صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دهقانی زاهدانی:

واردات «سنک‌های اوریوس» به ایران با هزینه‌های گزاف بی‌معنی است

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد که با وجود منابع غنی از «سنک‌های اوریوس» در ایران، واردات آنها(عوامل کنترل بیولوژیک) با هزینه‌های گزاف تقریباً بی‌معنی است.
کد خبر : 586259

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ادامه برگزاری وبینارهای هفتگی توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، وبینار ملی با عنوان «پرورش سنک‌های اوریوس در گلخانه‌ها» توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد برگزار شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان سخنران این وبینار با تبیین اهمیت کشت در گلخانه‌ها از نظر اقتصادی، مشکل کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی در گلخانه‌ها را ناشی از عدم تنوع زیستی، وجود منبع غذایی نامحدود برای آفات و حذف رقابت‌های درون‌گونه‌ای و بین گونه‌ای در آفات معرفی و قابلیت عوامل کنترل بیولوژیک(سنک‌های جنس اوریوس) را در کنترل آفات تشریح کرد.


مهدی دهقانی زاهدانی با توجه به ورود عوامل کنترل بیولوژیک از اروپا به ایران، دلیل عدم توفیق عوامل بیولوژیک وارداتی را ناتوانایی در رقابت با گونه‌های بومی، نبود بستر زیستی مناسب برای عامل کنترل بیولوژیک و ناپایداری آن در اکوسیستم برشمرد و بیان کرد که با وجود منابع غنی از سنک‌های اوریوس در ایران، واردات آنها با هزینه‌های گزاف تقریباً بی‌معنی است.


دهقانی با تبیین روش‌های پرورش، رهاسازی و حفاظت و حمایت از گونه‌های بومی سنک‌های شکارگر در ایران، تطابق ژنتیکی گونه‌ها در مناطق مختلف ایران را به عنوان مهم‌ترین عامل موفقیت رهاسازی گونه‌های بومی سنک اوریوس معرفی کرد.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد هم در این‌باره اظهار کرد: یکی از چالش‌های موجود در دنیای امروز استفاده بی‌رویه از کود و سموم شیمیایی در گلخانه‌هاست و برای رهایی از اثرات جانبی آنها در کشورهای توسعه‌یافته، روش‌های مختلف مهار زیستی یا کنترل بیولوژیک در اکوسیستم‌های گلخانه‌ای دنیا اجرا می‌شود.


امیرعباس علومی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در راستای نیل به کشاورزی ارگانیک و پایدار، عزم خود را برای پرورش این عوامل بیولوژیک مفید جزم کرده است.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر