صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

آغاز مرحله دوم پذیرش ۱۲ هزار دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی

مصاحبه‌های دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در حالی آغاز شده که قرار است حدود ۱۲ هزار نفر وارد دوره دکتری این دانشگاه شوند.
کد خبر : 589552

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مصاحبه‌های دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی با دعوت ۳۱ هزار نفر در سه واحدها استان تهران آغاز شده است و تا روز ۱۷ تیرماه ادامه دارد.


همانطور که از قبل اعلام شده مصاحبه‌ها به صورت مجازی و از سوی مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی برگزار می‌شود. متقاضیان دوره دکتری برای حضور در جلسات مجازی باید نرم‌افزارهایی را نصب کنند که در راهنمای ورود به جلسات مصاحبه به آنها اشاره شده است. به داوطلبان توصیه شده پیش از حضور در جلسه مصاحبه مجازی وارد یکی از اتاق‌های تست شوند تا کنترل‌های لازم در اتاق‌های تست مصاحبه صورت گیرد. متقاضیان دوره دکتری می‌توانند پس از ورود به سامانه مصاحبه گزینه اتاق تست مصاحبه را انتخاب کنند.



همچنین داوطلبان می‌توانند در صورت بروز مشکلات فنی احتمالی با شماره‌گیری ۰۲۱-۴۷۴۳ مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی تماس بگیرند و مشکلات خود را با کارشناسان در میان بگذرانند. کارشناسان از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب آماده پاسخگویی به داوطلبان هستند.



مصاحبه‌های دوره دکتری باآزمون، بدون آزمون یا همان استعدادهای درخشان و متقاضیان واحدهای کیش، ارس و امارات به صورت همزمان برگزاری می‌شود.


داوطلبان حتما باید کارت ورود به جلسه مصاحبه را از سامانه Azmoon.org دریافت کنند. در کارت ورود به جلسه زمان دقیق برگزاری مصاحبه مجازی قید شده است. متقاضیان دوره دکتری حداقل نیم ساعت قبل از ورود به جلسه مصاحبه باید در سامانه آنلاین شوند. داوطلبان در صف انتظار مصاحبه‌ها نگه داشته می‌شوند و وقتی نوبت هر یک از داوطلبان فرا رسید وارد اتاق مصاحبه مجازی می‌شوند.


در طرف دیگر مصاحبه اساتید به صورت حضوری گرد هم آمده‌اند و بر اساس گروه‌بندی‌های صورت‌گرفته سوالات مورد نظر خود را از داوطلبان می‌پرسند و در فرم‌های از پیش آماده شده امتیازهای داوطلبان ثبت می‌کنند تا در نهایت به هر یک از داوطلبان نمره‌ای اختصاص پیدا کند.



موسی اکرمی، یکی از اساتید حاضر در جلسه مصاحبه درباره سطح علمی داوطلبان می‌گوید: داوطلبان خیلی خوب هستند اما عده ای هم ضعیف هستند اتفاقاً آنهایی که وضعیت علمی ایشان خوب است از سطح زبان مناسبی برخوردارند.


وی در پاسخ به اینکه چه سؤالاتی بیشتر از داوطلبان پرسیده می شود، ادامه می‌دهد: اکثر سؤالات تخصصی هستند و درباره علایق داوطلبان، دانش رشته و سوابق علمی آموزشی، رشته دوره کارشناسی ارشد از داوطلبان است.


اکرمی درباره انجام مصاحبه‌ها به صورت مجازی بیان می‌کند: زیرساخت‌های لازم باید فراهم شود اما تلفیق مصاحبه مجازی و حضوری مطلوب به نظر می‌رسد.


اینترنت اصلی‌ترین مشکل مصاحبه مجازی دکتری


محمد رضا سیرفی، دیگر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که مدیر گروه تخصصی رشته روانشناسی سلامت نیز هست می‌گوید: به دلیل بروز بیماری کرونا مصاحبه‌ها مجازی برگزار می‌شود. بیشترین مشکلی که در مصاحبه‌ها مشاهده می‌شود مربوط به اینترنت است برخی از داوطلبان به اینترنت مناسب دسترسی ندارند.


وی ادامه می‌دهد: تلاش می‌کنیم بهترین مصاحبه‌ها را انجام دهیم تا هم حق دانشگاه که پذیرش بهترین دانشجوست و هم حق داوطلبان که مدت‌هاست برای ورود به دانشگاه زحمت می‌کشند رعایت شود.



سیرفی نیز درباره سؤالاتی که از داوطلبان پرسیده می‌شود، می گوید: سوالات تخصصی درباره رشته تخصصی، آمار و روش تحقیق، پایان‌نامه از داوطلبان پرسیده می‌شود.


وی موافق برگزاری حضوری جلسات مصاحبه است چراکه معتقد است اینگونه می‌توان توانایی واقعی داوطلبان نظیر قدرت بیان، زبان بدن و غیره را بهتر درک کرد.


برگزاری کلاس‌های آمادگی مصاحبه


حسن احدی که از اساتید پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی است، در گفت‌وگو با خبرنگار آنا می‌گوید: اکنون که در شرایط کرونایی به سر می‌بریم چاره‌ای جز مصاحبه‌ مجازی نداریم اما مصاحبه حضوری ارزش بالاتری دارد، ‌امیدوارم به‌زودی شرایط عادی شود تا بتوانیم به شرایط مصاحبه حضوری بازگردیم.


وی همچنین پیشنهاد برگزاری کلاس‌های آمادگی مصاحبه می‌دهد تا داوطلبان شرایط برابری در مصاحبه داشته باشند. به گفته احدی؛ داوطلبان مناطق دورافتاده همانند داوطلبان تهرانی از امکانات تحصیلی استاندارد برخوردار نیستند.


در این میان برخی از اساتید نسبت به انتخاب گروه‌بندی‌های مصاحبه انتقاد دارند و می‌گویند که اختیار انتخاب اعضای هیئت علمی باید به واحدهای دانشگاهی واگذار شود تا اساتید نقاط مختلف کشور بتوانند در مصاحبه حاضر شوند. به نظر می‌رسد اساتید بدون توجه به شرایط بیماری کرونا چنین درخواستی را عنوان می‌کنند.


با پایان مصاحبه‌های دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ۱۱ هزار و ۵۳۸ نفر وارد این دانشگاه می‌شوند و عالی‌ترین مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه آزاد اسلامی می‌گذرانند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر