صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۶ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
پدر علم مددکاری اجتماعی ایران در گفت‌وگو با آنا:

سیاست‌های غلط دولت، عامل پایین آمدن سن خیابان‌خوابی است/ اگر برخی مسئولان در کشورهای دیگر بودند، صد بار اعدام می‌شدند

رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران می‌گوید، اگر برخی از مسئولان در کشورهای دیگر بودند، صد بار اعدام می‌شدند زیرا که اگر آنها نبودند وضع کشور بهتر بود.
کد خبر : 587226

مصطفی اقلیما در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، در واکنش به کاهش سن کارتن‌خوابی در کشور گفت: قبل از انقلاب هم تعدادی از کودکان از خانه فرار می‌کردند و کارتن‌خواب می‌شدند اما آمار پایین بود. آن زمان افراد سن بالای معتاد کارتن‌خواب می‌شدند اما در حال حاضر تعداد جوان‌هایی که معتاد و در نتیجه کارتن‌خواب می‌شوند، افزایش پیدا کرده است، نه تنها ۱۵ سال حتی افراد ۱۴ ساله معتاد نیز در کنار خیابان هستند. والدین بسیاری از این افراد، در زندان هستند و فرزند جای خواب ندارد، لذا بیرون می‌خوابد. در همه دنیا کارتن‌خواب وجود دارد اما وقتی تعداد آنها در کشوری کاهش پیدا می‌کند یعنی سیاست‌ها در این حوزه به‌خوبی اجرا شده است.


رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران افزود: کارتن‌خوابی معلولی از علت‌هاست به این ترتیب که چندین علت با یکدیگر جمع می‌شوند تا فرد به خیابان‌خوابی می‌رسد. یکی از این علت‌ها شرایط اقتصادی است. در حال حاضر قیمت مسکن به‌شدت افزایش پیدا کرده، وقتی اعلام می‌شود که خانواده‌ها قادر به پرداخت اجاره بها نیستند، رو به پشت بام خوابی و کارتن‌خوابی می‌آورند.


اقلیما شرایط نامناسب اقتصادی را یکی از علل گسترش کارتن‌خوابی دانست و تصریح کرد: در حقیقت سیاست‌های دولت، برنامه‌های و زیرساخت‌های ناکارآمد و در نهایت فقر و تورم منجر به افزایش کارتن‌خوابی شده است. دولت می‌گوید حقوق را تا ۱۵ درصد افزایش داده اما نرخ بلیت اتوبوس که اتفاقا قشر آسیب‌پذیر از آن استفاده می‌کنند، بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، به این ترتیب فقر بالا می‌رود.


وی ادامه داد: آیا بچه‌ای که به دنیا می‌آید از همان ابتدا معتاد، دزد، روسپی و غیره است؟ سیاست‌ها و شرایط جامعه آنها را به این نقطه می‌رساند. همه جای دنیا وقتی مرد خانواده راهی زندان می‌شود، دولت از آن خانواده حمایت مالی می‌کند چرا که فرزندان آن خانواده آینده‌سازان جامعه هستند، اما در ایران به این صورت نیست. در حال حاضر ماهی ۵ میلیون تومان هزینه نگهداری یک زندانی است که اگر تنها ۴ میلیون از این مبلغ صرف اقدامات حمایتی می‌شد تعداد زندانی‌ها کمتر بود.


پدر علم مددکاری اجتماعی ایران عدم توجه به شایسته‌سالاری را از جمله عوامل افزایش آسیب‌های اجتماعی ارزیابی کرد و متذکر شد: در حال حاضر سازمان بهزیستی که باید از این خانواده‌ها حمایت کند، رئیسی دارد که اصلاً نمی‌داند در آن سازمان چه نقشی دارد. به این ترتیب که متخصص اطفال، مسئول آسیب‌های اجتماعی شده، وقتی افراد غیرمتخصص امور را در دست گرفتند، معلوم است که آن جامعه آسیب‌زده می‌شود.


اقلیما علت کارتن‌خوابی کودکان، زیرساخت‌ها و سیاست‌های غلط دولت دانست و اظهار کرد: اکثر افراد به این علت معتاد شدند که نمی‌خواستند به دیگری آسیب برسانند. در حال حاضر ۹۰ درصد تحصیلکردگان بیکار هستند. تا زمانی که زیرساخت‌ها درست نشود غیر از کودک خیابانی نابهنجاری‌های دیگر را هم خواهیم دید. اگر می‌خواهیم مسئله کارتن‌خوابی حل شود باید علت‌ها را از بین ببریم چرا که نابهنجاری‌ها قابل تبدیل هستند. به عبارت دیگر کارتن‌خوابی یکی از مشکلات است و زمانی حل می‌شود که تورم و مشکلات اقتصادی حل شود.


وی با اشاره به برنامه‌های نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در مناظرات برای تشریح برنامه‌ها به هر نامزد ۴ دقیقه مهلت می‌دهند که بسیار کم است، در این برنامه افراد تحصیلکرده حضور دارند اما تخصص ندارند. اشکال دوم این است که به رئیس‌جمهور می‌گویند چه برنامه‌ای دارد، در صورتی که او رئیس قوه مجریه است و باید کارها و وظایفی را که برعهده دارد، به خوبی انجام دهد.


رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در پایان یادآور شد: همه آسیب‌ها ناشی از مسئولانی است که به مسائل و مشکلات آگاه نیستند، اگر برخی از مسئولان در کشورهای دیگر بودند، صد بار اعدام می‌شدند چراکه اگر آنها نبودند وضع کشور بهتر بود. در حقیقت همه این مشکلات از آنجایی نشئت می‌گیرد که رهنمودهای مقام معظم رهبری به رؤسای جمهور اجرایی نشده، پاسخگویی و شایسته‌سالاری از جمله مواردی است که ایشان همیشه بر آنها تاکید کرده اما مسئولان آن را اجرایی نکردند.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر