صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۲ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۳
یک متخصص تغذیه:

مردم «روغن زیتون» را به عنوان روغن اصلی در سبد غذایی خود بگنجانند

یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه به مردم توصیه می‌شود «روغن زیتون» را به عنوان روغن اصلی در سبد غذایی خود بگنجانند گفت: البته باید توجه داشت سایر روغن‌ها نیز باید به تناوب در کنار روغن زیتون مصرف شود.
کد خبر : 591

دکتر خدیجه رحمانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا گفت: به تمام افراد به ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن و یا افراد مستعد بیماری‌های التهابی توصیه می‌شود روغن زیتون را به عنوان روغن اصلی مورد استفاده قرار دهند و در کنار آن به تناوب از سایر روغن‌ها نیز استفاده کنند زیرا بدن به تمام چربی‌ها نیاز دارد.


وی افزود: بدن دارای تمام چربی‌های اشباع و غیراشباع است بنابراین افراد باید تمام روغن‌ها را مورد استفاده قرار دهند تا این تناسب چربی‌های بدن دچار اختلال نشود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رعایت نسبت امگا 6 به امگا 3 را بهترین ویژگی یک روغن دانست و گفت: این نسبت باید بین 5 تا 10 باشد که این مساله در در روغن زیتون نسبت به روغن کنجد بیشتر است که این موضوع منجر شده متخصصان تغذیه تاکید بیشتری برای مصرف روغت زیتون داشته باشند.اگر میزان امگا 6 در روغنی زیاد باشد موجب بروز بیماری‌های التهابی و تشدید آن در افراد می‌شود و این در حالی است که هر چه میزان امگا 3 بیشتر باشد باعث پیشگیری از بروز این بیماری می‌شود بنابراین تناسب میان این دو موجب پیش‌گیری از بروز این دسته از بیماری‌ها می‌شود.


وی در ادامه افزود: به افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و التهابی توصیه می‌شود از روغن گنجد استفاده نکنند زیرا نسبت امگا 6 به امگا 3 در آن 10 برابر روغن زیتون است که این مساله موجب تشدید بیماری در آنها می‌شود. این در حالی است که سایر افراد می‌تواند از این روغن به تناوب استفاده کنند زیرا روغن گنجد حاوی ویتامین E، فیبر، ویتامین‌های گروه B و... است.


این متخصص تغذیه در ادامه گفت: روغن کنجد دارای میزان اسید چرب غیراشباع بالایی است و فساد پذیر است به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود به هیچ عنوان به این روغن حرارت ندهند زیرا برای سرخ کردن مناسب نیست.


رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: افراد برای سرخ کردن تنها باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر