صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۳ - ۱۱ دی ۱۳۹۴

ابهام در علت کاهش اخیر سرعت اینترنت

حتی کاربران غیرحرفه ای هم این روزها متوجه کاهش سرعت اینترنت می‌شوند اما حتی حرفه ای ترین کاربران هم در تشخیص ریشه این اختلال عاجز هستند. مگر اینکه سازمان تنظیم مقررات، امکان استفاده از سیستم نظارتی شبکه‌های اینترنت را در اختیار عموم قرار دهد.
کد خبر : 59089

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، کاهش محسوس سرعت اینترنت در ماه‌های گذشته باعث نارضایتی کاربران اینترنت‌های همراه و ثابت شده ‌است.


در اوایل آذرماه متولیان اینترنت، دلیل این کاهش سرعت و اختلالات پیش آمده در برخی نرم‌افزارهای پیام‌رسانی را قطعی مسیرهای تامین اینترنت در ترکیه و باب‌المندب عنوان کردند.


اکنون با وجود اینکه گفته می‌شود به جز تنگه باب‌المندب هیچ مسیر اینترنتی دیگری قطع نیست، کماکان سرعت پایین از سوی کاربران احساس می‌شود.


قطعی باب‌المندب بی‌تاثیر است


معاون وزیر ارتباطات درباره مشکلات شرکت‌ها و ارتباط آن با قطعی درگاه اینترنتی باب‌المندب به خبرنگار فارس گفت: مجموع ظرفیت پهنای باند بین‌الملل ۲۷۰ گیگابیت بر ثانیه است که ۲۴۰ گیگابیت بر ثانیه به شرکت‌ها فروخته شده و ۳۰ گیگابیت بر ثانیه برای قطعی‌های اضطراری رزرو شده است. از این رو هم‌اکنون دقیقا میزان تعهد شده پهنای باند را به مشترکان واگذار می‌کنیم.


محمود خسروی درباره درگاه اینترنتی باب‌المندب افزود: در باب‌المندب دو لینک ۱۰ گیگابیت بر ثانیه قطع شده که با ۲۰ گیگابیت بر ثانیه از ظرفیت ۳۰ گیگابیت بر ثانیه رزرو جایگزین شده است. هم اکنون نیز ۱۰ گیگابیت بر ثانیه رزرو در شبکه وجود دارد. د


به گفته وی، اکنون تنها قطعی مسیر لینک‌های بین‌الملل در باب‌المندب (تنگه‌ای میان خلیج عدن و دریای سرخ) است و دیگر لینک‌های ارتباطی قطعی ندارند.


بر اساس این گزارش، کابل لینک اینترنتی موجود در این تنگه دریایی که ۲۰ گیگابیت برثانیه‌ از مجموع پهنای باند بین‌الملل ایران را تامین می‌کند، حدود یک ماه پیش بر اثر جنگ عربستان و یمن تخریب شد.


به گفته‌ مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، علت تأخیر در رفع خرابی مسیر ارتباطی باب‌المندب، دریایی بودن این کابل است که همواره ترمیم کابل‌های دریایی حداقل ۳ هفته زمان نیاز دارد و اکنون به دلیل شرایط جنگی اجازه عبور کشتی به پیمانکار کابل داده نشده است. البته پیمانکار این کابل به تازگی مجوز تردد کشتی برای رفع خرابی این کابل را گرفته است.


کیست که بداند؟


با توجه به گفته‌های مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، اختلال کنونی در اینترنت به قطعی خطوط خارجی تامین اینترنت کشور ارتباطی ندارد و دلیل این کاهش را باید در جای دیگری جست و جو کرد.


به گفته کارشناسان، تنها راه تشخیص دلیل این اختلالات استفاده از سیستم مانیتورینگ سازمان تنظیم مقررات است که می‌تواند منشاء آن را نیز مشخص کند.


اگر اطلاعات و استفاده از این سیستم نظارتی در اختیار عموم قرار گیرد، مشخص خواهد شد که این اختلال‌ها از شبکه انتقال شهری، سرویس‌دهندگان اینترنتی یا خطوط تامین اینترنت است و جلوی سوءاستفاده برخی شرکت‌ها گرفته می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر