صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک پژوهشگر طب سنتی:

منتقدان واکسیناسیون رهبری کاسبان طب سنتی هستند

یک متخصص طب سنتی درباره اظهارات افرادی که نگاه انتقادی به واکسیناسیون رهبری داشته‌اند، گفت: اکثر محققان طب سنتی تا الان واکسن زده‌اند، این قبیل اظهارات برای کسانی است که کاسبان طب سنتی هستند.
کد خبر : 591148

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، پس از آن که رهبر معظم انقلاب اقدام به تزریق واکسن ایرانی کرونا کردند، برخی از مدعیان طب سنتی که خود را اطبای اسلامی می‌نامند و تصوراتی واهی در خصوص عوارض واکسن دارند یا خالق این تصورات واهی هستند، به این اقدام رهبر انقلاب خرده گرفتند. در مقابل معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه رهبر انقلاب الگوی مناسبی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند به اظهارات نامعقول گروهی که کتاب‌های پزشکی را آتش می‌زدند و از پروژه واکسیناسیون ملی ایراد می‌گرفتند خرده گرفت.


در همین خصوص، دکتر احمد کریمی، پزشک، متخصص و پژوهشگر طب سنتی از دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، گفت: نباید به حرف‌های متعصبانه برخی افرادی که داعیه علم طب سنتی دارند توجه کرد، برخی فکر می‌کنند می‌توانند به مردم بگویند که در چادر در بیابان زندگی کنند در حالی که این صحبت‌ها منافی با علم پزشکی بوده و حرف‌های عهد قجری است.


وی در ادامه بیان کرد: این افراد فکر می‌کنند اطبای اسلامی هستند در حالی که فراموش می‌کنند اسلام فرموده است برای کسب علم حتی به چین هم سفر کنید. اظهارات این افراد علمی نیست، علم را ابن سینا به صورت صحیح معرفی می‌کند که می‌گوید باید همواره تحقیق کرد و به علم جدید رسید.


پژوهشگر طب سنتی از دانشگاه شهید بهشتی ضمن تأکید بر اینکه ما به هیچ عنوان نمی‌توانیم علم پزشکی نوین را نفی کنیم، گفت: در طب سنتی مبانی مشخصی وجود دارد که می‌تواند عامل درمان بیماران زیادی شود، اما ما نمی‌توانیم تمام آلام بشر را با این مبانی برطرف کنیم؛ کسی در طب سنتی مخالف واکسن نیست و اکثر محققان طب سنتی تا الان واکسن زده‌اند، این قبیل اظهارات از سوی کسانی است که کاسبان طب سنتی هستند.


وی در همین زمینه ادامه داد: واژگان دانشمندانی مثل بوعلی سینا ارزشمند است، امروز یک نفر ۲۰ سال سن دارد و خودش را حکیم معرفی می‌کند، او اصلاً نمی‌داند حکیم چه معنایی می‌دهد، متأسفانه برخی از این افراد یک لباس روحانیت هم به تن کرده‌اند و سعی می‌کنند خودشان را مطرح کنند.


کریمی گفت: افرادی که به‌اشتباه داعیه‌دار طب سنتی هستند و ادعا می‌کنند واکسن هیچ تأثیری بر روی بیماری‌ها ندارد به این سؤال پاسخ بدهند که چگونه تا قبل از کشف واکسن فلج اطفال بسیاری از کودکان جان خود را از دست می‌دادند اما با تولید واکسن این بیماری، فلج اطفال از بین رفت یا به عنوان مثال امروز در کشور هیچ مرگی بابت بیماری‌های وبا، سرخک و فلج اطفال رخ نمی‌دهد و یا بسیار اندک است.


پژوهشگر طب سنتی از دانشگاه شهید بهشتی ضمن تأکید بر اینکه طب سنتی هرگز مخالف طب نوین نبوده و معتقد هستیم طب سنتی و طب نوین دوشادوش یکدیگر می‌توانند بر بیماری‌ها غلبه کنند، افزود: کسانی با اسم و رسم و ادعای ولایت‌مداری نسبت به واکسن زدن مقام معظم رهبری ایراد وارد می‌کنند و به شخص دکتر مرندی توهین می‌کنند، اظهاراتشان جز از روی حماقت و عناد نیست.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر