ویلموتس به قصد کندن پول به ایران آمد/ فدراسیون فوتبال در شرایط ورشکستگی است
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه ورزش خبرگزاری آنا به کیش، احسان قاضی زاده هاشمی درباره امضای تفاهمنامه فدراسیون فوتبال با منطقه آزاد کیش، اظهار کرد: هدف اصلی از این سفر روز آخر تمرین تیم ملی بود. برای گفتن خدا قوت آمدیم که بچه های تیم ملی به بحرین میروند. انشاءالله مسابقات خوبی داشته باشند و موفقیتآمیز باشد. این برنامه امضای تفاهمنامه هم در حاشیهاش بود.
وی درباره پرداخت کمک مالی دولت به فدراسیون فوتبال تصریح کرد: رقمی به حساب فدراسیون پرداخت شد که مربوط به سال قبل بود و وزارت ورزش دریافت کرده، اینکه پول را به فدراسیون داده را باید سؤال کنیم. فدراسیون میگوید به دست ما نرسیده اما به نام فدراسیون گرفته شده، عددی که گرفته شده ۱۰ میلیارد تومان توسط فدراسیون است. امروزم هم به من گفتند دیروز ۲۰ میلیارد واریز شده تا به حساب فدراسیون واریز شود که ۳۰ میلیارد تومان میشود.
نماینده مجلس درباره پرونده مارک ویلموتس و ماجرای شستا که منجر به توقیف ساختمان فدراسیون فوتبال شد، عنوان کرد: پرونده ویلموتس به نظرم یک تراژدی بزرگ تاریخی برای کل کشور است. ابعاد آن یکی دو موضوع نیست و موضوعات بسیار مختلفی دارد. شستا هم مطالبه قرض خودش را انجام داده، یعنی شستا پولی را به واسطه ستاد مقابله با تحریم قرض داده و اگر شستا به دنبال مطالبه این وجه نمیرفت، خود مدیران شستا و مسئولین وزارت کار و رفاه و تامین اجتماعی باید پاسخ میدادند. در واقع آنها اقدام قانونی خودشان را انجام دادند. اینکه این اقدام در قبال فدراسیون صورت گرفته یعنی ساختمان فدراسیون سندش به نام شستا خورده و همچنین سه دانگ از ساختمان پرسپولیس که سند آن هم متعلق به فدراسیون است، باید مسئولین وقت فدراسیون جدید پیگیر حق خودشان باشند. یعنی بروند و نسبت به عاملان این موضوع چون در مورد اموال فدراسیون اتفاق افتاده، پیگیری کنند.
وی افزود: افراد باید از جیب خودشان بازپرداخت دیون را انجام بدهند. این اقدام حقوقی باید توسط عزیزی خادم و تیم فدراسیون صورت بگیرد و به هر حال مطالبه بحق فوتبال ایران انجام شود چون سکانداران حال حاضر این افراد هستند و ضرورت دارد که این اتفاق بیفتد.
قاضی زاده هاشمی در واکنش به این موضوع که افرادی مانند حیدر بهاروند از فدراسیون قبلی در این فدراسیون حضور دارند، تصریح کرد: نمیخواهم اسم بیاورم. انشاءالله بعد از مسابقات بحرین فدراسیون باید نواب رئیس خودش را بشناسد. نیازمند این است که افرادی که برای مجمع انتخاباتی میآیند تایید صلاحیت شوند. برای تعیین دو نایب رئیس یک مجمع نیاز است. طبعا در آنجا این دو نایب رئیس باید تعیین شوند. هر کسی تایید صلاحیت شد، به مجمع انتخاباتی بیاید. انتخابات فدراسیون مهم است و در کنار آن افراد تأیید صلاحیت شده، اگر هر فردی در پرونده ویلموتس مقصر است نباید توسط رسانهها فضایی ایجاد شود که افراد فکر کنند این موضوع و پرونده جمع شده است. این موضوع مطالبه همه است که انشاءالله دستگاه قضایی رأی مقتدرانهای نسبت به مقصرین و مسببین قرارداد ویلموتس صادر کند.
وی ادامه داد: این تازه ۲ میلیون یورو است، ما یک مبلغ حدود ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو داریم، یک مبلغ یک میلیون و ۴۰۰ هزار یورو داریم به اضافه ۵ درصد دیرکرد روزانه که در مورد ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو این موضوع از قریب به هفت هشت ماه شروع شده است. اگر در دادگاه CAS برنده نشویم، بحث سه داور در این دادگاه وجود دارد. هزینه دادرسی، وکلای خارجی و ایرانی و دستیاران وجود دارد. کف آن ۱۰ میلیون یورو با احتساب آن ۲ میلیون یورو است و این موضوع اصلاً در هیچ جای دنیا وجود ندارد که یک مربی کل حضورش ۴۰ روز نباشد و ۲۰ روز هم با تیم در خارج از کشور باشد که چنین عدد عجیب و غریبی پرداخت شود. این را نمیتوان به یک امر مدیریتی ساده نسبت داد. باید بررسی شود که چه نفعی در آن وجود داشته، اما قصور در مورد این قرارداد وجود داشته و برای آن باید احکام متناسب باشد.
عضو فراکسیون ورزش مجلس بیان کرد: الان نباید اموال و دارایی توقیف شود و برای ۲ میلیون یورو این اتفاقات افتاده، برای تکمیل ۸ میلیون یوروی دیگر این پول باید از چه محل و منبعی پرداخت شود؟ آیا اصلا فوتبال ما چنین اموال و دارایی دارد؟
وی درباره راههای درآمد فوتبال خاطرنشان کرد: آن هم تعریف دارد. آن پولها هم این طور نیست که فقط صرف امور سرمربی شود. باید در مقاطع مختلفی هزینه شود. اینکه بگویند این پول وجود دارد و مثل صندوقی است که ما روی آن حساب کردیم، این حرفها دادن آدرس غلط به مردم است. طبعاً فدراسیونی که در شرایط ورشکستگی است، شرایط خوبی ندارد. امروز هم که ما آمدیم، کمترین کاری بود که میتوانستیم انجام بدهیم تا بگوییم پای تیم ملی فوتبال هستیم و امیدواریم بتواند با تمام مشکلات و سختیهای فدراسیون فوتبال موفق باشد. آرزوی توفیق داریم و امیدواریم تیم ملی با روحیه و پرقدرت نتیجه بگیرد.
قاضیزاده هاشمی در مورد اینکه مشابه اتفاق ویلموتس در باشگاهها هم رخ میدهد و بهعنوان نمونه رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال دچار مشکل قضایی شده و در زندان است،یا پرسپولیس مشغول جمعآوری کمکهای مردمی است، یادآور شد: در مورد حوزه ورزش راجع به قراردادهای بینالمللی تکثر و تنوع قراردادی داریم. این تنوع باعث شده هر باشگاهی برای خودش قرارداد ببندد و این به ما آسیب زده است. قرارداد باشگاهها و تیم ملی را که بررسی میکردیم حداقل ۴ سرمربی، نوع قراردادها، مفاد و متن آنها با هم تفاوت داشت. این خیلی آسیبزننده است. نیازمند یک حوزه خیلی قوی در بخش بینالملل ورزش هستیم. این کار را باید وزارت ورزش مدیریت کند و بخشهای حقوقی فدراسیونهای ورزشی همراهی کنند. در غیر این صورت این نحوه قرارداد نوشتنها همه ضرر است.
وی افزود: به بعضی از قراردادها اگر بدبینانه نگاه کنیم، برای ضرر دادن تنظیم شدهاند. یعنی در قرارداد ویلموتس آنقدر حجم فاجعه بالا است که تلقی ذهنی هر فرد به واسطه وجود و قوت تیم وکلای ویلموتس این است که فقط به قصد کندن پول از ایران آمدند و این قرارداد را بستند و نه به قصد سرمربیگری و کار کردن، از ضعف دانش و فهم تخصصی در عرصه دیپلماسی بینالمللی ورزشی کشور و ضعف حوزه حقوقی، یعنی از دو ضعف ساختاری حداکثر استفاده را کردند. حتی سر یک یورو هم کوتاه نمیآیند. جالب است کسی که کاری نکرده و مدعی است، رقمی که در ردههای بالای اروپایی هم نمیتوانست به دست بیاورد در کشور ما میخواهد. اینها ضعف مدیریتی است، اگر بدبینانه نگوییم سوءاستفاده حتمی و منفعت شخصی بوده، حتماً کف آن ضعف مدیریتی است. قابل اغماض نیست و اگر برخورد نشود این اتفاقات تکرار میشوند. همیشه قائل به شفافیت بودیم حرفمان بر اساس مستند و حقوقی بوده، در مورد ضعف مدیریتی ما به عنوان مجلس کار نظارتی داریم. این دولت تا دو ماه دیگر تمام میشود اما این مجلس تا سه سال دیگر هست و اگر ضعف و قصوری باشد به آن رسیدگی میکند. قطعا در مورد مسببین پرونده ویلموتس چه در این دولت و چه در دولت بعدی به آن رسیدگی میکنیم.
عضو فراکسیون ورزش مجلس در مورد اینکه اگر وزارت ورزش در پرونده ویلموتس مانند پرونده ایران و هلند کوتاهی کرده باشد مجلس توانایی بازخواست را دارد، بیان کرد: موضوع تحقیق و تفحص، سوال و همچنین اعمال ماده ۲۳۴ که اعلام به قوه قضائیه است را میتوانیم ادامه بدهیم. کسی که در یک دورهای سمت حقوقی داشته و آن دوره تمام شده، فقط در مورد وزارت ورزش نیست و در مورد فدراسیون قبلی هم وجود دارد. به هر حال این طور نیست که بگوییم دوره مسئولیت تمام شده و موضوعات به انتها رسیده است. خیر! باید پاسخگوی عملکرد دوره مدیریتشان باشند. قول میدهم قطعاً این موضوع را اجازه نمیدهیم به فراموشی سپرده شود، ضمن اینکه در سال ۹۹ بر اساس ارزیابی مراکز معتبر نظرسنجی دانشگاهی کشور، موضوع قرارداد و پرونده ویلموتس یکی از ۱۰ موضوعی بوده که مردم ایران مستمرا در طول سال دنبال میکردند.
قاضی زاده هاشمی در مورد موضوع حق پخش تلویزیونی باشگاهها تأکید کرد: حق پخش موضوعی است که در تمام دنیا وجود دارد. حق پخش در برنامه ششم آمد و قرار شد دولت با صدا و سیما آییننامهای را مشترکاً تنظیم کنند و به تأیید هیئت دولت برسد. با اینکه سه سال از آغاز برنامه ششم میگذرد، هنوز این آییننامه رسمی تأیید نشده است. در بودجه ۱۴۰۰ و لایحه دولت نسبت ۷۰ به ۳۰ برای بحث حق پخش مطرح شد؛ یعنی ۷۰ درصد سهم صدا و سیما و ۳۰ درصد سهم ورزش، این باید در یک صندوق قرار بگیرد. کل درآمدهای تبلیغی ورزش، تبلیغات دور زمین، اسپانسرینگ، و موضوعات مختلف تا تبلیغات آگهیهای پیش از مسابقات ورزشی، حین آنها و حتی بعد از مسابقات را میخواهیم خودمان پیگیری کنیم، چون دیدیم هیچ اتفاقی از جانب آنهایی که باید این کار را میکردند نیفتاد. همین را هم تا به اینجا پیش آوردیم و فکر میکنم تا انتها هم خودمان باید پیش ببریم.
وی افزود: من این را اشاره کنم که اگر حق پخش حل شود، یک امر برد ـ برد هم برای فدراسیونها، هم برای باشگاهها و هم برای خود صدا و سیما است. تنها چیزی که اهمیت دارد، شفافیت است. در موضوع حق پخش به دنبال این هستیم که شفافیتی در این امر محقق شود. این موضوع جزو مطالبات جدی مجلس است. من هم نماینده مجلس دهم بودم و هم مجلس یازدهم و این حکم را در برنامه ششم خودم آوردم. اینکه میبینید دولت همین عدد را به خاطر الزام در برنامه ششم آورده و انشاءالله این هم تعهد ماست که این موضوع را پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.
نماینده مجلس درباره اینکه نحوه نظارت مجلس روی عملکرد ورزش فوتبال چگونه است، گفت: منابع مالی و نحوه هزینهکردشان را باید بررسی کنیم. باید ببینیم که آیا این پولها قرض بوده یا کمک؟ ممکن است مانند پرونده ویلموتس شود که میگویند شستا آیا قرض داده یا کمک کرده؟ این طور نباشد که باز مدیران استقلال و پرسپولیس جابهجا شوند و این مدیران با تغییر دولت جابجا شوند. به هر حال وزیر ورزش جدید تیم خودش را میآورد، باز در آنجا ۴ طلبکار پیدا نشوند و بگویند ما آن زمان این پول را قرض دادیم و حالا قرضمان را میخواهیم. این طور نباشد که یکسره پرونده پشت پرونده بیاید. من به وزیر ورزش هم تذکر دادم؛ طوری نباشد که باز دوباره پروندههای جدید در مورد این دو باشگاه به وجود بیاید. این خواست ما است برای اینکه انشاءالله شفافیتی حاکم شود. از درون هر دو باشگاه گزارشات متعددی به دست ما رسیده، امیدواریم دوباره این تیمهای مدیریتی که در دو باشگاه جابجا میشوند، قرض و بدهی زیادی برای مدیران جدید در دولت بعدی نداشته باشند.
قاضی زاده هاشمی درباره اینکه درست است کسی که در زندان حضور دارد همچنان رئیس هیئت مدیره یک باشگاه باشد، گفت: نه! قطعاً نمیتواند ایفای تعهد کند. مسئولیت حقوقی دارد، مسئولیت قانونی در برابر اعمال آن باشگاه دارد و طبعاً باید وزیر ورزش سریعتر تعیین تکلیف کند.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/