صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۲ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام محمدی مطرح کرد؛

رئیس جمهور آینده باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

رئیس‌ جمهور آینده نباید از طبل تو خالی دشمن به لرزه بیفتدمسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر گفت: رئیس جمهور آینده باید انقلابی و پرتلاش بوده و نیروهای انقلابی متعهد را شناسایی و متناسب با تخصص‌شان به کار گیرد.
کد خبر : 584920

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اسلامشهر، وبینار دوروزه «جریان‌شناسی قرآنی حکومت از ابتدای تاریخ اسلام تا انقلاب اسلامی» به همت ستاد بصیرت‌افزایی انتخابات ۱۴۰۰ با حضور ۶۰ نفر از استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این دانشگاه برگزار شد.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این نشست برخط، شرکت‌کنندگان را با محورهای پرسشی و اساسی مانند «چرا قرآن؟»، «هدف ارسال پیامبران و انزال کتب چیست؟»، «چه پیامبرانی به حکومت رسیدند؟»، «ویژگی حاکمان از منظر قرآن چیست؟»، «شیوه حکومت عادلانه و مدیریت اقتصادی پیامبران چگونه بوده؟»، «توصیفی از حکومت نبی مکرم اسلام صلی‌الله و علیه و آله و سلم و امیرمومنان حضرت علی علیه‌السلام» و  ملاک‌های حاکم جامعه اسلامی در کلام رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی آشنا و به پرسش‌های شرکت‌کنندگان پاسخ داد.


حجت‌الاسلام محمدجعفر محمدی با اشاره به آیات نورانی قرآن کریم، حاکمیت انحصاری را متعلق به خداوند متعال دانست و گفت: از نظر قرآن، حق حاکمیت به صورت انحصاری از آن خداوند متعال است، بنابراین از نظر پرورش‌یافتگان مکتب توحید، خالق، مالک و حاکم یکی بیش نیست و آن خداوند متعال است و سررشته هر نوع حکومت و مالکیتی باید به او منتهی شود.


وی افزود: آیت‌الله جوادی آملی در این زمینه معتقدند: «زمامداری و رهبری سیاسی جامعه، در نبوت مأخوذ است؛ چراکه با تعلیم و ارشاد تنها و بدون جهاد، دفاع، اقامه حدود و تنظیم روابط بین‌الملل و ...، هرگز جامعه نمی‌تواند به حیات دینی خود ادامه دهد. غرض آنکه نبوت، برای تکمیل حیات برین انسانی است و اگر تنها یک فرد بر روی زمین زندگی کند نیازمند وحی است؛ هرچند دستور حکومتی در آن وحی نباشد و اگر بیش از یک فرد در زمین زندگی کنند، حتماً تنظیم روابط اجتماعی آنان محتاج قانون مدوّن و حکومت است.»


حاکم قوی نیازمند بازوهای توانمند برای اجرای سیاست‌های مدیریتی است


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در بخش دیگری از سخنان خود جامعه، قانون، حکومت، کار و تولید را ارکان اصلی تمدن انبیاء معرفی و حکمیت و حرکت براساس قرآن و سنت، اجرای عدالت و تکیه بر رضایت و خشنودی توده مردم، پرهیز از تشریفات، توجه به لیاقت و شایسته‌سالاری در واگذاری مسئولیت‌ها، مبارزه با مظاهر فساد و آلودگی در جامعه را مهم‌ترین سیاست و وظایف کارگزاران نظام اسلامی در نهج‌البلاغه برشمرد.


محمدی با تشریح بصیرت‌افزایی سیاسی با عنوان «جریان‌شناسی قرآنی حاکمیت در اسلام» به ارائه مباحث با محور داستان حضرت یوسف علیه‌السلام به‌عنوان بهترین قصه برای صاحبان خرد از نگاه قرآن کریم پرداخت.



وی به بیان مقدمات لازم برای حاکمیت مانند خودسازی، آموزش، کارگزینی و کادرسازی، مدیریت جهادی و ... پرداخت و مراحل فوق را در زندگانی حضرت یوسف علیه‌السلام تشریح کرد.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر تبیین کرد: حضرت یوسف علیه‌السلام که قرار است حاکم مصر شود، نخست نیاز به خودسازی دارد، او خودسازی را در طول هفت سالی که در خانه عزیز مصر است و انواع مکرها و توطئه‌ها برای به گناه کشیدن او در کمین است را با توکل به خداوند متعال تمرین می‌کند و بر مکر زنان فائق و پیروز می‌شود و زمانی که پس از تلاش فراوان به یقین می‌رسد نمی‌تواند محیط پیرامون خود را خدامحور و اخلاق‌مدار کند؛ بنابراین از محیط گناه هجرت می‌کند و زندان را محل امن خود قرار می‌دهد.


محمدی تأکید کرد: یک حاکم قوی و پیروز نیازمند بازوهای توانمند برای اجرای سیاست‌های مدیریتی است و این میسر نخواهد شد جز با آموزش و پرورش نیروهای انقلابی متعهد. حضرت یوسف علیه‌السلام کادرسازی خود را از بین جوانان زندانی که در سه بُعد فکری روانی و جسمی، خلّاق بانشاط و قدرتمند بودند انتخاب و با چاشنی صبغه الله و رنگ الهی پرورش و آماده انقلاب فکری جامعه و تحول اقتصادی کرد.


وی توضیح داد: این پیامبر الهی زمانی که نجات جامعه را انحصاراً در مدیریت جهادی دید، خود را نامزد حاکمیت کرد و به عزیز مصر پیشنهاد کرد که اختیارات تام و کامل به او بدهد تا جامعه را از بحران نجات دهد و مزیت خود را بر دیگران دو چیز عنوان کرد: نخست دانش مدیریت کافی برای حفظ جامعه در وضعیت بحرانی و دوم امانتداری و تعهد لازم برای حفظ بیت‌المال و ایجاد عدالت همه‌جانبه.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر خاطرنشان کرد: حضرت یوسف علیه‌السلام همزمان با پیشنهاد مسئولیت خود، برنامه اقتصادی برای عبور از بحران را هم ارائه کرد و اطمینان داد با اختیارات تام و بهره گرفتن از نیروهای انقلابی متعهد این برنامه قابل اجرایی خواهد بود.


رئیس جمهور آینده برنامه زمان‌بندی شده برای اقتصاد داشته باشد


محمدی با اشاره به آیات قرآن کریم افزود: قرآن کریم می‌فرماید: یوسف پیامبر علیه‌السلام با محور مدیریت بحران به میدان آمد، اما هم در عرصه اقتصادی و هم در عرصه اندیشه و فرهنگ بسیار موفق ظاهر شد، به گونه‌ای که پس از عبور از بحران اقتصادی، مردم به عشق او، عاشق خدای او شدند و جامعه‌ای موحد و قدرتمند تشکیل داد.


وی متذکر شد: کشور ما با مکر شیاطین انسی و وضع تحریم‌های ناجوانمردانه در وضعیتی مشابه دوران بحران مصر است، بنابراین جوانی خدامحور، خودساخته، انقلابی، خلاق، پرتلاش و گوش به فرمان رهبر نیاز دارد که نیروهای انقلابی متعهد را شناسایی و متناسب با تخصص‌شان به کار گیرد و برنامه‌های خود را مطابق سیاست‌های کلی نظام و در چارچوب قانون اساسی و با محور حمایت از اقشار ضعیف جامعه تدوین کند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر یادآور شد: رئیس جمهور کشورمان همچنین باید ظرفیت‌های اقتصادی ایران اسلامی را بداند و برای آنها برنامه زمان‌بندی شده داشته باشد، به وضعیت منطقه آشنا بوده و دارای قدرت تحلیل و اقدام به‌موقع باشد.


محمدی با بیان اینکه رئیس جمهور آینده باید بر توان و قدرت درون‌زا تأکید داشته باشد و از طبل تو خالی دشمن به لرزه نیفتد، مطرح کرد: رئیس جمهور آینده هدف خود را قوی شدن نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به تمدن جهانی اسلامی و ان‌شاء‌الله مقدمه حکومت جهانی مهدوی عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف قرار دهد که به وعده الهی بندگان صالح وارثان زمین خواهند بود.


وی با تأکید بر حضور پرشور مردمی در انتخابات پیش رو، خواستار شد: مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین و مدافع اسلام ناب محمدی  باشند؛ سرنوشت اسلام و کشور خود را به دست کسانی دهید که به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی معتقد و نسبت به احکام نورانی الهی متعهد باشند و منفعت خود را بر مصلحت کشور مقدم ندارند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر