معاونت علمی از شرکتهای فعال در حوزه آب حمایت میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از طرحهای فناورانه حوزه آب که پیش از ظهر امروز به صورت آنلاین برگزار شد، بیان کرد: توسعه فناوریهای حوزه آب یکی از بخشهای مهم در زیستبوم علم و فناوری کشور به شمار میرود. در این حوزه علاوهبر توسعه فناوریهایی برای کاهش مصرف آب، منابع جدید نیز شناسایی میشوند. از سوی دیگر توجه به حوزه آب به دلیل اکوسیستم خاص کشور امری مهم است.
وی افزود: سامانه شیرینسازی که به دست شرکتهای دانشبنیان ایرانی ساخته شده سیستم منحصربهفردی در جهان به شمار میرود که هزینههای تأمین آب را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد. این طرحها و ایدههای نوین حاصل تغییر روش سرریز فناوریهای بومی به سوی بخش نظامی است. در گذشته سرریز فناوریهای کاربردی در حوزه نظامی به دیگر بخشها میرسد اما در حال حاضر فناوریهای توسعهیافته در بخشها و صنایع دیگر به بخش نظای میرسد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که پروژههای بسیاری با همکاری سازمان شیلات در دست اجراست، گفت: توسعه فناوریها در این حوزه با توجه به شرایط خاص آبهای کشور انجام میشود. ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست تولیدات متنوعی دارد و در حال اجرا و پیادهسازی دهها پروژه در اقصی نقاط کشور است. با این حال تعداد شرکتهای فعال در این حوزه کم بوده، بنابراین معاونت آماده حمایت از شرکتهای بیشتری در حوزه فناوریهای مرتبط به حوزه آب است تا زنجیره آن نیز کامل شود. معاونت علمی از شرکتهای فعال در حوزه پرورش ماهی در قفس حمایت میکند و هر شرکتی که قادر به تکمیل زنجیره فناوری سیستمهای ماهی در قفس باشد، مورد حمایت کامل قرار میگیرد.
ستاری با تأکید بر توسعه فناوریهای بومی، بیان کرد: این امر تنها راه کشور برای نجات از بحران کمآبی است. ظرفیتهای کشور در حوزه آب زیاد است و با استفاده درست از آنها نهتنها میتوان مصرف آب را در کشور کاهش داد بلکه میتوان منابع جدید آبی نیز شناسایی کرد. خلا و عقبماندگی در بهکارگیری فناوریهای نوین حوزه آب باید جبران شود چراکه کشور در شرایط خاص جغرافیایی و آبوهوایی قرار دارد.
وی افزود: ایران به آبهای آزاد و دریای خزر دسترسی دارد اما از این ظرفیت خدادادی درست استفاده نمیکند. فناوریهای شیرینسازی آب باید جدی گرفته شود تا از آب دریا برای تأمین آب شرب استفاده شود. حل معضل کمآبی با بهکارگیری راههای بومی و فناوریهای داخلی ممکن میشود. در بوشهر برای تأمین آب شیرین از دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس استفاده میشود که روشی بومی است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که استفاده از فناوریهای بومی مزایا و محدودیتهای خاصی دارد، گفت: باید از مزایای این فناوریها به نفع کشور استفاده شود. این روشها نهتنها هزینه کمتری دارد بلکه احتمال به نتیجه رسیدن آنها نیز بیشتر است. بومیسازی براکت و قفس پرورش ماهی در دریا یکی از اقدامات مثبت حوزه آب به شمار میرود که به همت جوانان و دانش آنها انجام شده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/