صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۷ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
کلینیک آنا؛

ابتلا به دیابت نوع ۲ و چربی خون در افراد چاق بیشتر است

یک متخصص بیماری‌های گوارشی درباره چاقی و بیماری‌های مختلف گوارشی مربوط به این عارضه گفت: استعداد ابتلا به دیابت نوع ۲ و افزایش چربی خون در افراد چاق  بیشتر و آن‌ها مستعد بیماری‌های قلبی و عروقی گسترده و ابتلا به کبد چرب هستند.
کد خبر : 585039

به گزارش خبرنگار بهداشت گروه جامعه خبرگزاری آنا، حسن سعادت‌نیا، متخصص بیماری‌های گوارشی در خصوص بیماری دیابت گفت: متأسفانه بیماری چاقی در چند دهه اخیر در همه کشورها از جمله ایران شایع شده و حتی کودکان و نوجوانان نیز درگیر این معضل هستند.


وی افزود: چاقی تقریباً تمام ارگان‌های بدن را درگیر می‌کند و نوعی بیماری چندارگانی محسوب می‌شود به‌طوری‌که افراد چاق علاوه بر اینکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و افزایش چربی خون در آن‌ها بیشتر است، عوارض قلبی و عروقی گسترده و ابتلا به کبد چرب نیز میان آن‌ها بسیار شایع است.


متخصص بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: افراد چاق در اثر افزایش فشار داخل شکمی بیشتر مبتلا به رفلکس می‌شوند همچنین احتمال بروز سرطان‌های دستگاه گوارش ازجمله سرطان کولون و ابتلا به پولیپ در آن‌ها بیشتر است.


سعادت‌نیا با اشاره به اینکه پیشگیری از این مسئله از طریق آموزش به شهروندان بسیار حائز اهمیت است، گفت: افراد باید از کودکی در مورد کنترل وزن و نحوه سبک زندگی سالم و تحرک اطلاعات زیادی داشته باشند و کسب کنند در حال حاضر ۹۰ درصد و رفت‌وآمدها و ترددها در سطح شهرها با خودروها و وسائل نقلیه انجام می‌گیرد و تقریباً افراد بی‌حرکتند که شرایط کرونا هم به این قضیه دامن زده است و همه افراد باید موضوع پیاده‌روی روزانه را مدنظر قرار دهند همچنین توده بدنی خود را مورد سنجش قرار دهند.


سعادت‌نیا گفت: تقسیم وزن بر توان دوم قد بر حسب متر شاخص توده بدنی را مشخص می‌کند. در افراد سالم شاخص توده بدن ۲۵ است و بالاتر از آن افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی هستند. همچنین چاقی و اضافه‌وزن می‌تواند سبب کمردرد، آرتروز و مشکلات دیگر در بدن شود.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: چاقی دیابت نوع 2
ارسال نظر