صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۳ - ۰۷ دی ۱۳۹۴

شرط‌های ترکیه برای بهبود روابط با اسرائیل

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه با بیان اینکه آنکارا از تل‌آویو خواسته است در ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اخلال ایجاد نکند، از شروطی سه‌گانه برای بهبود روابط میان اسرائیل و ترکیه سخن به میان آورد.
کد خبر : 58593

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از پایگاه خبری فلسطین‌الیوم، ابراهیم کالین سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه گفت: «بهبود روابط ما با اسرائیل تنها با سه شرط محقق می‌شود؛ عذرخواهی نسبت به سیاست‌های گذشته، جبران خسارت‌های ناشی از حادثه کشتی مرمره و رفع محاصره نوار غزه.»


وی افزود: «ما از اسرائیل خواسته‌ایم تا علاوه بر رفع کامل محاصره نوار غزه، در ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه اخلال ایجاد نکند.»


این در حالی است که پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش کرده بود: «منابع آگاه در دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه از دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با خالد مشغل، رهبر جنبش حماس در استانبول خبر دادند. این دیدار یک روز پس از آن انجام شد که ترکیه و اسرائیل اعلام کردند در آستانه حل اختلافات سیاسی پنج‌ساله‌شان قرار دارند.»


یک منبع آگاه در دفتر اردوغان گفته بود: «مشعل در این دیدار، گزارش کوتاهی درباره تحولات اخیر منطقه به اردوغان ارائه کرده است.»


از سوی دیگر مقام‌های اسرائیلی اواخر روز پنج‌شنبه گذشته گفته بودند: «توافقی میان تل‌آویو و آنکارا برای عادی‌سازی روابط پس از انجام مذاکراتی در سطوح عالی در سوئیس، به دست آمده است. گرچه توافق نهایی هنوز امضا نشده است ولی با توجه به پیشرفت به‌دست آمده، امضای توافق مدت زیادی طول نخواهد کشید.»


روابط مستحکم آنکارا و تل‌آویو در سال 2010 زمانی که کماندوهای اسرائیلی با حمله به کشتی ماوی مرمره، 10 نفر از فعالان صلح ترک را کشتند، به سردی گرایید. این کشتی قصد داشت تا محاصره دریایی غزه به‌وسیله نیروی دریایی اسرائیل را بشکند.


ترکیه از اسرائیل خواسته بود تا بابت این حمله به‌طور رسمی عذرخواهی کند، غرامت بپردازد و محاصره غزه را لغو کند. برای طرف اسرائیلی نیز محدود شدن فعالیت حماس در ترکیه موضوعی کلیدی بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر