صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۴ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
عضو مجلس خبرگان رهبری:

رأی در اسلام باید آگاهانه باشد

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رأی در اسلام باید آگاهانه باشد و به جای تحریک عواطف و احساسات، خردمندانه و هوشمندانه باشد، مسئولانه باشد، امانت‌مدارانه باشد.
کد خبر : 587228

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قم، آیت‌الله عباس کعبی در وبینار دانشگاه آزاد اسلامی قم مطرح کرد: عناصر تأثیرگذار درحضور در انتخابات کدامند؟


عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه حضور در انتخابات یک واجب شرعی است، عناصر تأثیرگذار در حضور حداکثری مردم در عرصه انتخابات را برشمرد.


کعبی اظهار کرد: نقش خبرگان و حوزویان و دانشگاهیان در مشارکت سیاسی بر مبنای اسلام، مکتب اهل‌بیت، نظام مقدس جمهوری اسلامی، قانون اساسی و رویه ۴۲ ساله جمهوری اسلامی بسیار حائز اهمیت است.


وی گفت: معمولاً این نقش را در غرب احزاب بر عهده می‌گیرند و در کشورهای غربی احزاب ماشین رأی را می‌سازند و اکثریت مردم بازیگر سیاسی نیستند؛ بلکه تماشاگر سیاسی هستند.


عضو مجلس خبرگان بیان کرد: رأی در اسلام باید آگاهانه باشد و به جای تحریک عواطف و احساسات، خردمندانه، هوشمندانه، مسئولانه و امانت‌مدارانه باشد.


این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: با توجه به اهمیت ویژه انتخابات قطعاً نخبگان جامعه در تبیین و ایجاد فضای سیاسی و جریان‌سازی سیاسی و گفتمان‌سازی در مسیر تحقق و شکوفایی مادی و معنوی مطلوب نقش ویژه‌ای دارند.


کعبی مطرح کرد: انتخاب و رأی یک امر عمومی است، درست است که رأی ‌دادن حق است، اما یک حق متمدنانه است، یک حقی است که باعث ارتقای فرهنگ شهروندی می‌شود، یک حق صرفاً شخصی نیست، یک حق‌الناس عمومی است.


وی افزود: نگاهی که به نظام سلامت، ترافیک، تربیت عمومی و نظامات اجتماعی می‌افکنیم در عرصه ساخت قدرت سیاسی هم باید به نظام مشارکت سیاسی بر اساس حضور مردم در صحنه و ایفای نقش اثرگذار مردم در انتخاب قدرت باید نگاه کنیم.


وی گفت: شرکت در انتخابات ایفای نقش اثرگذار در ارتقای حقوق شهروندی و در ساخت تمدن از طریق شکل‌دهی قدرت سیاسی است.


عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: هر برگ رأی، کارت اعتبار ملی است که کارویژه کارت ویژه اعتبار ملی، عزت ملی، امنیت ملی، اقتدار ملی، پیشرفت و عدالت، شکوفایی مادی و معنوی و مشارکت در ساخت قدرت است.


کعبی با بیان اینکه در اسلام مبنای قدرت الهی است، اما ساخت قدرت مردمی است و قدرت به‌وسیله تک‌تک رأی‌ها ساخته می‌شود، گفت: هم ساختار قدرت و هم محتوای قدرت و نیز بر روی کار آمدن کارگزاران رأی مردم نقش سرنوشت‌ساز دارد.


وی بیان کرد: در سیره امام راحل و سیره مقام معظم رهبری، هم در قانون اساسی، در سازوکارهای حقوقی درواقع مردم به‌عنوان مالک و تعیین‌کننده سرنوشت ایفای نقش می‌کنند.


نماینده مردم در مجلس خبرگان اظهار کرد: نقش ویژه مردم و این فرصت بزرگ ساخت قدرت چه‌بسا تبدیل به تهدید شود بدین معنا که در غرب حقیقتاً انتخابات نمایشی است اما در ایران اسلامی حتی دشمنان هم می‌دانند که انتخابات واقعی است؛ بنابراین چون انتخابات واقعی است دشمنان تلاش می‌کنند با فریب افکار عمومی و با استفاده از فضای مجازی و استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای، استفاده از فنون ویژه جنگ روانی درواقع رأی‌سازی در مسیر خاص دشمن کنند.


عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دشمنان از سویی انتخابات را تحریم می‌کنند و از سویی دیگر در کنار نقش اپوزیسیون می‌خواهند در انتخاب قدرت تأثیرگذار باشند.


کعبی با بیان اینکه در هر انتخابات چند عنصر کارویژه پایه‌ای و اساسی دارد؛ نخستین عنصر گزینه‌ها هستند؛ افزود: در ایران اسلامی انتخابات قائم به شخص است؛ بنابراین هم مجلس شورای اسلامی، هم انتخاب خبرگان، هم انتخاب ریاست‌جمهوری و انتخابات شوراهای شهر و روستا درواقع مردم به شخص رأی می‌دهند و به حزب و جناح و گروه رأی نمی‌دهند.


وی با بیان اینکه انتخابات در ایران بر اساس نظام حزبی نیست و شخص در برابر مردم مطرح است، افزود: نخبگان حوزه و دانشگاه می‌توانند نقش معرفی گزینه‌ها را ایفا کنند، زیرا مردم بر اساس مناظره‌ها نمی‌توانند گزینه اصلح را انتخاب کنند.


عضو خبرگان رهبری گفت: مناظره‌ها در انتخاب گزینه اصلح ۱۰ درصد تأثیر دارد و ۹۰ درصد برمی‌گردد به مناسبات قدرت به سابقه و تجربه و کارنامه و برنامه و عملکرد گذشته زیرا به عمل کار برآید به سخنرانی نیست.


عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عنصر دومی که در انتخابات خیلی اثرگذار است، فعالان انتخاباتی است، گفت: مشارکت حداقلی قطعاً ضدارزش و نامطلوب است؛ بنابراین حتی اگر با مشارکت حداقلی یک رئیس‌جمهور اصلح انتخاب شود این انتخاب مطلوب نظام اسلامی نیست.


این کارشناس سیاسی افزود: مقام معظم رهبری، دستگاه‌های تبلیغاتی، نظام اسلامی و نیز کارگزاران انتخاباتی همه اتفاق نظر دارند که مشارکت حداکثری و مشارکت حداکثر مردم مطلوب است.


کعبی بیان کرد: در نظام‌های انتخاباتی غربی باوجود فعالیت احزاب مردم بی‌تفاوت می‌شوند و با درصد کم مشارکت می‌کنند و صحنه سیاست را به بازیگران ویژه سیاسی واگذار می‌کنند.


عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: شرکت در انتخابات یک واجب شرعی است، همه مردم باید در ساخت دولت، در فعال بودن دولت، در دادن مشورت بر پایه امربه‌معروف و نهی از منکر بر پایه اهتمام به امر مسلمین، بر پایه تعاون و تقوا در انتخابات شرکت کنند.


کعبی بیان کرد: شرکت در انتخابات در نظام جمهوری اسلامی هم حق است و هم علاوه بر اینکه حق است، یک تکلیف سیاسی است و یک عمل صالح است و دعوت به شرکت حداکثری یک امربه‌معروف است.


وی عنصر سوم در انتخابات عنصر گفتمان معرفی کرد و گفت: گفتمان‌های انتخاباتی از سطحی‌نگری باید سوق داده شود به گفتمان‌های عمیق، گفتمان‌هایی که آگاهی مردم را بالا ببرد.


نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: نظام فرهنگی، نظام اجتماعی، نظام اقتصادی، چالش‌ها، آسیب‌ها، برون‌رفت‌ها، راهبردها باید در فرایند گفتمان‌ها مشخص شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر