200 نفر از جامعه ایثارگری به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردند/ افزایش 10 درصدی طرح پرونده در کمیسیونهای پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا،معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری که پیش از ظهر امروز برگزار شد با گرامیداشت یاد شهدا و حماسه آزادسازی خرمشهر گفت: امسال سوم خردادماه عملیات آزادسازی خرمشهر مصادف با پیروزی فلسطین و غزه شد. این یک اتفاق بیسابقه بود چراکه اسرائیل صاحب پیچیدهترین سامانه دفاع موشکی بود.در یک مقطع 11روزه حدود 4هزار موشک به مناطق فلسطینینشین شلیک شد و در نهایت برای نخستین بار اسرائیل با ذلت اعلام کرد با قبول تمام شروط فلسطینیها آتشبس را میپذیریم.
سعید اوحدی در ادامه به بیان گزارشی از عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۳۹۹ پرداخت و افزود:در سال گذشته با وجود مشکلات و مسائلی که از گدشته داشتیم با حمایت دولت و اختصاص 8 هزار میلیارد تومان،بدهیها و معوقات جامعه ایثارگری پرداخت شد. در هیم ارتباط باید متواضعانه از پشتیبانی جدی سازمان برنامه و بودجه وشخص آقای نوبخت تشکر کنم.
اشتغالزایی در بنیاد شهید و امور ایثاگران
وی اظهار کرد: همچنین با اجرای ۵۲ طرح اقتصادی به مناسبت روز شهید در اسفندماه سال گذشته،زمینه اشتغال3 هزار نفر از جامعه ایثارگری فراهم شد. یکی از برنامههای ما در سال ۱۴۰۰ حضور معاونان بنیاد در استانها برای پیگیری تفاهمنامههای امضا شده با مسئولان دستگاههای استانی است.
اوحدی به خدمات بهداشت و درمان بنیاد شهید اشاره کرد و افزود:طی یکی دو ماه آینده،بیمارستان خاتم الانبای(ص) به بیمارستان هزار تختوابی با تجهیزات به روز برای خدمترسانی به جامعه ایثارگری تبدیل خواهد شد. همچنین سال گذشته ۹۰۵ تخت به تختهای بیمارستانی بنیاد اضافه شد که ۱۵۰ تخت از این تعداد، شامل مراقبتهای ویژه مربوط میشد.
وی اظهار کرد: با وجود شیوع ویروس کرونا و همچنین محدودیتهای ناشی از آن، ۶۱ هزار و ۵۰۰ پرونده در کمیسیون پزشکی بنیاد شهید مطرح و بررسی شد که این تعداد نسبت به سال ۹۸، ۱۰ درصد افزایش نشان میدهد و امسال ۷۰ هزار پرونده را بررسی خواهیم کرد. یکی از نکات جالب توجه در این باره این است که با با همکاری نیروی قدس و برای نخستین بار کمیسیون پزشکی در سوریه، حلب و دمشق نیز تشکیل شد.
به گفته اوحدی، در سال گذشته ۱۰۰ هزار برنامه پایش سلامت خانوادههای شهدا و جانبازان انجام شد و این تعداد در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۰ هزار مورد خواهد رسید. این افراد همچنین دارای پرونده الکترونیکی سلامت خواهند شد.
ایجاد آسایشگاه برای بانوان جانباز
وی افزود:: در پنج سال گذشته هیچ گاه در پایان سال صددرصد مطالبات بیمه دی تسویه نمیشد اما در سال گذشته تمام مطالبات تسویه شدند.
اوحدی همچنین از آغاز به کار آسایشگاهی برای بانوان جانباز قطع نخاع تا پایان خردادماه جاری خبر داد.
به گفته وی ۷۹ هزار نفر از جامعه ایثارگری به ویروس کرونا مبتلا شده بودند که از این تعداد ۱۴ هزار نفر بستری شدند امت میزان فوتیها نسبت به متوسط کشوری بسیار پایین و ۲۰۰ نفر بود.
اوحدی همچنین از آغاز واکسیناسیون کرونای جانبازان ۲۵ تا ۵۰ درصد و همسران جانبازان ۷۰ درصد خبر داد و گفت: این مرحله از واکسیناسیون از هفته آینده آغاز میشود. قرار است هزینههای عزیزانی که به خارج از مراکز درمانی مراجعه کردند، درب منازل آنها تصفیه شود که اکنون در استان اصفهان به صورت پایلوت در حال اجراست.
پیگیری وضعیت جانبازان شیمیایی در 3 وزارتخانه
رئیس بنیاد شهید گفت: رئیس جمهور دستور دادند رسیدگی به جانبازان شیمیایی در اولویت باشد و محکوم کردن کشورهایی که دشمنان ما را تجهیز به سلاح شیمایی کردند پیگیری شود و این دستور به سه وزارتخانه امور خارجه، دادگستری و بهداتش و درمان ابلاغ شده است.
او افزود: سال گذشته 40 هزار اجرا داشتیم و در سال گذشته توانستیم در معاونت فرهنگی، حضور 11 هزار ایثارگر را در اردوهای فرهنگی، تفریحی و آموزشی فراهم کنیم. پیشبینی میکنیم در سال 1400 به مناسبت هفته دفاع مقدس 40 هزارنفر از ایثارگران از این اردوها استفاده کنند.
اوحدی همچنین عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت تدوین سند ملی جهاد مقاومت را به بنیاد شهید واگذار کرده بود. این سند در پنج فصل و مبتنی بر ظرفیتهای علمی و دانشگاهی ظراحی شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد. اکنون هم با توجه به تأکید رئیس جمهور، منتظر تأیید شورا هستیم. با تایید این سند، در آینده یک استراتژی مشخص برای احیا و توسعه ارزشهای مقاومت و شهادت خواهیم داشت.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/