مستند «غیررسمی» شیرینترین تجربه کارنامه مستندسازی من است/ به دنبال روایتی خلاقانه و بدیع از رهبر انقلاب بودیم + فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتالله خامنهای که از سالهای گذشته برقرار بوده، برگزاری جلسات گوناگون با طیفهای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است. جلساتی که در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی برگزارشده و رهبر انقلاب پای صحبتها و درددلهای حاضران مینشینند که بخشی از این جلسات، از سال ۹۵ در قالب جلسات «پنجشنبهای» برگزارشده است.
با پخش سومین قسمت مستند «غیررسمی» در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، داستان به ثمر رسیدن برخی از دستاوردهای محققان جوان نسل انقلاب جهاد دانشگاهی روایت شد.
روایتی از دیدارهای پنجشنبهای فعالان حوزهی علم و فناوری با حضرت آیتالله خامنهای در سومین قسمت از مجموعه مستند «غیررسمی» روز دوشنبه ۲۴ خرداد، ساعت ۱۹:۴۵ از شبکه سوم سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی پخش شد.
همچنین این مستند سهشنبه ۲۵ خرداد ساعت ۱۷ از شبکه خبر روی آنتن رفت و چهارشنبه ۲۶ خرداد ساعت ۲۲ از شبکه افق و پنجشنبه ۲۷ خرداد ساعت ۱۷ از شبکه ۴ سیما بازپخش خواهد شد.
قسمت اول این مجموعه به دیدار «راویان دفاع مقدس» و قسمت دوم به موضوع «مروری بر دیدارهای پنجشنبهای» رهبر انقلاب و حاشیههای این جلسات پرداخته بود.
در بخشی از سومین قسمت این مجموعه که به کارگردانی سید محمدعلی صدرینیا تولیدشده، رئیس و تعدادی از محققان جوان نسل انقلاب جهاددانشگاهی در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی و صمیمانه، داستان به ثمر رسیدن برخی از دستاوردها، درد دلها و مشکلات پیش پای خود را روایت میکنند.
روایتی خلاقانه از جلسات رهبر معظم انقلاب
سید محمدعلی صدرینیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به این که در مدت کوتاهی که از پخش قسمت سوم مستند «غیررسمی» گذشته، بازخوردهایی خوبی را چه در فضای مجازی و چه در گفتوگو با اطرافیان داشته است افزود: تلاش ما این بود که در این سه قسمت، روایت خلاقانه و جدیدی را از جلسات رهبر معظم انقلاب با اقشار مختلف جامعه به مخاطبان ارائه کنیم. ضمن این که پرهیز از تکرار و بدیع بودن، یک از مسائل مدنظر ما در این مسیر بود تا کار به دل بینندگان بنشیند که خوشبختانه واکنشها نشان میدهد که این اتفاق تا حد زیادی رخ داده است.
وی اظهار کرد: یکی از دلایل این «به دل نشستن» شکل و جنس جلساتی است که رهبر انقلاب با فعالان عرصههای مختلف داشتند. اگر آن فضای غیررسمی و صمیمانه در قالب یک گزارش رسمی و تعریفشده کار شود، تأثیر خود را از دست میدهد.
صدرینیا افزود: ما نوعی از روایت را انتخاب کردیم که بتواند حس و حال آن جلسات را تا اندازهای به مخاطب منتقل کند. به عبارت دیگر، بیننده خودش را عضوی از حضار آن جلسه احساس کند. مستند «غیررسمی» به دنبال این است که دست مخاطب را بگیرد و به جلسات صمیمانه مقام معظم رهبری با گروههای مختلف مردم ببرد.
مستندهایی برای این که بدانیم انحصار نداریم
وی در پاسخ به انتقاد برخی که معتقد بودند جذابیت مستند غیررسمی به خاطر انحصار دسترسی به منابع تصویری است نیز گفت: این اولین مستندی نیست که درباره رهبر معظم انقلاب ساخته شده است. در سالهای گذشته شاهد تولیداتی در این زمینه بودهایم که مقاطع گوناگون زندگی ایشان را محور قرار داده است. مؤسسه حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب هم به عنوان نهاد تولیدکننده و یا همکار همواره پای کار بوده است. از جمله این آثار میتوان به مجموعه روایت رهبری آقای نقویان، «در لباس سربازی» از تولیدات مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و «لشکر زینبی» کار آقای محسن اردستانی اشاره کنم. هر کدام از این مستندسازان از زوایای گوناگون به اتفاقات مرتبط با حیات سیاسی رهبر انقلاب پرداختهاند که در جای خود ارزشمند است و کارهای دیدنی از آب درآمده است.
صدرینیا افزود: همین حالا هم مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری با چند گروه مستندساز برای تولیدات جدید همکاری میکند. مستند «غیررسمی» هم حاصل یک همکاری است ما اولین گروه نیستیم و آخرین گروه هم نخواهیم بود؛ بنابراین اینکه بگوییم انحصار وجود دارد منصفانه نیست.
روایتهای غیررسمی اما جذاب
این مستندساز درباره فرم مستند «غیررسمی» نیز گفت: خود من تمایلی نداشتم که این کار نریشن داشته باشد. دوست داشتم هر قسمت را با روایت حاضران آن جلسات جلو ببریم. یعنی آنهایی که در جلسات حاضر بودند بیایند و فضای جلسه و اتفاقات و صحبتهایی که رد و بدل شده را مطرح کنند. با این حال بعضی از مباحث نیاز به توضیحاتی دارد. حالا قسمت به قسمت که جلو برویم این موضوع بازتر میشود و این توضیحات به روند مستند کمک میکند. بنابر این قرارگرفتن گفتوگوهای مرتبط در مستند را به نفع روایت دقیق و روان آن دانسته و از آن دفاع میکنم.
صدرینیا گفت: روایت زندگی شخصی و سیاسی شخصیتهای شناختهشده کشور هر چقدر که غیر رسمیتر و نزدیکتر به ذائقه مخاطبان باشد، جذابیت بیشتری خواهد داشت. این موضوع به شخصیتهای داخلی هم محدود نمیشود. علاقهمندان به مستندهای تاریخی و سیاسی همیشه پیگیر آثاری هستند که وجوه کمتر دیدهشده از این شخصیتها را بیان کند. طبیعی است که این اشتیاق به واسطه سالها نقشآفرینی در مسیر حفظ دستاوردهای انقلابی درباره شخصیت رهبر انقلاب وجود باشد.
وی افزود: بخش عمده جلسات ایشان با افراد و گروههای مختلف به دلایل گوناگون رسانهای نمیشود.وقتی گوشهای از جلسات پنجشنبههای ایشان در این قالب ارائه میشود، برای مخاطبان جذابیت خواهد داشت. این روایت های ناب میتواند تصویری جامعتر از ابعاد گوناگون شخصیتی و تدابیر و توانمندیهای ایشان را به تصویر بکشد.
این مستندساز عنوان کرد: برای من، مستند غیررسمی یکی از شیرینترین و جذابترین کارهایی است که در طول این سالها انجام دادهام. همانگونه که در این دو سه سال ساخت این اثر سختیهای زیادی داشت به همان اندازه هم شیرین بود. احساس میکنم که با دیدن این جلسات و درگیرشدن با موضوع، مواجهه بیواسطهای با سیره شخصی و مدیریت رهبر معظم انقلاب پیدا کردهام.
وی گفت: با دیدن مستند «غیررسمی» متوجه میشویم که در دهههای گذشته چه مسیری را آمدهایم، چقدر پیشرفت کردهایم و چه خون دلهایی برای این پیشرفت خورده شده است. علاوه بر اینها، اگر امروز در بعضی نقاط ایرادهایی داریم یا کارشکنیهایی میشود دلیلش چیست و باید چه مسیری را طی کنیم که مشکلاتمان کمتر شده و سرعتمان بیشتر شود.
صدرینیا افزود: معمولاً مخاطبان یک یا دو قسمت از این مستند را میبینند و تحلیل و قضاوتش به اندازه آن یک جلسه است، اما وقتی شما به اقتضای کارتان تعداد زیادی از جلسات را به تدریج میبینید، متوجه خواهید شد که حضرت آقا دارد این مسیر ناهموار را راهبری کرده و این حلقههای مختلف را به هم وصل میکند تا یک مجموعه به هم پیوسته را جلو ببرد.در «غیررسمی» تلاش ما این بوده که قسمت به قسمت، چگونگی تعامل رهبری با همین حلقههای مختلف را به مخاطبان نشان دهیم.
انتهای پیام/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/