صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۳ تير ۱۴۰۰
نشریه عربی:

ایران به‌زودی قطب تولید واکسن کرونا در منطقه می‌شود

سهم قابل توجه واکسن‌های ایرانی در بازارهای جهانی یک نشریه تحلیلی عربی در گزارشی نوشت: ایران در آستانه تبدیل شدن به هاب تولید واکسن کرونا در منطقه قرار دارد و مزیت آن نسبت به دیگر واکسن‌ها این است که می‌تواند بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهد.
کد خبر : 590283

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نشریه تحلیلی عصر در گزارشی به موضوع افتخارآفرینی دانشمندان جوان ایرانی در تولید واکسن کرونا پرداخت و نوشت: درحالی‌که جمهوری اسلامی ایران در شرایط ناعادلانه پزشکی و تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه آمریکا قرار دارد، توانست با پشتکار و تلاش دانشمندان جوان خود، قله‌های علمی را فتح کند و در زمینه شیوع کرونا، در این کشور بیش از یک مؤسسه تحقیقاتی، علمی و پزشکی توانستند واکسن مبارزه با این ویروس را به مرحله تولید برسانند.


این گزارش می‌افزاید: اقدام جمهوری اسلامی ایران از لحاظ علمی بسیار ارزشمند است، زیرا بسیاری از کشورهای مدعی منطقه همچنان در برابر این رشد علمی سکوت کرده‌اند و حتی برخی‌ها که تلاش کردند واکسن تولید کنند، در مراحل اولیه آزمایشات ناکام ماندند و همچنان منتظر دریافت واکسن از خارج از کشورهایشان هستند؛ ولی جوانان ایرانی با تشکیل تیم‌های علمی و پزشکی توانستند بنا به گزارش رسانه‌های ایرانی، مقابله با شیوع کرونا را از داخل آزمایشگاه‌ها شروع و به داخل بیمارستان‌ها بکشانند.



ایران اکنون در میان معدود کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا ازجمله روسیه، چین، آمریکا، انگلیس، آلمان و کانادا قرار دارد.



در این گزارش آمده است: ایران توانست بعد از گذشت یک سال از شیوع کرونا خود را به فهرست کشورهای تولیدکننده واکسن بیفزاید و حدود ۱۲ تیم علمی و پزشکی داوطلب ازجمله ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، بنیاد برکت، مؤسسه تحقیقاتی پاستور و مؤسسه سرم‌سازی رازی و نیز بخش پژوهش‌های وزارت دفاع این کشور توانستند واکسن‌های خود را به مرحله تولید انبوه برسانند. در این زمینه برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مانند دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله در کنار شرکت‌ها و مؤسسات علمی و تحقیقاتی وارد عمل شدند و آزمایشگاه‌های خود را در اختیار روند تجزیه و تحلیل آزمایشات پزشکی واکسن کرونا قرار دادند. واکسنی که می‌توانست بسیار دیرتر به مرحله تولید برسد، اکنون با همت جوانان نخبه ایرانی و ازخودگذشتگی بسیاری از مردمی که داوطلب تزریق واکسن شدند، به مرحله ثبت مجوز تزریق اضطراری رسیده است.




بیشتر بخوانید:


رهبر انقلاب در روزهای آینده واکسن ایرانی کرونا می‌زنند


تا پایان پاییز واکسن «کوو برکت» در اختیار همه قرار می‌گیرد


قیمت‌گذاری واکسن‌های کرونای ایرانی انجام خواهد شد




این گزارش می‌افزاید: آزمایشات بالینی در گروه‌های سنی مختلف نتیجه مثبت داد. به‌عنوان نمونه در واکسن تولیدی در مؤسسه پاستور که تولید مشترک ایران و کوباست، ۴۴ هزار نفر در کوبا و ۲۴ هزار نفر در ایران واکسینه شدند و اکنون در مرحله تزریق دز دوم قرار دارد و گزارش‌ها نشان می‌دهد تزریق دز اول با موفقیت انجام شد.


به‌نوشته این نشریه تحلیلی، برخی از واکسن‌های تولید ایران مانند واکسن کووبرکت، واکسن اسپوتنیک (تولید مشترک ایران و روسیه)، واکسن فخرا (به وسیله وزارت دفاع)، واکسن پاستور و واکسن رازی (تولید شده به‌وسیله مؤسسه سرم‌سازی رازی) به مرحله تولید انبوه رسیدند.



طبق این گزارش، در ماه جاری ایران وارد مرحله تزریق اضطراری برخی از واکسن‌های خود شد و توانست مقدار زیادی واکسن و آنتی‌ژن ویروس کرونا تولید کند، اما دانشمندان ایرانی به این نیز اکتفا نکردند و گزارش‌ها نشان می‌دهد واکسن کووبرکت تا پایان ماه سپتامبر سال جاری به ۵۰ میلیون دوز می‌رسد. همچنین به‌گفته رئیس مؤسسه پاستور، واکسن‌های ایرانی کرونا به‌زودی سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص خواهند داد.


این نشریه پژوهشی می‌نویسد: ایران در آستانه ورود به هاب تولید واکسن کرونا در منطقه قرار دارد و مزیت واکسن‌های ایرانی نسبت به دیگر واکسن‌ها این است که می‌تواند بازارهای منطقه را به سرعت به خود جلب کند و این همان ویژگی خاصی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران بر آن تأکید کرد و گفت: واکسن‌های ایرانی اثربخشی زیادی نسبت به نمونه‌های خارجی دارند و در مقایسه با واکسن انگلیسی آسترازنکا ۱۱ درصد موفق عمل کرده است. همچنین این واکسن می‌تواند بر گونه‌های جهش‌یافته ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی کرونا تأثیر بگذارد. در بررسی‌ها مشخص شد واکسن تولید مشترک کوبا و واکسن پاستور تا ۶۲ درصد موفقیت‌آمیز بودند و این یعنی ۶ برابر بیشتر و مؤثرتر از واکسن آسترازنکای انگلیسی.


در پایان این گزارش آمده است: جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها در زمینه واکسن، بلکه در زمینه دستگاه اکسیژن، تولید ماسک و اختصاص اتاق‌های مجهز در بیمارستان‌ها برای مبارزه با شیوع کرونا موفق عمل کرده، حضور پررنگی در بازارهای خدماتی و رقابتی منطقه خاورمیانه داشته است و در آینده شاهد رونق محصولات پزشکی مرتبط با کرونای تولید شده در ایران در بازار جهانی خواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر