صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۱ تير ۱۴۰۰
در مسیر نخبه‌پروری/۷۰ گودرزی‌فر در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

ساخت ۳ محصول هوشمند توسط جوانان نخبه | طرح تولید گوشی پزشکی با قابلیت چندگانه در دستور کار

اجرای ۹ طرح پژوهشی و کسب عنوان‌های برتر در مسابقات مخترعان و مبتکرانرئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز از ساخت دو سیستم اتوماتیک آبیاری بارانی و گلخانه و روکش هوشمند خودرو توسط اعضای این باشگاه خبر داد.
کد خبر : 590950

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، داوود دهقانی محمودآباد؛ دفاتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اکنون در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


کرونا مقهور «دوشنبه‌های وبیناری» پژوهشگران جوان


از ثبت ۲ اختراع تا چاپ ۱۲ مقاله ISI توسط پژوهشگران جوان


لزوم هویت‌بخشی به جایگاه باشگاه پژوهشگران جوان در واحدهای دانشگاهی


طرح‌های تولیدی کشاورزی در دستور کار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان


تعریف پروژه‌های دانشگاهی ارتباط با صنعت در باشگاه پژوهشگران جوان


برنامه شناسایی و حمایت از نخبگان در ۴ بخش اجرا می‌شود






خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره (۷۰) از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» به‌منظور آشنایی با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز با حسین گودرزی‌فر، رئیس این باشگاه گفت‌وگو کرده است که از نظر کاربران می‌گذرد.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان واحد دانشگاهی الیگودرز را بیان کنید.


گودرزی‌فر: دفتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز سال ۱۳۸۴ راه‌اندازی شد و فعالیت‌های خود را در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب پژوهشگران، پرورش و هدایت دانشجویان مستعد و نخبگان دانشگاهی به‌عنوان نخستین مرکز هدایت و حمایت پژوهشگران جوان در این شهرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز آغاز کرد.


اجرای ۹ طرح پژوهشی و کسب عنوان‌های برتر در مسابقات مخترعان و مبتکران


از بدو راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز اسماعیل درویشی، رئیس فعلی دانشگاه در راستای اعتلای سطح علمی پژوهشگران، مسئولیت سرپرستی باشگاه را برعهده داشت که لازم می‌دانم از حمایت‌های بی‌دریغ وی قدردانی کنم. بعد از «دکتر درویشی» حدود ۱۱ سال است که این‌جانب، مسئولیت باشگاه در واحد الیگودرز را بر عهده دارم.


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان واحد الیگودرز در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


گودرزی‌فر: یکی از اهداف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز تأمین نیازها و خواسته‌های علمی پژوهشی تمام گروه‌های دانشجویی این دانشگاه است و در این راستا، دفتر باشگاه به برگزاری کارگاه‌های آموزشی پژوهشی تئوری و عملی، نشست‌های علمی، سمینارها و مسابقاتی در حیطه رشته‌های مختلف دائر در این واحد دانشگاهی اقدام کرده است.


طرح ساخت گوشی پزشکی با چند قابلیت مختلف که کار آموزش به دانشجویان پزشکی و علوم پزشکی را بسیار راحت می‌کند در دستور کار انجمن علمی دانشجویی پرستاری و مهندسی پزشکی واحد الیگودرز است. علاوه بر رویکردهای آموزشی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز در سال‌های اخیر در قالب فراخوان‌های علمی گوناگون از طرح‌های پژوهشی برتر اعضای باشگاه، حمایت‌های مادی و معنوی انجام داده است.


نشر بیش از ۵۰ مقاله پژوهشی در ژورنال‌های معتبر داخلی و خارجی و بیش از ۱۲۰ مقاله در همایش‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و ثبت اختراع در زمینه رشته‌های فنی و مهندسی ازجمله فعالیت‌های مهم باشگاه در واحد الیگودرز بوده است.


راهیابی به مقطع بالاتر با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان، اجرای ۹ طرح پژوهشی توسط اعضا و کسب عنوان‌ طرح‌های برتر در مسابقات مخترعان و مبتکران دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله فعالیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز بوده است.


با وقوع شرایط همه‌گیری کووید-۱۹، انجام فعالیت‌های آموزشی پژوهشی باشگاه پژوهشگران واحد الیگودرز به‌صورت غیرحضوری و مجازی دنبال شد که برگزاری وبینارهای علمی تخصصی، حفظ پویایی انجمن‌ها و کارگروه‌های تخصصی با برنامه‌های منظم و برگزاری مسابقات داخلی و البته ارائه طرح ساخت محلول ضدعفونی‌کننده نانوسایز برپایه نانوکلویید نقره و هیدروژن پراکساید ازجمله فعالیت‌های باشگاه در یک سال اخیر است.


آنا: فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران واحد الیگودرز تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی و اثرگذاری آن در دانشگاه، منطقه و کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


گودرزی‌فر: اثربخشی باشگاه پژوهشگران به عنوان یک نهاد حمایتی و جوان‌یاور به کمک ارزیابی عملکرد و میزان موفقیت اعضای آن اندازه‌گیری می‌شود، از این منظر می‌توان گفت با توجه به عملکرد مثبت تعدادی از اعضای باشگاه در واحد دانشگاهی الیگودرز در زمینه گذراندن مدارج عالی علمی و تحصیلی، کسب عنوان‌های برتر در جشنواره‌ها و مسابقات مختلف علمی و پژوهشی و موفقیت در بازار کار که به‌واسطه شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی تخصصی باشگاه حاصل شده و بازخورد مثبتی که از آنان دریافت شده، نقش باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در امر جوان‌یاوری و جوان راهبری مثبت و بسیار تأثیرگذار است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


گودرزی‌فر: با وجود شرایط سخت همه‌گیری ویروس کرونا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز در راستای ارتقای سطح آگاهی دانشجویان و اعضای باشگاه در ارتباط با ویروس کرونا وبینارهای علمی تخصصی در قالب «دوشنبه‌های وبیناری» و وبینارهای داخلی و منطقه‌ای را با همکاری اعضای هیئت علمی متخصص در این زمینه و پزشکان درگیر با همه‌گیری در مراکز بهداشتی و درمانی در زمینه‌های مختلف مثل شناخت ویروس کووید-۱۹، راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تازه‌های تشخیص و درمان کووید-۱۹، تظاهرات قلبی و کرونا، عملکرد سیستم ایمنی در بیماری‌های عفونی، آشنایی با پروتکل‌های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا و معرفی داروهای مؤثر بر ویروس کرونا اقدام کرده است.


اکنون فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز با توجه به تداوم همه‌گیری به صورت مجازی انجام می‌شود به‌طوری که از آغاز کرونا تاکنون ۱۵ کارگاه علمی به‌صورت آنلاین برگزار شده که سه وبینار در سطح ملی با همکاری اداره‌کل راهبردی و توانمندسازی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.


نشر بیش از ۵۰ مقاله پژوهشی در ژورنال‌های معتبر داخلی و خارجی و بیش از ۱۲۰ مقاله در همایش‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و ثبت اختراع در زمینه رشته‌های فنی و مهندسی ازجمله فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران واحد الیگودرز بوده است. وبینارهای علمی با همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان واحد الیگودرز برگزار شده و همانگونه که طرح ساخت محلول ضدعفونی نانوسایز بر پایه نانوکلویید نقره و هیدروژن پراکساید ازجمله فعالیت‌های باشگاه در دوره همه‌گیری کروناست.


تلاش مداوم باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز در حال و آینده، راهبری امور پژوهشی اعضای باشگاه و آشنایی با شیوه‌های نوین و یافته‌های جدید در حوزه‌های مختلف به‌ویژه رشته‌های پزشکی که به‌تازگی در این واحد راه‌اندازی شده بوده است، توانمندسازی و کسب مهارت‌های مختلف مدیریتی و علمی تخصصی توسط اعضای باشگاه و دانشجویان به‌طوری‌که دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند در حل مشکلات مملکت تأثیرگذار باشند، مد نظر است. اهمیت این رویه با سیاستگذاری در ارتقای واحد دانشگاهی و جذب دانشجو و … محقق می‌شود؛ بنابراین در تلاش هستیم برای فعالیت دانشجویان عضو باشگاه در راه‌اندازی سرای نوآوری و جذب علاقه‌مندان در این سراها اقدام کنیم.


هدایت مسابقات و استارت‌آپ‌ها به سمت حل مشکلات و معضلات موجود در کشور و تشکیل تیم‌های پایه و حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف به‌ویژه علوم‌ پزشکی از دیگر اهداف آتی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز است.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟


گودرزی‌فر: پیشنهاد افزایش بودجه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، افزایش حق تشویقی مقالات، افزایش مبلغ و پرداخت بُن کتاب به اعضا برای خرید کتب مورد نیاز، هموار کردن مسیر راهیابی به مقاطع بالاتر اقدام مثبتی در مسیر فعالیت هرچه بهتر دفاتر باشگاه در واحدهاست.


آنا: آیا باشگاه واحد الیگودرز دستاورد و محصولات شاخصی دارد؟ و اینکه آیا برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود.؟


گودرزی‌فر: ازجمله محصولات شاخص و دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحد دانشگاهی الیگودرز ساخت سیستم اتوماتیک آبیاری بارانی و سیستم اتوماتیک گلخانه توسط علی جدیدی و ساخت روکش هوشمند خودرو توسط سامان نعمتی هستند. همانطور که اشاره شد یکی دیگر از محصولات ساخت محلول ضدعفونی کننده نانوسایز بر پایه نانوکلویید نقره و هیدروژن پراکساید بدون الکل بود که برای نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری سال ۹۹ و شرکت در مسابقه دستاوردهای دانشجویی اعضای باشگاه هم ارسال شد.


اکنون طرح ساخت گوشی پزشکی با چند قابلیت مختلف که کار آموزش به دانشجویان پزشکی و علوم پزشکی را بسیار راحت می‌کند در دستور کار انجمن علمی دانشجویی پرستاری و مهندسی پزشکی واحد الیگودرز است.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


گودرزی‌فر: یکی از محصولات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز در مبارزه با ویروس کرونا ساخت محلول ضدعفونی کننده نانوسایز بر پایه نانوکلویید نقره و هیدروژن پراکساید بدون الکل است که برای نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری سال ۹۹ و شرکت در مسابقه دستاوردهای دانشجویی اعضای باشگاه ارسال شد.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌ رو دارید و دستورکارها چیست؟


گودرزی‌فر: برگزاری مسابقات علمی و فناورانه در گرایش‌های مختلف علمی و پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و سمینارها در قالب وبینار، برگزاری کرسی‌های اندیشه‌ورزی، حفظ تیم‌های موجود و تشکیل تیم‌های جدید شرکت در مسابقات علمی ملی، راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی با همکاری انجمن‌های علمی در راستای حل مشکلات شهرستان، استان و ... ازجمله برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز با توجه به برنامه‌های ابلاغی ستاد است.


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


گودرزی‌فر: ۱۳ انجمن علمی در زمینه‌های عمران، معماری، مکانیک، مکانیک‌ خودرو، معدن، زمین‌شناسی، الکترونیک، الکتروتکنیک، کارگردانی، علوم‌آزمایشگاهی، پرستاری، اتاق‌عمل، حسابداری، حقوق، مدیریت بانک و مدیریت بیمه زیرمجموعه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز شده‌اند.


انجمن‌های علمی بازوی محرک باشگاه در پیش‌برد برنامه‌ها


از تعداد ۱۳ انجمن علمی دانشجویی فقط انجمن‌های عمران، معماری، حقوق و حسابداری فعال بودند. سال‌های اخیر با جذب دانشجو در رشته‌های علوم پزشکی انجمن علمی رشته‌های پرستاری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی و مهندسی پزشکی نیز راه‌اندازی و یا در حال انجام کارهای اداری مربوط است، تلاش فراوانی برای فعال‌سازی بعضی از انجمن‌های غیر فعال که دارای تعدادی دانشجو هستند نیز در حال انجام است.


قرارگرفتن انجمن‌ها زیر نظر باشگاه پژوهشگران اقدام بسیار خوبی بود و با هدایت درست و نظارت دقیق بر عملکرد انجمن‌ها می‌توان از آنها به عنوان بازوی محرک باشگاه در پیش‌برد برنامه‌ها بهره برد، تقویت انجمن‌ها و کمک به اعضای انجمن از نظر سرعت‌بخشی به پروسه اداری اقدام بسیار مهمی در پویایی و حرکت به جلوی سریع‌تر باشگاه است، به نظر می‌آید عملکرد مثبت انجمن‌ها در سال‌های گذشته را می‌توان در باشگاه با قدرت بیشتری به پیش برد و جذابیت انجمن‌های علمی را برای دانشجویان بیشتر از گذشته کرد.


آنا: و سخن آخر...


گودرزی‌فر: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز تلاش دارد همواره یاری‌رسان دانشجویان علاقه‌مند و پژوهشگران باشد و به عنوان یک سنگر علمی حمایت همیشگی مادی و معنوی خود را برای اعضا ارائه دهد. از همه همکاران در ستاد مرکزی باشگاه نیز که با سعه صدر پاسخگو هستند و در اجرای برنامه‌های مصوب راهنما هستند، قدردانی می‌کنم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر