات موجود است.»


ترقی با تأکید بر اهمیت تبیین مشکلات موجود کشور برای مردم تصریح کرد: «انتظارات از دولت آینده باید متناسب با واقعیت‌ها و امکانات موجود کشور باشد. مشکلات پیش‌ روی دولت باید برای مردم تبیین و تشریح شود تا توقعات در چارچوب توانمندی دولت باشد. در غیر این صورت امکان دارد عدم رضایت‌مندی مردم ادامه پیدا کند.»



رسانه‌ها به شکل افراطی در حال افزایش انتظارات مردم از دولت جدید هستند


در همین خصوص ابن‌الدین حمیدی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه امام حسین (ع) نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اذعان کرد: «مردم ما از مشکلات روز خسته هستند، مشکلاتی که بخشی از آن مربوط به مشکلات ساختاری کشور و بخشی دیگر به دلیل حاکمیت دولت تکنوکراتی است که به درون باور نداشت و به بیرون چشم دوخته بود. مجموعه این مشکلات عرصه را بر مردم تنگ کرده است اما مردم مسیر را گم نکرده‌اند و ۱۸ میلیون رأی به آیت‌الله رئیسی نشان می‌دهد مردم دست از انقلابی بودنشان برنداشته‌اند، اما مطالبات جدی دارند و انتظار دارند دولتی که رئیس آن سید، مذهبی و مورد تأیید انقلابیون است، مشکلات را حل کند. مردم رئیسی را لایق حل مشکلات می‌دانند وگرنه کسی به عبا و عمامه او رأی نداده است.»



طبیعتاً تمام ایرانیان وطن‌دوست اعم از مسئولان و مردم عادی، خواستار بهبود شرایط کشور هستند و در راستای آن تلاش می‌کنند ولی مطالبه خارج از چارچوب توانمندی دولت، باعث ناامید شدن مردم پس از عدم تحقق آن می‌شود و در درازمدت هم کمکی به پیشرفت و اعتلای کشور نمی‌کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر