شربت تابستانی – طرز تهیه بهترین شربت های تابستانی ( خنک و خوشمزه )
در فصل تابستان هیچ چیزی جای یک شربت خنک را نمی گیرد و چه بهتر که آن را در خانه درست کنیم و هر زمانی که بخواهیم در دسترس باشد.
در این مطلب چند مورد شربت خانگی را به شما معرفی می کنیم.
انواع شربت های خنک در تابستان
انواع شربت های خنک تابستانه را با مواد اولیه راحت در منزل تهیه کنید:
شربت آلبالو
یکی از میوه های پر طرفدار فصل تابستان آلبالو است که خواص بی نظیری دارد و سرشار از کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو
آلبالوی بدون هسته...... 1 کیلوگرم
شکر..........................1.5 الی 2 کیلوگرم
طرز تهیه شربت آلبالو
آلبالوها را بشویید و هسته های آلبالو را نیز جدا کنید. اگر ترازو ندارید به ازای هر کاسه آلبالو از یک و نیم کاسه شکر استفاده کنید.
برای مخلوط شدن بهتر آلبالو و شکر، بصورت لایه ای کار کنید به این گونه که یک لایه آلبالو و یک لایه شکر در درون یک قابلمه بریزید سپس روی مواد یک لیوان آب جوش بریزید. قابلمه را به مدت 12 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آب بیندازد سپس آن را روی حرارات متوسط قرار دهید.
آلبالو ها روی حرارت بگذارید تا بجوشد. توجه داشته باشید که آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس آن را از صافی عبور دهید.
شربت سکنجبین
اگر دارای مزاج گرم هستید شربت سکنجین بهترین انتخاب برای شما در فصل تابستان است. از مهمترین خواص این شربت می توان به خارج کردن صفرای اضافی بدن اشاره کرد.
مواد لازم برای ساخت شربت سکنجبین
سرکه......نصف پیمانه
شکر...... دو پیمانه
آب........دو لیوان
نعنای تازه...... چند برگ
یخ....... به مقدار دلخواه
طرز تهیه شربت سکنجبین
در یک ظرف آب و شکر را بریزید و هم بزنید و آن را روی حرارت بگذارید. بعد از جوش آمدن آن، سرکه و نعنا را به آن اضافه کنید و هم بزنید. زمانی که به دوام و قوام رسید آن را با یخ و آب نوش جان کنید.
شربت پرتقال
یکی از شربت های سالم و پرطرفدار در جهان، شربت پرتقال است. این شربت علاوه بر طعم خوب، منبع غنی ویتامین C است.
مواد لازم برای ساخت شربت پرتقال
آب پرتقال........2 لیوان
آب................3 لیوان
شکر............3 لیوان
تکه های پرتقال....به میزان دلخواه
اسانس پرتقال........ به دلخواه
طرز تهیه شربت پرتقال
آب و شکر را در قابلمه ای قاطی کنید و به مدت 35 دقیقه روی حرارات بالا قرار دهید سپس دمای آن را کم کنید و آب پرتقال را به آن اضافه کنید تا به جوش بیاید.
تکه های پرتقال را درون تنظف نازکی بپیچانید و به به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید به مدت 35 دقیقه دیگر روی حرارت باشد سپس تنظیف را از قابلمه خارج کنید.
زمانی که تنظیف سرد شد آن را فشار دهید و عصارع آن را به شربت اضافه کنید.
شربت زعفران
شربت زعفران موجب تقویت معده و هضم بهتر غذا می شود و یک شربت عالی برای فصل تابستان است.
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران
زعفران آسیاب شده........نصف قاشق غذا خوری
شکر........به میزان دلخواه
آب...........4 لیوان
گلاب.......4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت زعفران
زعفران را با آب جوش قاطی کنید و روی آن درپوش قرار دهید و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
بعد از اینکه زعفران دم کشید آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و به آن شکر اضافه کنید و آن را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد سپس آن را از روی حرارت برداشته و به آن گلاب اضافه کنید. در آخر به آن یخ اضافه کرده و نوش جان کنید.
تخم شربتی
تخم شربتی یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان است که علاوه بر رفع تشنگی، برای متعادل نگه داشتن فشار خون نیز موثر است.
مواد لازم برای تهیه تخم شربتی
تخم شربتی................. 4 قاشق غذاخوری
آب............................. 4 لیوان
زعفران دم کردن.......... به میزان دلخواه
شکر........................ 2 قاشق غذاخوری
لیمو ترش................. 1 عدد
طرز تهیه تخم شربتی
برای درست کردن شربت تخم شربتی ابتدا آن را داخل کاسه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا حجیم شود سپس به وسیله صافی ریز آن را چند بار بشویید.
روی حرارت متوسط و در داخل یک قابلمه شکر و آب را بریزید و بگذارید به آرامی بجوشد و به غلظت دلخواه برسد.
زمانی که به غلظت دلخواه رسید اجازه دهید که خنک شود سپس تخم شربتی و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو یکی از مفیدترین شربت ها در فصل گرما است که برای جلوگیری از گرمازدگی مفید است.
مواد لازم برای تهیه شربت آبلیمو
شکر..................200 گرم
آبلیمو.................100 گرم
آب .................... 3 لیوان
گلاب.................50 گرم
طرز تهیه شربت آبلیمو
ابتدا شکر و آبلیمو را با هم ترکیب کنید و وقتی خوب ترکیب شدند به آن گلاب را اضافه کنید. وقتی مواد به خوبی ترکیب شدند به آن آب اضافه کنید و آن را در یخچال بگذارید.
طبق سلیقه خود می توانید به آن زعفران را آب کرده و به آن اضافه کنید.
انتهای پیام/