صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۹ - ۰۹ تير ۱۴۰۰
یک متخصص طب سنتی:

مصرف شیر از نگاه طب سنتی عامل پوکی استخوان نیست/ افراد سردمزاج شیر ننوشند

یک متخصص طب سنتی گفت: از نگاه طب سنتی مصرف شیر عامل پوکی استخوان نیست بلکه افرادی که طبع سرد یا مشکل گوارشی دارند باید کمتر شیر بنوشند.
کد خبر : 586796

مژگان تن‌ساز متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا گفت: به‌هیچ‌عنوان طب سنتی اعتقادی به ممنوعیت مصرف لبنیات ندارد و این‌که برخی می‌گویند طب سنتی معتقد است مصرف شیر عامل پوکی استخوان می‌شود، باوری غلط است.


وی افزود: در هیچ‌کدام از مستنداتی که امروز از رویکرد طب سنتی در دست داریم، اشاره‌ای به رابطه پوکی‌استخوان و مصرف شیر نشده است ولی باید ذکر شود که این ماده غذایی می‌تواند برای برخی از افراد که مزاج سرد یا مرطوب دارند، مشکل ایجاد کند و در کل مصرف شیر یا لبنیات پوکی استخوان نمی‌آورد.


این متخصص طب سنتی در پاسخ به این سوال که چه افرادی باید کمتر شیر و لبنیات مصرف کنند، گفت: افرادی که دارای سردی مزاج هستند و طبع بدنشان هم به سردی می‌گراید باید در مصرف شیر که طبع سردی دارد ملاحظه داشته باشند زیرا می‌تواند باعث عارضه‌های استخوانی شود و به آن‌ها توصیه می‌شود که مصرف آن را کم و محدود کنند.


وی بیان کرد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند یا طب مدرن و طب سنتی وضعیت گوارش آن‌ها را نامناسب تشخیص می‌دهد هم از مصرف شیر خودداری کنند یا مصرف آن را کاهش دهند، البته هیچ قطعیتی وجود ندارد اما مصرف شیر می‌تواند برای آن‌ها عارضه به ارمغان بیاورد.


تن‌ساز گفت: هرگز قوانین طب سنتی صفر یا صد نبوده است، نه در رابطه با شیر خوراکی و نه در مواد لبنی دیگر یا به‌طورکلی مواد غذایی؛ بلکه برخی از افراد که تشخیص داده می‌شود مشکلات گوارشی، مزاجی یا غیره دارند، باید با برنامه‌تر مواد غذایی را استفاده کرده و به سازگاری یا ناسازگاری غذا و وضعیت مزاجی خود توجه کنند.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر