صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۵۳ - ۰۹ دی ۱۳۹۴
بیانیه خبرنگاران حوزه سلامت در واکنش به معضل آلودگی هوا

غفلت از سلامت مردم در هوای آلوده، با آرزوی باد و باران

جمعی از خبرنگاران حوزه سلامت در واکنش به معضل آلودگی هوا که سلامت مردم را به مخاطره انداخته است با صدور بیانیه ای از مسئولان خواستند برای نجات مردم از آسیب بیشتر اقدام کنند.
کد خبر : 58931

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ متن بیانیه خبرنگاران حوزه سلامت به این شرح است: چندی است که شاخص‌های آلودگی هوا در تهران و تعدادی از شهرهای بزرگ سرزمینمان از حالت معمول، فراتر رفته و مه غلیظ آلاینده‌های حامل ذرات معلق همه جا را فراگرفته است.


آلودگی هوا برای مردم تهران و کلانشهرهای کشورمان البته موضوع تازه‌ای نیست و تقریبا در تمام سال‌های اخیر به ویژه در فصول سرما در پاییز و زمستان زندگی و سلامت مردم را در همه ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی مختل می‌کند.


سرفه‌ها و خس خس سینه‌ها بیشتر شده است، چشم‌ها می‌سوزد، خستگی و بی حوصلگی افزون و بیماری‌های قلبی و تنفسی تشدید شده است، سینه‌ها به درد آمده است و قلب‌ها می‌گیرد. ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون که اکنون آلاینده اصلی هوای کلانشهرهاست، در کنه ریه‌ها جا خوش می‌کند و چه نسلی برای آینده این سرزمین رشد می‌کنند و بزرگ می‌شوند.


بیماری‌های جسمی تنها ارمغان هوای آلوده نیست، شاخص‌های سلامت روان هم از این بلای عادی شده، تاثیر می‌گیرند، همه کلافه‌اند، استرس، افسردگی و اضطراب مردم قطعا در این روزها بیشتر شده است و عصبانیت، بگو مگو و مشاجره‌ها در این روزهای آلوده بیشتر رخ می‌نمایند.


می‌گویند از خانه خارج نشوید، در خانه بمانید، پس حتماً سلامت اجتماعی مردم هم به مخاطره افتاده است، دید و بازدیدها و سفرها نیز از حالت عادی خارج می‌شود و آنچه می‌ماند، سرنوشت نامیمونی است که می‌شد و می‌شود با اقدام به موقع مسئولانی که دستی بر آتش دارند، تغییر کند.


اگر معتقدیم، سرنوشت هیچ قومی تغییر نمی‌کند مگر آنکه خودشان بخواهند، پس باید پرسید چرا نمی‌خواهیم، این بلای همیشگی از سر سرزمینمان رخت بربندد. مگر مشابه آن در شهرهای پر جمعیت شرق و غرب عالم نبود. ابرشهرهایی که با برنامه‌ریزی‌های چند ساله دولتمردانشان توانستند، کلانشهرهای پاکی برای شهروندانشان بسازند، چرا از تجربه آنان استفاده نمی‌کنیم؟


آلودگی هوا مسئله امروز و دیروزمان نیست و با این روال قطعاً مسئله فردای کشور عزیرمان نیز خواهد بود. راه حل های این پدیده نامبارک را بارها بارها در مصاحبه‌ها،میزگردها و مناظره‌ها گفته‌اند و شنیده‌ایم.


راه حل‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت. از نوسازی و توسعه سیستم حمل و نقل عمومی گرفته تا استانداردسازی خودروها،بنزین، گازوئیل و دور کردن صنایع آلاینده از محیط زندگی مردم تا استفاده از فناوری های نوین برای کاهش آلاینده ها. همه، راه حل ها را می دانیم اما منتظر معجزه نشسته ایم، کاری نمی کنیم، زحمتی نمی کشیم، برنامه های مصوب روی کاغذ می مانند، شهرهای بزرگ بزرگتر می شوند و فاصله توسعه کلانشهرها با شهرهای کوچک، هر روز بیشتر می شود، تا شاخص های آلودگی به مرز ناسالم و وضعیت اضطرار برسد. آن وقت است که جلساتی تشکیل می شود که نهایت تصمیم خروجی آن تعطیل شدن مدارس است، مسکنی برای سرپوش بر کارهای نکرده است.


آخر سر هم مردم و مسئولان چشم به آسمان دارند، شاید بادی بوزد یا بارانی ببارد.


خبرنگاران هم جزئی از همین مردم آسیب دیده اند و البته آنان نیز از اخبار ناقص، قطره چکانی و دیرهنگام مسئولان آزرده خاطرند. اطلاعات مربوط به آلاینده های هوا نیز به خاطر نبود دستگاههای سنجش کافی در شهرها و حتی مناطق مختلف پایتخت به درستی سنجش نمی شود و آمار دقیق و کاملی از میزان آلودگی اقصی نقاط کشور اعلام نمی شود.


اطلاعات مربوط به میزان آلایندگی و استاندارد بنزین، گازوئیل و خودروها نیز واقعی و شفاف نیست. صنایع آلاینده نیز بی هیچ ترسی در حریم شهرها به فعالیت خود ادامه می دهند، می ماند مردمی که باید با مدیریت رفت و آمد خود با وجود سیستم ضعیف حمل و نقل عمومی سهمی در کاهش آلاینده ها داشته باشند.


حتی تصمیم کمیته اضطرار برای تعطیلی‌ها نیز طوری اعلام می‌شود که کسی هوس سفر نکند و البته اگر هوس سفر کرد، نمی داند که کجا باید برود، تا دچار مسمومیت‌های حاد تنفسی نشود.


شهرمان سیاه شده است، دود غلیظ آلودگی فضا را پر کرده است، ای کاش بیان این درد قدیمی این بار به سیاه نمایی تعبیر نشود و آنان که دستی بر آتش دارند، تصمیمی بگیرند تا از رنجی که می بریم کم شود.


خبرنگاران حوزه سلامت از روسای قوای سه گانه، وزرای محترم، نمایندگان مجلس، شهرداران، متولیان تولید و پایش خودروها و صنایع، برنامه ریزان شهری و توسعه می خواهند، از همین امروز برای داشتن شهر و سرزمینی سالم در سالهای آینده، آستین ها را بالا بزنند.


امضا کنندگان این بیانیه:


افشین شاعری، فتانه انفرادی، رضا شهسوار، میرسیدی، زهرا خوشحالی، مرضیه سعادت، ندا روزبروزی،داریوش آرمان، امیر عابد، علیرضا رمضانپور، سمیه ذکایی، علیرضاوهاب زاده، آرزو دهقانی، الیزاذوالقدر، معصومه حامدی، محسن طاهرمیرزایی، ملیکا بهزادی،مهدیه عرفاتی، سمیرا خباز، لیلا شاهی، سمانه زین العابدین، نسیم قراییان، نسرین گودرزی، سپیده دولتی ،فریبا خان احمدی، رسول صادقی ، سعیده علیپور، سمیه شاهسوند، آزیتا معتمدی،فرهاد قربانی، رمضانی، ژیلا آهنگر زاده، مهرو ماهر،‌ مژگان زینلی پور،مینا دارابی، مریم صادقی،پدیده مظفری،سمانه جعفری،ریحانه شاهسون،میترا جمشیدیان، مرجان قندی، سادات حسینی خواه، سارا سبزی، علی احمدی نیا،‌ الناز هدوی، سید حمید موسوی، زین العابدین شهسوار حسینی، علیرضا وهاب‌زاده، شعیب شاه زمانی، مریم مهران راد، امیر پروسنان، راحله مهربان.


انتهای پیام/

برچسب ها: آلودگی هوا
ارسال نظر