صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰
رویترز گزارش کرد؛

گروه ۷؛ بی‌اعتنا به شیوع کرونا، هم‌افزا برای مقابله با چین

ماجرای کاسه گدایی گوردون براون چه بود؟در حالی که جهان درگیر پاندمی کروناست، هفت کشور صنعتی جهان افزون بر خساست برای کمک به کشورهای فقیر و در حال توسعه به منظور مقابله با کووید-۱۹، عزم خود را برای مقابله جدی‌تر با چین جزم کردند.
کد خبر : 587745

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به سران گروه ۷ یا همان هفت کشور صنعتی و بهره‌مند جهان اعلام کرد که برای غلبه بر بزرگ‌ترین بحران بهداشتی قرن به کمک مالی بیشتری نیاز دارد. به عقیده حامیان کمک کشورهای ثروتمند به ملل فقیر برای غلبه بر همه‌گیری کرونا، گروه ۷ برای کمک یک میلیارد دلاری برای تهیه واکسن کووید-۱۹ و انجام واکسیناسیون در کشورهای فقیر طرحی را ارائه داده که فاقد همت لازم است. این طرح خیلی کند است و نشان می‌دهد سران کشورهای غربی هنوز قصد ندارند همه تلاش و اراده خود را برای مبارزه با بدترین بحران بهداشتی قرن به کار بگیرند.



دیدار بایدن با دیگر سران گروه-۷ در کورن‌وال


تمرکز بر مقابله با چین محور اصلی نشست گروه ۷


لازم به ذکر است که چهل و هفتمین نشست هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان شامل ایالات‌متحده آمریکا، کانادا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و ژاپن روز جمعه یازدهم ژوئن در شهر کورن‌وال انگلیس آغاز به کار کرد و امروز سیزدهم ژوئن به کار خود پایان خواهد داد. لندن در این دوره ریاست چرخشی گروه را برعهده داشت. بریتانیا از کشورهای استرالیا، هند، کره جنوبی و آفریقای جنوبی به‌عنوان میهمان دعوت کرده است که به این نشست بپیوندند.



نخست‌وزیر سابق بریتانیا کمک یک میلیارد دلاری گروه ۷ را بیشتر شبیه انداختن سکه به کاسه یک گدا می‌داند تا تلاش واقعی برای ریشه‌کنی معضل فقر



ماجرای بدقولی گروه ۷ به انتشار یک بیانیه این گروه در زمستان باز می گردد. در اسفند سال ۱۳۹۹ رهبران گروه هفت که اندکی کمتر از نیمی از اقتصاد جهان را در دست دارند در بیانیه‌ای مشترک قول دادند همکاری خود را برای مقابله به همه‌گیری کرونا افزایش دهند و ۷.۵ میلیارد دلار به واکسیناسیون مردم در کشورهای در حال توسعه کمک کنند. همین قول امیدوارکننده و سپس نقض آن باعث شدن که گوترش که به‌هرحال از کمک یک میلیارد دلاری گروه ۷ استقبال کرد در ادامه تأکید کند که ما به بیش از این میزان کمک نیازمندیم.


گوترش هشدار داد: اگر مردم در کشورهای درحال‌توسعه سریعاً واکسینه نشوند ویروس ممکن است که جهش یابد و در مقابل واکسن‌های جدید مقاوم شود. ما به بیش از این مقدار کمک نیاز داریم که گروه ۷ مطرح کرده است. ما به یک طرح جهان‌شمول واکسیناسیون نیاز داریم. ما به عملی منطقی نیازمندیم که دربرگیرنده حس فوریت و اولویت‌های یک اقتصاد دوران جنگ باشد اما تابه‌حال خیلی از وضع مطلوب فاصله داریم.




بیشتر بخوانید:


پاسخ منفی گروه ۷ برای تأمین واکسن کشورهای فقیر


صف طولانی کشورهای جهان برای خرید واکسن روسی




شایان‌ذکر است که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا در اجلاس گروه ۷ اعلام کردند به ترتیب ۵۰۰ میلیون و یک‌صد میلیون دُز واکسن به کشورهای در حال توسعه کمک خواهند کرد. در این میان انتظار می‌رود کانادا یک‌صد میلیون دُز واکسن به کشورهای فقیر یا کمتر بهره‌مند کمک کند. فعالان سلامت و ضد فقر گفته‌اند که رهبران کشورهای غربی تابه‌حال نتوانسته‌اند درک کنند که تلاشی خارق‌العاده نیاز است تا بتوان بر این ویروس غلبه کرد در ضمن کمک به توزیع واکسن در سطح جهان هم ضروری به نظر می‌رسد و فقط اختصاص واکسن مشکل را حل نمی‌کند.


گوردون براون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا که در پی فشار به کشورهای غنی برای داشتن سهم بیشتر در واکسیناسیون کشورهای درحال‌توسعه است گفته که قول کمک یک میلیارد دلاری گروه ۷ بیشتر شبیه کمک به گدایان است تا تلاش واقعی برای ریشه‌کنی معضل فقر. براون تأکید کرد: این یک شکست فاجعه‌بار خواهد بود اگر ما نتوانیم در یکی دو هفته آینده طرحی برای خلاص کردن جهان از کووید-۱۹ را عملی کنیم.


سران گروه ۷ شایستگی رهبری جهان برای غلبه بر مشکلات خاص را ندارند


آلکس هریس از بنیاد ولکام که یک مرکز خیریه علمی بهداشتی در لندن است تصمیم گروه ۷ را به چالش کشید و از این گروه خواست رهبری سیاسی خاصی را که این بحران جهانی به آن نیاز دارد، از خود نشان دهد.



در جریان نشست گروه ۷ بایدن بدون توجه به نیاز اصلی جامعه جهانی برای غلبه بر ویروس کرونا اقدام به تمرکز بر یارگیری برای مقابله با رشد اقتصادی و امنیتی چین کرده‌است



وی ادامه داد: جهان همین‌ الان به واکسن نیاز دارد نه زمانی دیگر در سال جاری. ما از رهبران گروه ۷ می‌خواهیم که از خود همت نشان دهند.


تابه‌حال واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تا حد زیادی به ثروتمند بودن کشورها ربط داشته است. دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرده است که از هشت میلیارد جمعیت جهان حدود ۲.۲ میلیارد نفر واکسینه شده‌اند که درصد عمده این افراد در کشورهای ثروتمند ساکن هستند. بنیاد خیریه آکسفام گفته است که اگر گروه ۷ یک میلیارد دلار برای کمک به واکسیناسیون کرونا در کشورهای فقیر بپردازد یعنی اینکه نشست جاری این گروه کاملاً شکست خورده است.


در این میان جو بایدن بدون توجه به نیاز اصلی جامعه جهانی برای غلبه بر ویروس کرونا اقدام به تمرکز بر یارگیری برای مقابله با رشد اقتصادی و امنیتی چین در کشورهای درحال‌توسعه کرده‌ است.



جالب اینجاست که این اولین بار است که ثروتمندترین کشور جهان در خصوص طرح شی جینگ پینگ، رئیس‌جمهور چین موسوم به ابتکار کمربند و جاده صحبت کرده و از سرمایه‌گذاری عظیم چین در زیرساخت‌های کشورهای آفریقایی، آمریکا لاتین و حتی اروپا ابراز نگرانی عمیق کرده است. البته کاخ سفید اعلام کرده است که بین آمریکا و شرکایش در اروپا در خصوص نحوه تقابل با رشد فزاینده چین اختلاف زیادی وجود دارد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر