صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰

تجهیزات ایمنی حفاظتی هسته‌ای بومی‌سازی شد

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی و ساخت انواع تجهیزات ایمنی حفاظتی هسته‌ای مانند دوزیمتر شده است.
کد خبر : 585712

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی انواع تجهیزات ایمنی حفاظتی هسته‌ای را طراحی کرده و می‌سازد. این شرکت چهار محصول دانش‌بنیان دارد که شامل دوزیمتر تیروئید، دوزیمتر پرسنلی، دوزیمتر سطحی و جداکننده پرتوهای آلفا از بتا و گاما می‌شود. دوزیمتری پرتوها، علمی در حوزه فیزیک سلامت و حفاظت پرتویی است که برای ارزیابی، اندازه‌گیری و محاسبات پرتوهای تابش‌شده به بدن انسان و محیط به کار می‌رود.


مهدی صادقی، یکی از اعضای این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا بیان کرد: دوزیمتر تیروئید برای درمان تیروئید به کار می‌رود، پزشک با استفاده از این دستگاه میزان یون جذب‌شده به بدن بیمار را می‌سنجد تا کمتر از میزان لازم برای درمان نباشد. در صورتی که میزان یون جذب‌شده بیشتر از میزان خاصی باشد منجر به سرطان می‌شود. دوزیمتر پرسنلی ابزاری شبیه به کارت است که پرسنل پرتوکار آن را روی لباس خود می‌پوشند. این کارت بخشی از پرتوهای موجود در محیط را به خود جذب می‌کند، بدین‌ترتیب در صورت ورود به محیط آلوده، آسیب کمتری به شخص وارد می‌شود.


وی افزود: در صورتی که میزان پرتوی موجود در محیط بیش از اندازه شود، این کارت تغییر رنگ داده و به کاربر هشدار می‌دهد که از محیط خارج شود. دوزیمتر سطحی نیز پرتوهای سطح را اندازه‌گیری می‌کند. این دستگاه‌ها در مهندسی پزشکی، صنعت شیمی و هر کسب‌وکاری که به تجهیزات هسته‌ای نیاز باشد، کاربرد دارد. دوزیمتر پرسنلی، سطحی و تیروئید تجاری‌سازی شده و آماده عرضه به بازار است اما دستگاه جداکننده پرتوهای آلفا از بتا و گاما در فاز توسعه و تحقیق قرار دارد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر