صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۱ - ۰۲ تير ۱۴۰۰
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

مهندسانی که با سرمایه کمتر کسب و کارهای کوچک راه‌اندازی می‌کنند

دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی شیمی توانایی ساخت دستگاه‌های فرآیندی مورد نیاز صنعت و راه‌اندازی کسب و کارهای کوچک با سرمایه کم را دارند.
کد خبر : 590154

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کرمانشاه در حکمی از سوی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد سلیمی استادیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به مرتبه دانشیاری ارتقا یافت.


با توجه به پیشنهاد کمیته منتخب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره ارتقای مرتبه علمی فرهاد سلیمی به دانشیاری، موضوع در یکصد و شصت و ششمین نشست هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.


فرهاد سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به جایگاه رشته مهندسی شیمی در دانشگاه‌های کشور اظهار کرد: رشته مهندس شیمی با توجه به تولید محصولات شیمیایی در تناژ بالا در جوامع بشری ایجاد شد و در حقیقت مهندس شیمی فردی است که یافته‌های شیمی‌دان‌ها را به صورت عملی و کاربردی درآورده و در صنایع مختلف آنها را به‌کار می‌گیرد و فرآیند به‌کارگیری علم شیمی اینگونه است.


وی اضافه کرد: گستره کار مهندس شیمی بسیار وسیع بوده و حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود و این تنوع در گرایش‌های تحصیلی این رشته نیز دیده می‌شود.


دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مطرح کرد: مهندس شیمی مسئولیت‌های مختلفی از مهندسی فرآیند تا مدیریت کارخانه را بر عهده دارد و یکی از کارهای اصلی مهندسی شیمی طراحی و اجرای فرآیندهای شیمیایی برای تبدیل مواد اولیه به کالاها و موادی ارزشمند و کاربردی است.


مهندس شیمی چه وظایفی برعهده دارد؟



سلیمی یادآور شد: به عنوان مثال مهندس شیمی در یک پالایشگاه وظیفه دارد با بررسی وضعیت موجود، بهترین فرآیند را برای تبدیل مواد خام نفتی به محصولات مفید و باارزش پتروشیمی طراحی و پیاده‌سازی کند یا در یک کارخانه محصولات غذایی منجمد، وظیفه نظارت و طراحی، بهترین فرآیند برای استفاده از مواد اولیه در تولید محصولاتی باکیفیت در کنار کمترین هزینه و زمان، برعهده مهندس شیمی آن کارخانه است.


وی در پاسخ به این سؤال که علاقه‌مندان به تحصیل در رشته مهندسی شیمی باید در چه زمینه‌هایی دارای استعداد باشند و چه آموزه‌هایی را فرابگیرند؟ متذکر شد: مهندس شیمی باید ابتدا در ریاضی و سپس شیمی و فیزیک قوی باشد، دقت بالا، توانایی تحلیل اطلاعات، حل مسئله و مهارت مدیریتی برای مدیریت پروژه‌ها، افراد و بودجه‌ها را نیز داشته باشد.‌


دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره اینکه آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته مهندسی شیمی در بازار کار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ به آنا گفت: فارغ‌التحصیلان مهندس شیمی می‌توانند در صنایع مختلف شامل صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی، نساجی، نفت و گاز و پتروشیمی، معدنی، انرژی و تقریباً در هر کارخانه تولیدی که واکنش شیمیایی یا جداسازی مواد و ... در آن اتفاق بیفتد، مشغول کار شوند.


سلیمی تأکید کرد: مهندس شیمی با کسب تجربه بیشتر می‌تواند به رده‌های نظارتی و مدیریتی مانند ناظر تولید، مهندس طراح، مدیر بخش تحقیق و توسعه یا مدیر کارخانه دست یابد.


کسب بهترین موقعیت‌های شغلی در صنایع برتر کشور




وی درباره وضعیت استخدامی مهندسان شیمی بیان کرد: در این زمینه آمار دقیقی در دسترس نیست و از آنجا که صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مهم‌ترین و بزرگ‌ترین صنعت در کشور است، تعداد زیادی از مهندسان شیمی در این صنعت استخدام می‌شوند.


دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بیان کرد: البته رقابت برای کسب بهترین موقعیت‌های شغلی در صنایع برتر کشور زیاد بوده و بدیهی است فارغ‌التحصیلان مهندسی شیمی که دانش، مهارت و تخصص خوبی دارند به‌راحتی در بهترین محل کار و با بالاترین حقوق‌ها استخدام می‌شوند.


سلیمی با اشاره به استقبال داوطلبان از رشته مهندسی شیمی گفت: با توجه به واحدهای شیمیایی مانند پالایشگاه، پتروشیمی‌ها، ذوب‌آهن، کارخانه سیمان، شهرک‌های صنعتی و ... که در سطح استان کرمانشاه وجود دارد، استقبال از این رشته نسبتاً خوب است.


وی توضیح داد: نکته مثبت رشته مهندسی شیمی توانایی فارغ‌التحصیلان آن برای ساخت دستگاه‌های فرآیندی مورد نیاز صنعت است که می‌تواند در راه‌اندازی کسب و کارهای کوچک با سرمایه کم به فارغ‌التحصیلان این رشته کمک کند.


دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به چالش‌های رشته مهندسی شیمی اشاره و عنوان کرد: متأسفانه جایگاه مهندس شیمی و وظایف او به‌طور کامل در کشور مشخص نشده و هنوز در برخی شرکت‌ها، کارخانجات و حتی پالایشگاه‌ها از سایر مهندسان مانند مهندس مکانیک برای پست‌های مربوط به مهندس شیمی استفاده می‌شود.


سلیمی تأثیرات گروه آموزشی رشته مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت دانشجویان را برشمرد و افزود: سال‌های گذشته هیئت علمی جوان در واحد کرمانشاه جذب شده‌اند و به‌خوبی درس‌های تخصصی مربوط به گرایش‌های پالایش، پتروشیمی و صنایع غذایی تدریس شده و پروژه‌های کارشناسی ارشد و دکتری در این گروه راهنمایی و هدایت می‌شوند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر