صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری آلبوم «ناگفته»

حافظ ناظری: از لس‌آنجلس و نیویورک پیشنهاد داشتم/ کار من بی‌بدیل، نو و «بهترین» است

نشست خبری رونمایی از آلبوم«ناگفته» حافظ ناظری با حضور این هنرمند در خانه موسیقی برگزار شد.
کد خبر : 5897

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا در ابتدای این نشست حافظ ناظری هنرمند عرصه موسیقی با اشاره به اینکه خوشحالم که بعد از مدت‌ها بالاخره آلبوم "ناگفته" منتشر می‌شود گفت: «حساسیت من بر روی انتشار این آلبوم به‌قدری زیاد است که دیشب تا ۳ و ۴ صبح در چاپخانه بودم و می‌خواستم شخصا ناظر کارهای چاپی این اثر باشم اگر چه شرکت ایران گام از همه لحاظ طوری کار کرده که این اثر کیفیتی شایسته داشته باشد».


اواضافه کرد: «این آلبوم یکی از فعالیت‌های رسمی من در ایران به شمار می‌رود در واقع می‌توان گفت، انتشار این آلبوم شروع فعالیت من در ایران است. زیرا پیش از این در خارج از کشور فعالیت داشتم و از این‌ها گذشته برخلاف دیگر هنرمندان انسان گوشه گیری هستم و سعی کردم از حواشی دور بمانم. در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده که دیگر نگاه‌ها فقط به ایران محدود نیست و ما باید بپذیریم که وقت پیوستن به دهکده جهانی رسیده است و باید به واسطه هنرمان به تبادل فرهنگی بپردازیم. خود من با توجه به اینکه ساکن نیویورک هستم ایران را از طریق اخبار خبرگزاری‌ها دنبال می‌کنم ضمن اینکه در این شهر خوشبختانه یا متاسفانه با ایرانی‌ها آشنا نیستم».


او اضافه کرد: «خدا را شکر می‌کنم که کار موسیقی که انجام می‌دهم، شبیه کسی نیست و طبعا رقیبی ندارم خوشبختانه سازی که می‌زنم سه‌تار متفاوتی است و شیوه آهنگ‌سازی و خوانندگی‌ام به کسی شباهت ندارد حتی از نظر اخلاقی و ظاهری هم شبیه هنرمندی نیستم، این است که هیچ وقت احساس رقابت نمی‌کنم».


ناظری گفت: «امیدوارم انتشار آلبوم ناگفته شروعی برای دوستی‌ها باشد، کسی که از بیرون نگاه می‌کند فکر می‌کند، امروز این آلبوم متعلق به پسر شهرام ناظری است که در نیویورک زندگی می‌کند ولی واقعیت است که من برای انجام این کار که انتشار آن به وسیله کمپانی سونی بوده است زحمات بسیاری کشیده‌ام و این کار در کل خاورمیانه بی‌سابقه است. امروز در هنر ایران با غرض ورزی و انتقادات نابجا مواجه می‌شویم به همین علت است که موسیقی ما پیشرفتی نکرده و حتی اگر اسم ایران در آن سوی آب‌ها برده شود دیگران نه تنها نمی‌شناسند که شاید چند قدم هم عقب‌تر بروند در واقع امروز اسم ایران را با دو واژه تروریسم و بمب اتم می‌شناسند».



او اضافه کرد: «با این حال انتشار آلبوم "ناگفته" این نکته را ثابت کرده است که من سعی کرده‌ام در زمینه شناخت موسیقی ایران در جهان کار زیادی انجام دهم و امیدوارم موفق شده باشم. این اثر قرار است در قالب تصویری نیز منتشر شود که شرکت ایران گام انتشار آن را بر عهده داشته است».


ناظری در این نشست گفت: «اسم کلی پروژه‌ای که کار می‌کنم سمفونی رومی است و این آلبوم اولین جلد آن به شمار می‌رود من همواره به موسیقی تلفیقی شرق و غرب معتقد بوده‌ام و قصد دارم در مجلد‌های بعدی نیز همین رویه را ادامه دهم».


ناظری در پاسخ به این سوال که چرا این‌قدر نسبت به خود عنوان اولین بهترین و خوب‌ترین می‌دهید، گفت: «زیرا همان‌طور که گفتم این اثر متفاوت است و برای اولین بار است که از سوی کمپانی سونی در جهان به وسیله یک ایرانی منتشر شده است. اعتقادم بر این است که هنرمند امروز باید یک دایره‌المعارف باشد و من نیز سعی کرده‌ام در حیطه موسیقی به تمام زوایا اشراف پیدا کنم و همانطور که گفتم موسیقی را در ابعاد جهانی مطرح کنم».


او افزود: «طبیعی است که چنین کمپانی وقتی می‌خواهند اثر یک هنرمند را مطرح کند از همه نظر‌ها آن را مورد بررسی قرار می‌دهد و طبعا آن‌ها به این فکر کرده‌اند که این اثر می‌تواند به فروش و اقبال خوبی دست یابد که همین‌طور هم شده است».


ناظری گفت: «کار من در شاخه کلاسیک کمپانی سونی بیرون آمده و به دلیل اینکه اثری بی‌بدیل و نو است من عنوان بهترین را درباره آن به کار می‌برم، حالا بماند که از سوی برخی این اثر، اثر شماره یک موسیقی کلاسیک جهان نیز نام‌گذاری شده است».








چرا نمی‌خواهیم قبول کنیم برخی از هنرمندان ایرانی وقتی در خارج کنسرت می‌گذارند ۲۰۰ – ۳۰۰ نفر بیشتر مخاطب ندارند؟ این مساله باید آسیب‌شناسی شود که چرا قابلیت‌های موسیقی ما نزد جهانیان مغفول مانده و موسیقی عربی که این‌قدر هم نسبت به آن موضع می‌گیریم سربالایی می‌رود و موسیقی ما در آن سوی آب با سر زمین می‌خورد.

ناظری با انتقاد به وضعیت هنر موسیقی ایران در شرایط کنونی گفت: «چرا نمی‌خواهیم قبول کنیم برخی از هنرمندان ایرانی وقتی در خارج کنسرت می‌گذارند ۲۰۰ – ۳۰۰ نفر بیشتر مخاطب ندارند؟ این مساله باید آسیب‌شناسی شود که چرا قابلیت‌های موسیقی ما نزد جهانیان مغفول مانده و موسیقی عربی که این‌قدر هم نسبت به آن موضع می‌گیریم سربالایی می‌رود و موسیقی ما در آن سوی آب با سر زمین می‌خورد. امروز دیگر مهم نیست که در گذشته چه داشته‌ایم؛ مهم این است که الان چه داریم، جای آن است که بغض و حسادت و نقدهای کورکورانه را کنار بگذاریم و بهتر ببینیم.»


او افزود: «من در ۲۵ سالگی از سوی کنگره آمریکا مورد تقدیر واقع شدم حالا بماند که در این راه با نقدهای مسخره‌ای هم مواجه شدم و از همین جا می‌گویم اگر کسی راهی را باز می‌کند به او فحش ندهید شما هم تلاش کنید، جهان دارد حرکت می‌کند اگر توی نوعی نمی‌خواهی حرکت کنی تقصیر من چیست؟ راه معروفیت برای من مثل یک آب خوردن است. من پیشنهادهایی در لس‌آنجلس و نیویورک داشتم که نمی‌خواهم آن‌ها را عنوان کنم وحالا از اینکه این آلبوم منتشر می‌شود و برخی ناراحت می‌شوند ابراز تاسف می‌کنم».


ناظری گفت: «برخی به این کار‌ها پروپاگاندا می‌گویند،در حالی که این کار مخصوص کسی است که هنری ندارد می‌خواهد خودش را مطرح کند نه من که توانایی‌ام در عرصه موسیقی ثابت شده است».


یکی از حاشیه‌های این نشست اعتراض به تعریف‌های حافظ ناظری از خود بود که در این ارتباط ناظری گفت: «کاری که من در جهان انجام داده‌ام توانسته با اقبال خوبی از منظر فروش و استقبال نزد جهانیان مطرح شود به خصوص اینکه این اثر وقتی منتشر شد در سایت بیلبورد جز ۷ اثر بر‌تر بود.» در همین حین خبرنگار دیگری که تبلت در دست داشت، گفت «من الان در سایت بیلبورد هستم و این‌طور که شما می‌گویید نیست!» که این مساله نشست را با چالش و پرسش و پاسخ بیشتری مواجه کرد.


ناظری در پاسخ به سوال دیگری درباره برگزاری کنسرت در ایران نیز گفت: «آرزوی من برگزاری کنسرت در ایران است حتی چند ماه پیش با جمعی از نوازندگان آلبوم ناگفته نیز قرار شد در ایران کنسرتی بگذاریم اما ویزاهای آن‌ها از سوی وزارت امور خارجه با مشکلاتی مواجه شد».


او در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا توزیع آلبوم «بعد یازدهم» در سوپر مارکت‌ها صورت گرفته است گفت: «این مساله چه اشکالی دارد؟ چرا باید خودمان را جدا از مردم ببینیم یکی از چیزهایی که در ایران باید تغییرکند همین نوع نگاه‌ها است. اینقدر نسبت به این مساله که کار چه کسی گرفته، کار چه کسی بیشتر فروخته و کار چه هنرمندی در چه قالبی منتشر شده تمرکز نکنیم بلکه به کیفیت این اثر نگاه کنیم».


در پایان این نشست نیز بخشی از آلبوم تصویری «ناگفته» برای خبرنگاران پخش شد. قراراست آلبوم تازه حافظ ناظری روز شانزده اسفندماه رونمایی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر