صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با آنا:

صنایع دستی می‌تواند بهترین جایگزین نفت برای ارزآوری باشد/ بخشی از هنرهای صنایع دستی رو به انقراض است

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی می‌گوید، اگر بخواهیم از وابستگی به نفت فاصله بگیریم، بهترین جایگزین آن محصولات صنایع دستی و صنعت گردشگری است.
کد خبر : 587515

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه گردشگری و صنایع دستی گروه جامعه خبرگزاری آنا درباره چالش‌های حوزه صنایع دستی گفت: هنرمند وقتی اثری را تولید می‌کند انتظار دارد که زیر چتر حمایتی قرار داشته باشد. لذا با توجه به اینکه شعار سال ۱۴۰۰ رفع موانع تولید و حمایت از آن است، بهتر است مسئولان در اولین گام ضریب حمایتی خود را از حوزه صنایع دستی افزایش دهند. نکته دوم مسائل رفاهی و معیشتی هنرمندان صنایع دستی است، در حقیقت مسائلی نظیر بیمه بیکاری و مسائل رفاهی جزء دغدغه این هنرمندان است که باید این دغدغه‌ها کاهش پیدا کنند.


نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: مورد بعد مربوط به عضویت هنرمندان صنایع دستی در صندوق حمایت از هنرمندان است که وزارت ارشاد اسلامی مسئولیت آن را برعهده دارد. در کمیسیون فرهنگی به دنبال این موضوع بودیم که هنرمندان عرصه صنایع دستی هم از مزیت‌های این صندوق حمایت استفاده کنند، که احقاق آن نیازمند همکاری و تفاهم میان وزارت فرهنگ و وزارت میراث فرهنگی است.


منتظری در توضیح بازخوردها نسبت به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی برای قرار گرفتن هنرمندان عرصه صنایع دستی تحت حمایت صندوق حمایت از هنرمندان تصریح کرد: این امر تنها پیشنهاد است که هر دو وزارتخانه باید بر روی آن کار کنند و در نتیجه یک تفاهم‌نامه، زمینه پشتیبانی صندوق حمایت از هنرمندان را فراهم کنند. البته هنرمندان صنایع دستی، صندوق منحصر به فرد خود را دارند اما به دلیل اینکه صندوق حمایت از هنرمندان زیر نظر وزارت ارشاد فراگیرتر است، این تقاضا شده تا هنرمندان این عرصه بتوانند از حمایت‌های این صندوق نیز استفاده کنند.


بازار فروش، یکی از چالش‌های صنایع دستی است


این نماینده مجلس شورای اسلامی با تأاکید بر فراهم کردن شرایطی برای رونق بازار محصولات صنایع دستی اظهار کرد: فراهم کردن بازار فروش محصولات صنایع دستی از جمله چالش‌های این حوزه محسوب می‌شود. به این ترتیب که هنرمند انتظار دارد محصولات تولیدی در دسترس دیگران قرار بگیرد که این موضوع از طریق برگزاری نمایشگاه‌های مختلف، شکل‌گیری نمایشگاه‌های نسبتاً دائمی و راه‌اندازی خانه‌های بخش صنایع دستی با مشارکت بخش خصوصی قابلیت احقاق دارد. از طرف دیگر به وجود آوردن بستری برای صادرات این محصولات به خارج از کشور بسیار اهمیت دارد. در مجموع این دو بخش فروش در داخل و صادرات می‌تواند زمینه سطح کمی و کیفی تولیدات را فراهم کند.


منتظری با اشاره به اهمیت کادرسازی و تربیت نیرو در حوزه صنایع دستی خاطرنشان کرد: در برخی از استان‌ها صنایع دستی تبدیل به هنر رو به انقراض شده است همچنان که در استانی شاهد بودم خانم مسن و کهن‌سالی مشغول به هنر جاجیم‌بافی بود و او می‌گفت مدام به این نکته فکر می‌کنم که اگر از دنیا بروم، چه کسی این هنر را ادامه می‎‌دهد. مشابه این اتفاق در زمینه ابریشم‌بافی نیز مطرح است. در حقیقت این موارد نشان می‌دهد به منظور جلوگیری از انقراض صنایع دستی نیاز به کادرسازی داریم، بنابراین با همکاری وزارت میراث فرهنگی باید زمینه‌ای ایجاد شود که نیروهای جوان و مستعد شناسایی و حمایت شوند تا این هنر امتداد پیدا کند چراکه صنایع دستی نشان هویت ما است چرا که در این هنر می‌توان فرهنگ، آداب، رسوم و باورها را به نمایش گذاشت.


نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر ظرفیت صنایع دستی از بُعد ارزآوری یادآور شد: اگر بخواهیم از وابستگی به نفت فاصله بگیریم، بهترین جایگزین صنایع دستی و صنعت گردشگری است چراکه این صنعت وابسته به جایی نیست و همه مواد اولیه صنایع دستی وابسته به تولید داخل است لذا با تقویت و اتکای به این صنعت بهتر می‌توانیم بر روی پای خود بایستیم. درمجموع برای جایگزینی صنایع دستی به جای نفت باید حمایت‌ها از این صنعت را افزایش داده شود و موانع را از سر راه آن بردارند.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر