حرکت پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی همدان به سمت علم نافع
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سعید جامهبزرگی در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: امروزه پژوهش یک سرمایهگذاری استراتژیک در کشورهای توسعه یافته محسوب میشود و در دانشگاهها نیز پژوهش به عنوان یکی از اساسیترین برنامهها از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی با توجه به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در مورد اینکه دانش پژوهان و مراکز علمی به سمت تولید علم نافع بروند، گفت: در گذشته کار علمی کردن فقط به معنای تولید مقاله ISI بود و منافع این مقالات به خارجی ها می رسید و دانش آموختگان و نخبگانی که در ایران پرورش می یافتند به خارج از کشور مهاجرت می کردند و ایده ها و عملشان به نفع بیگانگان مصادره می شد و این علم نافع نیست، بلکه آن علمی که ثمراتش نصیب ملت ایران شود و به کار آبادانی کشور بیاید نافع است.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان تصریح کرد: صرف گسترش مرزهای دانش کافی نیست و علوم باید به سمت کاربردی شدن پیش بروند چرا که ما دارای منابع فراوان، نیروی تحصیل کرده جویای کار و بازار بسیار خوبی هستیم و با مدیریت صحیح و برنامه ریزی مناسب، از کنار هم قرار دادن این سه عنصر اساسی، توان ایجاد یک چرخه بسیار فعال را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه نیاز امروز کشور طرحهای دانشبنیان است، تاکید کرد: دولت برای رشد هرچه بیشتر فعالیتهای دانشبنیان و ترغیب پژوهشگران به فعالیتهای علمی ثروت ساز، وام های بسیار کم بهره ای را در اختیار آنها قرار می دهد که رقم این گونه وامها به میلیارد نیز میرسد.
جامه بزرگی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همدان بخشی خصوصی است و در صدور مجوزهای لازم بسیار چابک عمل می کند و این زمینه مناسبی را برای پژوهشگران فراهم می کند تا در راستای فعالیتهای اقتصادی علم بنیان و تاسیس شرکتهای دانش بنیان با این واحد دانشگاهی همکاری ویژه دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: امسال تولید مقالات مدنظر دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیست، بلکه این دانشگاه در تلاش است به سمت کاربردی کردن علوم برود تا بتواند از ظرفیت و استعدادهای فارغالتحصیلان استفاده شود.
جامهبزرگی با بیان اینکه هماکنون تعداد واحدهای فناوری و دانشبنیان در سطح استان همدان محدود است، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همدان بستری مناسب برای فعالیت دانشبنیان است که میتواند در تولید علم و ثروت در کشور پیشگام باشد.
وی گفت: اکنون نیاز به ایجاد زیرساختهای بیشتر در حوزه فناوری در استان همدان وجود دارد و باید بدانیم که توسعه علمی بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود.
این مسئول تاکید کرد: بخشهای توانمندی همچون ارتباط با صنعت، باشگاه پژوهشگران جوان و مرکز رشد در واحد همدان فعال هستند و این پتانسیل مناسبی است که پژوهشگران ارتباطات لازم را با این قسمتها برقرار سازند و در کوتاه زمان شاهد پیشرفتهای چشمگیر در ابعاد استانی و فرا استانی شویم.
وی افزود: تجاریسازی علم و تولید ثروت از یافتههای علمی برای رفع نیازهای اساسی جامعه از اهدافی است که دانشگاهها میتوانند با توجه به آن در توسعه پایدار کشور تحولی عظیم ایجاد کنند و ارتباط دانشگاه و صنعت و تبدیل فکر و اندیشه به محصولات تجاری از مهمترین وظایف پژوهشگران است که در این راستا سازمانهایی ایجاد شده که باید توسعه یابند.
انتهای پیام/