صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۳ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
دانشگاه، صنعت، جامعه/۱۴ در گفت‌وگوی تفصیلی آنا با محمدنژاد مطرح کرد؛

از افزایش ضریب برداشت در میدان‌های نفتی تا فعالیت ۱۶ مرکز تحقیقاتی

۳۰ مرکز تحقیقاتی مجوز فعالیت دریافت کردندمدیر اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات عنوان کرد: انجام مطالعات پژوهشی به‌منظور توسعه فناوری‌ها در راستای بهینه‌سازی فرآیند تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان‌های نفتی با اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی را در دستور کار داریم.
کد خبر : 586578

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انجام بازدیدهای علمی و تحقیقاتی دوره‌ای اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان از مراکز فنی و صنعتی کشور تشکیل شده‌اند و مسئولان و متخصصان صنایع در قالب گروه‌های تخصصی، توسعه و تعمیق بیشتر و بررسی امکانات موجود در صنایع و دانشگاه به تحقیقات می‌پردازند.


از سوی دیگر برنامه‌ریزی برای برگزاری سمینار، مجامع و نمایشگاه‌های علمی و فنی با همکاری صنایع و واحدهای دانشگاهی و ایجاد زمینه تبادل اطلاعات علمی و فنی بین دانشگاه و واحدهای صنعتی اعم از کتاب، نشریه و ... از دیگر مأموریت‌های دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است.


دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی بخش صنعت و ارائه طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی برای رفع و ارسال گزارش به حوزه معاونت پژوهشی هم می‌پردازند و با انجام برنامه‌ریزی لازم در راستای اخذ بورسیه و فرصت‌های مطالعاتی از واحدهای صنعتی و تولیدی برای اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه اقدامات لازم را انجام می‌دهند.


اکنون بیش از ۳۰ مرکز تحقیقاتی مجوز راه‌اندازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات دریافت کرده‌اند که از این تعداد ۱۶ مرکز موفق به اخذ مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه شده و در حال فعالیت هستند.کارآموزی، کارورزی و بازدیدهای علمی و تحقیقاتی، دریافت سهمیه کارآموزی، نظارت بر نحوه انجام آن و گزارش به معاونت پژوهشی، بسترسازی کار برای دانشجویان و برگزاری سمینارها، نمایشگاه‌ها و بازدیدهای علمی، تحقیقاتی در حوزه فعالیت‌های دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی است.


دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی با برآورد نیازها، مشکلات و مسائل صنعت به بررسی امکانات موجود در صنایع برای تحقیقات دانشگاهی، ایجاد بانک اطلاعاتی و انفورماتیک از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه و صنایع و تبادل اطلاعات علمی و فنی بین دانشگاه و صنعت و نیز ایجاد کمیته‌های تخصصی متشکل از مسئولان، صاحبان صنایع و کارشناسان دانشگاه پرداخته و در زمینه طرح‌ها، قراردادهای صنعتی و دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت به عقد قرارداد و جذب پروژه‌های صنعتی، تحقیقاتی و خدماتی بین دانشگاه و صنعت، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای ارتقای سطح کیفی اطلاعات دانشجویان و شاغلان دانشگاه و ارتباط با صنایع خارج از کشور برای دستیابی به جدیدترین طرح‌ها و فناوری‌های صنعتی با هماهنگی معاونت امور بین‌الملل سازمان مرکزی اقدام می‌کند.


اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از واحدهایی است که موفق شده در سال‌های گذشته ارتباط مؤثر و مفیدی را با مراکز صنعتی برقرار کند و با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و سیاست‌های سازمانی به دانشگاه حل مسئله تبدیل شود.




بیشتر بخوانید:


۴۰ طرح برون‌دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با صنایع اجرا شده است


لزوم تقویت جایگاه محققان بخش ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها


دیوار بی‌اعتمادی بین صنعت و دانشگاه فروریخته است


جایگاه پژوهش منهای نگاه حل‌المسائلی متزلزل است




خبرنگار آنا به همین مناسبت گپ و گفتی را با حسین محمدنژاد مدیر اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ترتیب داده است که مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید:


آنا: وظایف و اهداف اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات چیست؟


محمدنژاد: اداره‌کل مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در کنار سایر حوزه‌های معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه پاسخگویی به نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را در دستور کار خود قرار داده تا با همکاری و همراهی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران به این مهم پرداخته و علاوه بر آن در راستای درآمدزایی از محل منابع غیرشهریه‌ای برای دانشگاه اقدام کند.


در این راستا یکی از مهم‌ترین وظایف اداره‌ مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ایجاد زمینه‌های تعامل و همکاری مشترک بین دانشگاه با سازمان‌ها، مراکز پژوهشی و صنایع کشور است. این اداره به مثابه بازاری است که در آن صورت مسئله از سوی صنعت و راه‌حل از سوی دانشگاه عرضه می‌شود.


آنا: برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در حوزه ارتباط با صنایع چگونه و با چه اهدافی ترسیم می‌شوند؟


محمدنژاد: دانشگاه دنبال طرح مسئله است و صنعت تقاضای حل مسئله را دارد. طراحی و ساخت یک سیستم، تجهیز و توسعه یک نرم‌افزار، بهینه‌سازی یک روش اجرایی، رفع یا کاهش اشکالات یک سیستم موجود، از مواردی است که حل آنها در قالب یک ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت قابل دستیابی است.


با توجه به اهمیت انجام فعالیت‌های مشترک و همکاری دانشگاه‌ها با بخش‌های خصوصی و صنایع به‌منظور رفع نیازهای جامعه، این اداره با نگاهی مسئله‌محور در راستای بهبود موثر و کارآمد رابطه‌ دانشگاه با صنعت آماده همکاری و ارائه انواع خدمات است.


از جمله خدماتی که از طریق اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارائه می‌شود، همکاری در امور اجرایی طرح‌های پژوهشی، انجام امور ثبت اختراعات داخلی و Patent، برپایی جلسات با صنایع و مراکز تحقیقاتی و صنعتی، انجام امور کارآموزی و کارورزی دانشجویان و امور مربوط به قراردادهای پژوهشی است.


تدوین دستورالعمل‌ها و ارائه راهنمایی‌های لازم به دانشجویان دکتری پژوهش‌محور، برگزاری مسابقات علمی در واحد علوم و تحقیقات، انجام امور شرکت تیم‌های دانشجویی در مسابقات خارج از این دانشگاه، انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک و برگزاری جلسات مشترک با سازمان‌ها، نهادها و مراکز صنعتی کشور، برگزاری مناسبت‌های علمی پژوهشی، برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های دستاوردهای پژوهشی در داخل و خارج از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از دیگر خدمات اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است.


راه‌اندازی و نظارت بر فعالیت‌های مراکز تحقیقاتی، راه‌اندازی مراکز رشد فناوری و قطب‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، انعقاد قراردادهای حمایت از پایان‌نامه‌ها توسط سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور و قراردادهای آموزشی برای استفاده دانشجویان از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های خارج از واحد علوم و تحقیقات و سرویس‌دهی به دانشجویان سایر واحدهای دانشگاهی از امکانات و تجهیزات، جذب پژوهانه و تسهیلات کسر از خدمت وظیفه عمومی از سازمان‌های حمایت‌کننده مانند بنیاد ملی نخبگان و تخصیص به دانشجویان واجد شرایط، اطلاع‌رسانی اولویت‌های پژوهشی مراکز صنعتی و تحقیقاتی به استادان و دانشجویان برای انعقاد قراردادهای پژوهشی و ... از دیگر فعالیت‌های اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به شمار می‌رود.


طراحی و ساخت یک سیستم، تجهیز و توسعه یک نرم‌افزار، بهینه‌سازی یک روش اجرایی، رفع یا کاهش اشکالات یک سیستم موجود، از مواردی است که حل آنها در قالب یک ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت قابل دستیابی است.به‌منظور تدوین پایان‌نامه‌های کاربردی در چارچوب نیازهای اساسی کشور، برگزاری جلسات منظم با رؤسا و مدیران پژوهشی هر یک از دانشکده‌های واحد علوم و تحقیقات برای ایجاد هماهنگی و تعامل در حوزه ارتباط با صنعت، تهیه بانک جامع اطلاعاتی از توانمندی‌های اعضای هیئت علمی، گروه‌های تخصصی و تجهیزات تخصصی هر دانشکده یا مرکز تحقیقاتی، برگزاری جلسات دوره‌ای با صنایع و نهادهای مرتبط با فعالیت‌های هر دانشکده در راستای اعلام توانمندی‌ها و ظرفیت‌های واحد علوم و تحقیقات به‌صورت مداوم از طریق این اداره صورت می‌گیرد.


ایجاد تور مجازی در وب‌سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از توانمندی‌ها و قابلیت‌های علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی، گروه‌های تخصصی، امکانات و تجهیزات این دانشگاه، پیگیری تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک با سازمان‌ها و صنایع از طریق نمایندگان معرفی شده از سوی دانشکده‌های مرتبط، نیازسنجی و دریافت اولویت‌های پژوهشی سازمان‌ها و صنایع کشور از طریق مراجعه حضوری و جلسات مشترک از دیگر برنامه‌های در دست اجراست.


بیش از ۳۰ مرکز تحقیقاتی مجوز راه‌اندازی دریافت کرده‌اند


توجه خاص دانشکده‌ها و گروه‌های تخصصی به اجرایی کردن اولویت‌های پژوهشی دریافتی از سوی سازمان‌ها، صنایع و تشویق دانشجویان و استادان به انتخاب اولویت‌ها به‌عنوان پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی از طریق اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات پیگیری می‌شود.


دفاتر ارتباط با صنعت در دانشکده‌ها به عنوان بازوهای اجرایی اداره ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با همکاری اعضای هیئت علمی علاقه‌مند و فعال در حوزه صنعت می‌توانند دعوت از نخبگان و مدیران صنایع و متخصصان کشور با هدف بازدید از امکانات و قابلیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، هماهنگی برای بازدیدهای علمی و تحقیقاتی توسط اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارشناسان از مراکز صنعتی و تحقیقاتی کشور، تشکیل کارگروه‌هایی به منظور ارائه راهکارهای امکان جذب پروژه‌های کلان و بین‌رشته‌ای در دانشکده‌هایی که دارای مأموریت‌های مشابه و مرتبط هستند را پیگیری کنند.


آنا: دستاوردهای اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات چه بوده و برنامه‌های پیش رو چیست؟


محمدنژاد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تاکنون بیش از ۱۲۰ تفاهم‌نامه با مراکز پژوهشی و صنعتی، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی از جمله شرکت توسعه منابع انرژی توان، سازمان صنایع دریایی، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بنیاد ملی نخبگان، سازمان نقشه‌برداری کشور، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، سازمان شیلات ایران، نیروی انتظامی، انجمن مهندسی گاز ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بانک شهر، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ... منعقد کرده است.


اکنون بیش از ۳۰ مرکز تحقیقاتی مجوز راه‌اندازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات دریافت کرده‌اند که از این تعداد ۱۶ مرکز موفق به اخذ مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه شده و در حال فعالیت هستند.


مراکز تحقیقاتی فیزیک پلاسما، مهندسی در پزشکی و بیولوژی، امنیت سایبری، پایش اطلاعات و آمار، مرکز کاربردی بیوفوتونیک، معماری و شهرسازی، کشاورزی و منابع طبیعی دماوند، تحقیقات و مطالعات محیط‌زیست و انرژی ازجمله مراکز فعال در واحد علوم و تحقیقات هستند.


مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات هسته‌ای، مرکز تحقیقات توسعه مواد مهندسی، مرکز تحقیقاتی فناوری‌های نوین مهندسی برق، مرکز تحقیقات سبک زندگی سالم، مرکز تحقیقات شبکه‌های مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی، مرکز تحقیقات علوم و مهندسی صنایع غذایی، مرکز تحقیقات صنایع بالادستی نفت و گاز نیز در زمره مراکزی هستند که خدمات پژوهشی و تحقیقاتی ارائه می‌کنند.


مراکز تحقیقاتی فیزیک پلاسما، مهندسی در پزشکی و بیولوژی، امنیت سایبری، پایش اطلاعات و آمار، مرکز کاربردی بیوفوتونیک، معماری و شهرسازی، کشاورزی و منابع طبیعی دماوند، تحقیقات و مطالعات محیط‌زیست و انرژی ازجمله مراکز فعال در واحد علوم و تحقیقات هستند.دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بیش از ۵۷۰ قرارداد پژوهشی با سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی از جمله شرکت‌های تابعه وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی، شهرداری‌های مناطق تهران و شهرستان‌ها، سازمان حفاظت از محیط‌زیست، بنیاد ملی نخبگان و ... منعقد کرده که از پروژه‌های شاخص در سطح ملی می‌توان قراردادهای منعقدشده با شرکت ملی نفت ایران با عناوین «انجام مطالعات پژوهشی و فناورانه به منظور توسعه فناوری‌ها در راستای بهینه‌سازی فرآیند تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان‌های نفتی خشت و کرنج» با اعتبار بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال و یک میلیون و 250 هزار یورو را ذکر کرد.


آنا: و سخن پایانی ...


محمدنژاد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر پیشرفت و تعالی خویش به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم ارتقا می‌یابد، نقش فعالیت‌های حوزه ارتباط با صنعت در دستیابی به این جایگاه و قرارگیری در بین دانشگاه‌های مطرح دنیا که فراتر از وظایف صرفاً آموزشی و پژوهشی فعالیت می‌کنند، بسیار ویژه و مؤثر خواهد بود و این اداره‌کل از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نخواهد کرد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر