صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۶ تير ۱۴۰۰
مشاور بشار اسد در گفت‌وگو با آنا:

پیروزی بشار اسد و آیت‌الله رئیسی نویددهنده نظم نوین جهانی بر مبنای صلح و عدالت است

ضرورت‌های چهارگانه در دیپلماسی اقتصادی ایران و سوریهمشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس‌جمهور سوریه گفت: پیروزی بشار اسد در سوریه و آیت‌الله رئیسی در ایران نویددهنده شکل‌گیری نظمی نوین بر مبنای عدالت و صلح برای همه مردم جهان است.
کد خبر : 590731


گروه جهان خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی، حدود یک ماه پیش بشار اسد توانست با کسب ۹۵.۱ آرا برای چهارمین‌بار رئیس‌جمهور سوریه شود. وی ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۸۶۰ رأی به‌دست آورد. بیش از ۱۴ میلیون رأی‌دهنده در انتخابات ریاست جمهوری سوریه شرکت کردند و میزان مشارکت ۷۸ درصد بوده است. اسد در نطقی تلویزیونی که بعد از پیروزی در انتخابات انجام داد، با قدردانی از مردم گفت: مشارکت مردم در انتخابات چالشی برای دشمنان کشور و نابودگر غرور و تکبر آن‌ها بود. مردم سوریه میهن‌دوستی را بازتعریف کردند و ملت سوریه در این انتخابات علیه تروریسم و دشمنان وطن انقلاب واقعی کرد. انتخاب من برای خدمت به شما، افتخار بزرگی است که فقط می‌توان متعلق به این قوم دانست.


پیروزی اسد که با مشارکت بالای مردم این کشور همراه شد، بازتاب‌های فراوانی در محافل بین‌المللی داشت و بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی این موفقیت را ناشی از اقتدار مقاومت دانستند و به بشار اسد تبریک گفتند. این تحول به باور بسیاری می‌تواند زمینه‌های تحولات بعدی سوریه باشد. به همین مناسبت و برای بررسی ابعاد موضوع با بثینه شعبان، مشاور سیاسی و رسانه‌ای بشار اسد گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه تقدیم می‌شود.



آنا: پیروزی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه چه تاثیری بر توانایی ارتش این کشور در بازپس‌گیری مناطق اشغالی داشت؟

شعبان: پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب مجدد وی به‌عنوان رئیس‌جمهور سوریه تاثیر زیادی در افزایش روحیه ارتش عربی سوریه و جایگاه محبوب و مردمی آن‌ها داشت. همچنین باعث شد عزم و اراده ارتش در استمرار روند مقابله با تروریست‌ها و ‌حامیانشان ازجمله نیروهای شرور و متجاوز جزم شود و به روند موفقیت‌های خود تا آزادی کل خاک کشور از شر تروریست‌های تکفیری ادامه دهند.


آنا: مقاومت فلسطین در جنگ ۱۲ روزه بر ارتش رژیم صهیونیستی پیروز شد. لطفاً نقش دولت سوریه را در این دستاورد بزرگ توضیح دهید.


شعبان: سیاست سوریه از زمان مرحوم حافظ اسد، رئیس‌جمهور فقید این کشور بر موضوع فلسطین متمرکز بوده است، آن را موضوع اصلی اعراب و مسلمانان می‌داند و خواستار بسیج همه امکانات و ظرفیت‌ها برای آزادسازی آن است. باوجود این، وقتی برخی از کشورهای عربی و سازمان آزادی‌بخش فلسطین با انعقاد توافقنامه‌های صلح یک‌جانبه با رژیم غاصب صهیونیستی سعی در به خطر انداختن حق ملت فلسطین دارد، سیاست دمشق بر پشتیبانی همه‌جانبه از جنبش‌های مقاومت فلسطین متمرکز است و این حمایت‌ها با هماهنگی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.



درواقع، این پشتیبانی تا به امروز ادامه یافته و برخلاف برخی از آن‌هایی که خود را رهبران مقاومت می‌دانستند و نگرش منفی و حتی تهاجمی در برابر دولت سوریه در جنگ برابر تروریسم تکفیری داشتند، پشتیبانی‌ها نقش عمده‌ای در پیروزی مقاومت فلسطین در عملیات سیف القدس (شمشیر قدس) داشت. حتی در این میان بودند برخی مخالفان سوری که از حمایت ما از مقاومت فلسطین آشفته می‌شدند و اظهارات نه‌چندان زیبایی را مطرح و از ما مطالبه می‌کردند که به حمایت‌هایمان از فلسطین پایان دهیم.


با وجود این، موضع ثابت و قطعی بشار اسد حمایت از مقاومت فلسطین تا بازپس‌گیری کامل حقوق خود بود و این را به‌طور رسمی و آشکارا به‌وسیله رسانه‌ها اعلام کرد. وی گفت: سوریه از افرادی که امروز ردای مقاومت بر تن می‌کنند و فردا چهره واقعی خود را نشان می‌دهند و آن را درمی‌آورند، حمایت نمی‌کند. حمایت دمشق تنها از گفتمان و خط‌مشی مقاومت است و آن را تا زمانی‌که ملت فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست مقاومت و برای احقاق حقوق خود هر روز شهید تقدیم می‌کنند، ادامه می‌دهد.



سوریه تا آزادی ذره ذره خاک فلسطین از شر صهیونیست‌های جنایتکار با مقاومت فلسطین در یک سنگر بوده، هست و خواهد ماند



آنا: پس از موفقیت‌های میدانی و سیاسی در سوریه شاهد بازگشت سفیران کشورهای عربی و خارجی به دمشق هستیم. دلیل اصلی این تغییر رویکرد چیست؟

شعبان: در ابتدا باید بگویم هرچه جمهوری عربی سوریه از موفقیت‌های میدانی و سیاسی به دست آورده، موفقیت کل محور مقاومت و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان، به‌عنوان دو متحد و شریک وفادار دولت سوریه است. محور مقاومت از سویی روزبه‌روز فعالیت و تأثیرگذاری خود را بر سیاست‌های بین‌المللی و منطقه‌ای ثابت کرده است و از سوی دیگر محور شرارت و تجاوزگری روزبه‌روز درحال عقب‌نشینی و افول است؛ به‌ویژه پس از آنکه آمریکا، شیطان بزرگ اعلام کرد از ابتدای ژوئن سال جاری میلادی تعداد سامانه‌های دفاعی خود در منطقه را ازجمله در عربستان، عراق، اردن و کویت کاهش می‌دهد.


درواقع این موارد به‌همراه مواضع و جایگاه مهم و حیاتی ژئوپلیتیکی سوریه، دیگر کشورها ازجمله کشورهای غربی و عربی را وادار کرده است روابط دیپلماتیک خود را با سوریه احیا کنند. این درحالی است که همه روش‌ها و اقدامات تهاجمی و جنایتکارانه‌شان در به‌دست گرفتن کنترل اوضاع سوریه چه از لحاظ موضع‌گیری و چه از منظر موقعیت به شکست انجامیده است.


آنا: سیاست‌های خردمندانه بشار اسد به شکست قانون قیصر منجر شد. دلیل این موفقیت بزرگ دولت و مردم سوریه چیست؟


شعبان: بشار اسد به‌دلیل شفافیت، صداقت، فروتنی، صحبت‌ها و مواضع اصولی و انسانی‌اش و نیز دیدارهای مکرری که با همه اقشار و گروه‌های سوریه از زمان انتخاب به‌عنوان رئیس‌جمهور سوریه در سال ۲۰۰۰ تاکنون داشته، از امتیاز بزرگی همچون عشق و اعتماد بالای مردم سوریه برخوردار است. این اعتماد پس از آغاز جنگ علیه سوریه به‌دلیل احساس مسئولیت، عرق به میهن و احساس والایی که به سرزمین و مردم کشورش داشته، مستحکم‌تر شده است. او با انواع تهدیدها، فشارها و اتهامات جنگید و برخلاف برخی از حکام عرب، از پیشنهادهای زیاد مطرح‌شده برای ترک سوریه خودداری کرد.




بیشتر بخوانید:


شجاعت و ایستادگی بشار اسد در میدان، پیروزی در انتخابات سوریه را رقم زد




او به کسانی که پیشنهاد ترک خاک سوریه می‌دادند، می‌گفت «من شهروند سوریه هستم، در اینجا متولد شدم و در اینجا خواهم مُرد». این مرد به الگویی برای ملت سوریه در سال‌های جنگ نابرابر تبدیل شد. اعتماد به نفس بالای اسد به مردم روحیه داد تا بتوانند در برابر سیاست محاصره اعمال‌شده به‌وسیله نیروهای شرور و تجاوزگر علیه دولت سوریه ایستادگی کنند. این سیاست وحشیانه و افزایش درد و رنج مردم سوریه باعث شد سوری‌ها به سرزمین مادری و حمایت از ارتش و رهبران خود بیش از پیش اعتماد کنند و به حمایت از نظام وفادار بمانند.



آنا: برنامه های دولت سوریه برای تقویت روابط با مقاومت یمن در برابر رژیم صهیونیستی با توجه به اینکه یمن بارها اسرائیل را به حمله موشکی تهدید کرده است، چیست؟


شعبان: از زمان آغاز تجاوز به یمن مظلوم، سوریه در برابر این تجاوزگری ایستاد و آن را با وجود جنگ شدیدی که با تروریسم عبری-غربی درگیر بودند، محکوم کرد. اکنون پس از موفقیت‌های میدانی و سیاسی، سوریه در چارچوب محور مقاومت در همه زمینه‌ها و به هر شکلی از مقاومت یمن تا زمان تحقق پیروزی و غلبه بر ائتلاف متجاوز عربی و بازگرداندن امنیت و ثبات به مردم شجاع یمن ادامه خواهد داد.


آنا: سطح روابط اقتصادی ایران و سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ ایران در دوره بازسازی چه کمکی می‌تواند به دمشق ارائه کند؟ تحلیل شما از دیپلماسی اقتصادی تهران و دمشق چیست؟

شعبان: جنگ علیه نظام سوریه به تحول بزرگی در روابط میان سوریه و ایران منجر شد، تاحدی که گسستن این روابط راهبردی مستحکم بسیار دشوار است. با وجود این، تصمیم‌سازان ایران و سوریه دریافته‌اند روابط اقتصادی همچنان چندین گام از روابط سیاسی و نظامی دو کشور عقب‌تر است، ولی به‌دلیل سیاست‌های عبری-غربی که دو کشور را هدف قرار داده است، نیاز مبرم به توسعه روابط اقتصادی دوجانبه احساس می‌شود.



معتقدم جمهوری اسلامی ایران شریک واقعی و نخستین شریک سوریه در روند بازسازی خواهد بود، همان‌طور که در شکست تروریسم، با کشورمان مشارکت داشت



معتقدم دیپلماسی اقتصادی که در حال اجراست، از جنبه‌های مختلف برای هر دو کشور بسیار مهم است؛ نخست، تحقق رابطه وابستگی متقابل میان دو کشور که به قطع رابطه و معامله با کشورهای غیرقابل اعتمادی که دستوراتشان را از صهیونیست‌ها و غرب می‌گیرند، کمک می‌کند. دوم، می‌توان بر اثرات تحریم‌های اعمال‌شده به‌وسیله ائتلاف عبری-غربی علیه دو کشور غلبه کرد. سوم، عقد قراردادهای اقتصادی و فعال‌سازی قراردادهای گذشته که مدت‌هاست میان دو کشور امضا شده. چهارم، ارسال پیام به محور شرارت که روابط ایران و سوریه با وجود همه تلاش‌ها برای هدف قرار دادن و ایجاد اختلال در آن با سرعت بیشتری به سمت شبکه‌سازی و تقویت همکاری‌ها در برابر نظام سلطه و محور عبری-غربی در منطقه و جهان پیش می‌رود.



پیروزی بشار اسد در سوریه و آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در ایران نویددهنده شکل‌گیری نظم نوین جهانی بر مبنای عدالت و صلح برای همه مردم جهان و نشانه‌های آن پس از انتخابات ریاست جمهوری دو کشور آشکار شده است. ایران و سوریه روابط، همکاری‌ها و درهم تنیدگی‌های زیادی دارند و معتقدم جمهوری اسلامی ایران شریک واقعی و نخستین شریک سوریه در روند بازسازی خواهد بود، همان‌طور که در شکست تروریسم، با کشورمان مشارکت داشت.


آنا: حزب‌الله لبنان چگونه با مقاومت عراق و سوریه در زمینه‌های نظامی، اطلاعاتی و سایر حوزه‌ها همکاری می‌کند و چه کمکی به‌ویژه به سوریه کرده است؟

شعبان: حزب‌الله، مقاومت عراق و دولت سوریه در برابر تعرض به هر یک از طرف‌ها همکاری‌های نزدیکی دارند. این همکاری در همه سطوح به‌ویژه در زمینه‌های نظامی و اطلاعاتی به‌وسیله ایجاد اتاق عملیات مشترک در مرز سوریه و عراق برای نظارت بر تحرکات گروه‌های تروریستی میان دو کشور آشکار است. همچنین مبارزان حزب‌الله در میدان نبرد در کنار نیروهای عراقی و سوری حضور و مشارکت فعال دارند و در شکست داعش در سوریه و عراق و پاک شدن این دو کشور از لوث وجود آن‌ها کمک‌های شایانی کردند.


حزب‌الله نقش عمده و بسیار پررنگی در آزادسازی سوریه از لوث وجود تروریست‌ها ایفا کرد و شریک واقعی ارتش‌های عربی سوریه و نیروهای ایرانی در شکست تروریسم بود. علاوه بر این، آن‌ها کاروان‌های شهدایی را تقدیم کردند که خون پاک‌شان با خون شهدای ارتش عربی سوریه و سپاه پاسداران ایران درهم آمیخته شده است. آن‌ها برای پاک‌سازی خاک سوریه فرزندان وفادار خود را با فداکاری تقدیم کردند و مردم سوریه این اقدامات قهرمانانه برای حفظ جان و مالشان را هرگز فراموش نخواهند کرد.


آنا: پیام مسکو و دمشق به غرب در زمینه استقرار بمب‌افکن‌های اتمی روسیه در سوریه چیست؟

شعبان: پیام دمشق این است که زمان قلدری آمریکا پایان یافته و ایالات متحده قادر به تحمیل دیکته‌ها و تصمیمات خود به کشورهای دیگر نیست. اکنون قدرت‌هایی وجود دارند که قادر به تصمیم‌گیری و اجرای تصمیماتشان هستند، خواه آمریکا موافق باشد یا نباشد؛ این موضوع دیگر برای کشورها، به‌ویژه کشورهای محور مقاومت مهم نیست. کشورهای محور مقاومت نه‌تنها نسبت به تصمیمات آمریکا بی‌تفاوت شده‌اند، بلکه قادرند با تصمیمات یک‌جانبه‌شان مقابله و از آن‌ها سرپیچی کنند.


دولت سوریه دیگر کشوری کوچک نیست که بتوان به آن حمله کرد، بلکه پس از جنگ با تروریسم و غلبه بر آن به لطف استواری مردم، دلاوری ارتش، تدبیر و مهارت رهبر وفادار و متحدان مقاومش، به کشوری فعال و پویا در محور مقاومت تبدیل شده است؛ محوری که می‌تواند نقشه جهان را تغییر دهد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر