صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰
روحانی در ستاد ملی کرونا:

عملکرد دولت در حوزه سلامت از زمان «هخامنشیان» تاکنون بی‌نظیر است

رئیس‌جمهور گفت: اقدامات دولت در حوزه سلامت در تاریخ ایران یعنی از زمان هخامنشیان تا الان بی‌نظیر بوده است.
کد خبر : 587471

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، با تبریک فرارسیدن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: در این ایام، علاوه بر تقدیر از دختران، باید به پرستاران هم اشاره کنیم. پرستاران اعم از بانوان، مردان و دختران است. آن‌ها نقش بسیار ارزشمندی دارند. در آموزش، دختران و بانوان ما نقش مهمی دارند. در حوزه اقدام و عمل حضور دارند.


وی بابیان اینکه از دختران هوشمند جامعه که علاقه‌مند به فرهنگ ایران و اسلام هستند، قدردانی می‌کنیم زیرا به پیشرفت کشورشان عشق می‌ورزند، اظهار داشت: در روستاها آن‌ها از دیرباز حضور اقتصادی دارند و امروز در مشاغل دیگر و پست‌های مدیریتی نقش دارند.  


رئیس‌جمهور ادامه داد: ۱۶ ماه از درگیر شدن کشور با بیماری خطرناک کووید ۱۹ می‌گذرد. در این مدت سه موج بلند را پشت سر گذاشته و موج چهارم را در حال پشت سر گذاشتن هستیم.  


روحانی با تقدیر از مردم و بخش‌های مختلف جامعه تصریح کرد: این روزها زبان تشکر در کشور ما دچار لکنت عجیبی شده است. زبان نقد و انتقاد همیشه باز بوده و زبان تخریب و تغییر و تحریف به راه افتاده است. باید از خدمات و اقدامات یک ملت بزرگ صحبت کنیم. بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر از دولت و وزارتخانه صحبت کنند، برایشان دردناک است. از مردم صحبت کرده و تشکر و تقدیر کنید، آن‌ها که فعال بودند.


وی با تأکید بر اینکه کار بزرگی در کشور صورت گرفت، خاطرنشان کرد: از بهمن ۹۸ که فهمیدیم ویروس کرونا به این کشور وارد شده است، ابزار و امکاناتی نداشتیم، کیت تشخیص در اختیار نداشتیم. در آن شرایط کار را شروع کردیم. خوشبختانه در کیت تشخیص روی پای خود ایستادیم و در زمان کوتاه این کیت را تولید کردیم.  


به گفته رئیس‌جمهوری، توانستیم در این مدت آزمایشگاه‌ها را به‌سرعت توسعه دهیم و از دو آزمایشگاه به چند صد آزمایشگاه رسیدیم. امروز خودکفا هستیم و شاید هم بتوانیم کیت تشخیص را هم صادر بکنیم و در یک روز ۱۵۰ هزار مورد اقدام تشخیصی انجام دهیم. نهادها تلاش و کوشش کردند و این کار عظیم را انجام دادند که امروز ما در این زمینه کمبودی نداریم.


رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم با اشاره به اقدامات دولت برای تهیه سایر اقلام موردنیاز گفت: در روزهای اولیه‌ تشخیص این شد که برای حفاظت از این ویروس ما از ماسک و دستکش و وسایل شوینده استفاده کنیم. شما دیدید که در کشورها چه خبر شد، حتی در کشورهای بزرگ و صنعتی، در فرودگاه و هوا و زمین ماسک را از دست یکدیگر قاپیدند. البته ما در روزهای اولیه ماسک را به کشور چین اهدا هم کردیم.  


وی ادامه دارد: ما به صحنه آمدیم و شرکت‌ها و صنعت همه وارد شدند و توانستیم ماسک را در زمان کوتاهی به اندازه کافی تولید کنیم و قیمت را هم متعادل و متناسب کرده و در اختیار همه قرار دهیم. در مواد شوینده و امثال آن مشکلی در کشور به وجود نیامد و همه چیز به وفور در اختیار بود


رئیس‌جمهوری عنوان کرد: حالا مقایسه کنیم با کشورهایی که در هفته‌های اول فروشگاه‌های آن‌ها دچار چه مشکلاتی شد. شاید یک و ماه نیم زمان برد تا بتوانند شرایط را عادی کنند اما ما حتی برای یک روز هم شرایط غیرعادی نداشتیم.


روحانی افزود: در تجهیزات پزشکی هم وضعیت ما همین‌طور بود وقتی ما ماسک N۹۵، گان، ونتیلاتور و اکسیژن‌ساز می‌خواستیم در کشور تولید شد و در اختیار قرار گرفت. همه نیازهای فوری در ارتباط با کرونا در بیمارستان‌های ما به سرعت تأمین شد. البته آسان نبود و سخت بود.


وی اضافه کرد: همین امروز معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در جلسه گزارش دادند که ۵۰ درصد بیمارستان‌های ما مجهز به اکسیژن‌ساز نبودند اما همه تأمین شد و امروز همه بیمارستان‌ها دارای این تجهیزات هستند. حتی سی‌تی‌اسکن در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفت. حدود ۲۵۰ دستگاه سی‌تی‌اسکن در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفت و بیمارستان‌ها ما در این زمینه تجهیز شد.


رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: مهم این بود که در طول این ۱۶ ماه ما دچار کمبود تخت نشدیم. من دچار حیرت هستم از آن‌هایی که درباره کرونا گاهی الفاظ نادرست و غیردقیق به کار می‌برند. در اروپا مردم مراجعه کردند به بیمارستان‌ها و جا نبود این‌ها را در چمن و حیات بیمارستان خواباندند و یا در ماشین‌ها بودند. این را همه ما از طریق فیلم‌ها و ماهواره دیدیم. در کشور ما اگر یک مورد اتفاق افتاده بود در تمام رسانه‌های ضد ایرانی چه‌کار می‌کردند.


روحانی اظهار کرد: تخت به اندازه کافی بود. اگر زمانی لازم بود نیروهای مسلح هم به میدان آمدند البته خیلی نیاز نشد اما آن‌ها هم آمدند و بیمارستان‌های آن‌ها مجهز شد در برخی موارد که نیاز بود از تخت‌های آن‌ها هم استفاده شد تا کشور از لحاظ تخت بیمارستانی دچار مشکل نشوند. تخت بیمارستان ما توانست هم بیماران کرونا و هم دیگران را کفایت کند و این کار بسیاری عظیمی بود.


 وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت خاطرنشان کرد: من تعجب می‌کنم برخی‌ها این کلمه طرح تحول سلامت را نمی‌توانند بفهمند، سه کلمه است «طرح تحول سلامت» کدام یک از این سه کلمه را نمی‌توانید بفهمید. از طرح تحول سلامت، دنیا دچار تعجب شد، ۱۰ ها رهبر دنیا به خود من گفتند که شما چگونه در کشور توانستید این کار را انجام دهید. کشورهای بزرگ نتوانستند این کار را انجام دهند.  


رئیس‌جمهوری بیان کرد: یعنی سهم بیمار برای بستری شدن در بیمارستان، به ۶، ۷ یا ۱۰ درصد و در روستاها در یک مقطعی ۳، ۵ درصد برسد. البته این ۳ و ۵ درصد که ریاضیات ساده است چطور برخی‌ها ریاضیات ساده را هم یاد نگرفتند این را در مدرسه هم می‌توان یاد گرفت.


روحانی یادآور شد: مردم ایران بدانند کار دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه سلامت در تاریخ ایران بی‌نظیر بوده است. اگر حرفی دارید بیان کنید. تاریخ ایران را از زمان هخامنشیان تا الآن را ورق بزنید همه تخت بیمارستانی ما در تاریخ ایران در ابتدای دولت یازدهم حدود ۹۰ هزار تخت بیمارستانی بوده و در پایان این دولت حدود ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی تحویل خواهیم داد.


وی تصریح کرد: این خیلی روشن است ۹۰ هزار با ۱۶۰ هزار چیزی حدود ۲ برابر است. البته ۲ برابر بیشتر است. بسیاری از تخت‌های قدیمی بازسازی کامل شده است. اگر آن‌ها را هم حساب کنیم خیلی بیش از ۲ برابر تخت بیمارستانی ایجادشده است.


رئیس‌جمهوری عنوان کرد: به همان نسبت کادر درمان و پزشک که مهم‌تر از تخت است و هجرت واقعی که صورت گرفت که معنای هجرت هم خیلی مشکل نیست؛ یعنی پزشک متخصصی که تهران، اصفهان، شیراز و مشهد را رها کرد و به یک بخش دورافتاده و حتی در یک شهرستان دورافتاده مستقر شد. به‌جای اینکه بیمار از آن‌طرف کشور راه بیفتد و به مرکز استان یا حتی تهران بیاید متخصص کنارش قرار گرفت آیا این کار مهم نبود؟


روحانی اضافه کرد: این کار مهم و بزرگ و عظیم نبود؟ در مخیله من نمی‌آمد در سه چیز، کسی شک کند. یکی در مورد برجام و خدمات آن است. البته شکاکین زیادی در این مورد است. یکی در مورد انقلاب دیجیتال و دیگری تحول سلامت. البته تحولات زیادی صورت گرفته اما این سه مورد، از واضحات بود؛ اما این روزها می‌بینیم که عدالت و انصاف، تغییر، تحریف، آمار دروغ زیاد است؛ که چه چیزی شود؟ به چه برسیم؟  


وی به نقش بخش تولید و خدمات اشاره کرد و اظهار داشت: در همین تابستان یکی، دو روز برق ما دچار مشکل شد و دیدید کشور با چه مشکلاتی روبه‌رو شد. خدمات برق، انرژی، بنزین و گازوئیل باید مستمر و در اختیار باشد. در این ۱۶ ماه هیچ‌کدام متوقف نشد. حتی خدمات آموزش که به شکل حضوری نمی‌شد، به شکل مجازی ادامه یافت. فکر کنید اگر گاز نرسد، زندگی، خانه مردم و نانوایی‌ها دچار مشکل می‌شوند.  


رئیس‌جمهور با بیان اینکه تولید ما یک روز هم تعطیل نشد، تصریح کرد: تولید مداوم بود، همه تلاش کردند و پروتکل‌ها را هم رعایت کردند. کارخانه‌های بزرگ هم ابتلا و هم‌بستری‌شان کم بود و من نشنیدم مرگ‌ومیر وجود داشته باشد. چرخه تولید و نیاز مردم یک‌لحظه متوقف نشد. این مسئله در حمل‌ونقل و کسانی که باید دلار را تأمین می‌کردند نیز همین‌طور بود.  


روحانی با اشاره به نقش مدافعان سلامت در مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: مدافعان سلامت در این مبارزه در خط مقدم بودند و جان‌شان را فدا کردند. البته این برای روزهای اول بود. الان وضعیت فرق کرده است. واکسن زده‌اند، می‌دانند پروتکل‌ها را چطور رعایت کنند اما هیچ دکتر و پرستاری به خاطر اینکه ماسکش کم باشد، کار را رها نکرد. شهدای عزیز سلامت برای ما بسیار ارزشمند هستند و روحشان در جنان در پرواز خواهد بود.  


وی با بیان اینکه در کنار مدافعین سلامت، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، هلال‌احمر، بازرسی‌ها و... نیز بودند، ابراز داشت: ازیک‌طرف، مقام معظم رهبری، مراجع و علما نقش داشتند. اینکه رهبری فرمودند تابع مصوبات ستاد ملی کرونا هستم. اگر رهبری حمایت نمی‌کرد، موفق نمی‌شدیم. اینکه در حسینیه‌شان در محرم و صفر تنها بودند، معنای این مسئله آن بود که من هم تابع هستم و پروتکل‌ها باید رعایت شود. تائید، تأکید و نظرات ایشان و مراجع بسیار مؤثر بود.  


رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه از روز اول که این ویروس وارد کشور شد و ما متوجه حضور آن شدیم که روز آخر بهمن بود، در اطلاع‌رسانی آن مسامحه نشد، عنوان کرد: همان وقتی‌که وزیر بهداشت در دولت به ما گفت، به او گفتیم این مسئله را اعلام کن. گفتند انتخابات است ولی گفتیم در سلامت مردم مسامحه نمی‌کنیم.  


روحانی ایران را یکی از منظم‌ترین کشورها در زمینه اعلام دقیق آمارها در مسئله کرونا برشمرد و یادآور شد: بعضی‌ها اعلام نکرده و امروز هم اعلام نمی‌کنند. بعضی‌ها یک روز اعلام کرده و یک روز اعلام نکردند. یک روز فقط مقاطعی را اعلام کردند. بعضی‌ها هم دقیق اعلام نکردند. ما بر مبنای استاندارد بین‌المللی آمار را به شکل روزانه اعلام کردیم و گفتیم میزان ابتلا، بستری، افراد با وضعیت وخیم و... را بدون استثنا اعلام کنید. کار اطلاع‌رسانی شفاف یکی از بزرگ‌ترین افتخارات دولت دوازدهم و وزارت بهداشت بود.  


وی با تأکید بر اینکه شفافیت جزو واضحات دولت‌های یازدهم و دوازدهم است،  بیان کرد: اینکه وزارت بهداشت همه‌چیز را در سامانه‌ای اعلام می‌کند، اینکه جنسی وارد کشور می‌شود، وارد سامانه تجارت می‌شود، این‌ها نبود. شفافیت متعلق به دولت یازدهم و دوازدهم است. البته در تعارض منافع، مبارزه با فاسد و... بسیار تلاش کردیم لوایح هم دادیم در بایگانی مجلس دهم خاک خورد، دوباره فرستادیم ولی بازهم خاک می‌خورد.


رئیس‌جمهوری درباره واکسیناسیون در کشور هم گفت: از ابتدا هم می‌دانستند واکسن دقیق اگر تهیه شود، عامل بزرگ پیشگیری است اما چون در زمان نرمال وقت نبود که واکسن همه مراحل خود را طی کند، همه مراحل طی نشد. همین مسئله موجب شد تا خیلی‌ها تردید داشته باشند که بزنیم یا نزنیم اما بعدها متوجه شدند در همین مرحله هم می‌شود واکسن زد و ما نیز در همین مسیر حرکت می‌کنیم.  


وی با یادآوری بحث‌های مطرح‌شده در مورد واکسیناسیون اظهار داشت: در مسئله واکسن بحث بود چقدر دقیق هستند. یکی می‌گفت اگر از شرق بیاورید، من نمی‌زنم. یکی می‌گفت از غرب بیاورید، من نمی‌زنم. یکی می‌گفت اصلاً نباید واکسن زد. از آن زمان که اطمینان نسبی پیدا کردیم، ستاد ملی کرونا تصمیم گرفت و گفتیم ورود واکسن خارجی باقدرت انجام شود. البته خیلی‌ها تردید داشته و مخالف بودند.  


روحانی با بیان اینکه از همان روزی که کو واکس به دنبال توزیع واکسن برای دنیا بود، ثبت‌نام کردیم و بیش از ۱۶ میلیون دوز واکسن سفارش دادیم، تصریح کرد: اینکه در مقام عمل تأخیر شد، بحث دیگری بود. از کشورهای مختلف نیز برای خرید فعال شدیم. وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ما هم فعال بودند. برای شرکت‌های خصوصی نیز مجوز دادیم ولی خرید واکسن پیچیدگی دارد و نتوانستند واکسن خارجی وارد کنند.


رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه طبق همان رده‌بندی سند ملی واکسیناسیون عمل و اجراشده است، خاطرنشان کرد: بیش از پنج میلیون دوز واکسن تزریق‌شده است. مابقی واکسن‌ها هم می‌آید. بعضی‌ها دوز دوم واکسن را نیز زده‌اند. در تولید داخلی نیز هم تلاش و حمایت خود را می‌کنیم. دو واکسن داخلی نزدیک است که وارد تولید شوند. یکی، دو واکسن دیگر هم در نوبت‌های دیگر وارد می‌شوند.  


وی ادامه داد: علیرغم تحریم و مشکلات و علیرغم اینکه برخی از کشورها که در حوزه زیرساخت پیشرفته‌تر از ما بودند، وقتی تعداد فوتی‌ها و مرگ‌ومیر را بر اساس میلیون نفر در نظر بگیریم، ما در دنیا پنجاه و یکمین کشور هستیم یعنی ۵۰ کشور دیگر شرایطشان از ما سخت‌تر بودند. این کشورها هم کشورهای کوچکی نبودند، مثل آمریکای، سوئیس، آلمان، فرانسه، انگلیس، برزیل، سوئیس و هند.  


رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه برای مبارزه با کووید ۱۹ در کشور کار بزرگی انجام شده است، ابراز داشت: من از همه کسانی که در این زمینه تلاش کردند، تشکر می‌کنم. ما چهار موج را پشت سر گذاشتیم و از خدا هم می‌خواهیم و تلاشمان را هم مضاعف می‌کنیم شاهد موج پنجم‌ نباشیم و بتوانیم در مسئله واکسیناسیون با سرعت بیشتر در هفته‌های آینده در کشور این کار را انجام دهیم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر