صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۴ - ۰۷ دی ۱۳۹۴

اسناد جدید از نظام اداری پیچیده داعش خبر می‌دهد

اسناد به دست آمده از داعش بر وجود یک نظام اداری پیچیده در درون این گروه تروریستی برای تداوم کنترل خود برای مناطق تحت سلطه‌اش حکایت دارد.
کد خبر : 58473

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، داعش اداراتی را برای رسیدگی به «غنائم جنگی» از جمله بردگان و استفاده از منابع طبیعی نظیر نفت ایجاد کرده که این گروه تروریستی را قادر می‌سازد کنترل خود را بر مناطقی در سوریه و عراق و سایر مناطق تداوم بخشد.


اسنادی که در جریان عملیات نیروهای عملیات ویژه آمریکا در ماه می (اردیبهشت ماه) در سوریه به دست آمده است، به تفصیل نشان می‌دهد که داعش از یک بوروکراسی سلسله مراتبی، شامل رقابت‌های جزئی بین گماشته‌ها و تنظیم مقرراتی در قالب فتاوای مذهبی برای مدیریت امور خلافت خود خوانده خود استفاده می‌کند. رویترز به برخی از این اسناد نگاهی داشته است.


مقامات آمریکایی می‌گویند این اسناد به آن‌ها کمک کرده که درک عمیق‌تری در مورد گروهی تروریستی که مهارتش در زمینه کنترل سرزمین‌های تحت تصرفش بسیاری را متعجب ساخته، به دست بیاورند. این مدارک نشان می‌دهد که چگونه این گروه تروریستی که زمانی یک گروه شورشی کوچک بود، توانسته برای مدیریت منابع متنوع درآمدی‌اش از غارت نفت گرفته تا اشیاء عتیقه و نظارت بر جمعیت‌های تحت انقیادش، یک سیستم اداری پیچیده ایجاد کند.


برت مک گورک، نماینده ویژه اوباما در ائتلاف ضد داعش به رویترز گفت: «این اسناد واقعا جزئیات فراوانی را فاش می‌کند. سطح دیوان سالاری اداری، سازمان‌ها، دیوان‌ها و کمیته‌ها.»


برای مثال، یک دیوان که تقریبا معادل یک وزارتخانه دولتی است، مدیریت منابع طبیعی از جمله بهره‌برداری از اشیاء عتیقه را بر عهده دارد. یک دیوان دیگر مسئول امور «غنائم جنگی» است که شامل بردگان می‌شود.


ایمن التمیمی، عضو اندیشکده میدل ایست فوروم و کارشناس ساختار سازمانی داعش در این باره گفت: «داعش بیش از هر گروه پیکارجوی دیگری روی ایجاد تصویری دولت‌گونه و خلافت‌گونه سرمایه‌گذاری کرده است. بنابراین یک سازمان رسمی، در کنار عملکرد موثر در زمینه کنترل سرزمین‌های مجاور و شهرهای مهم، ارائه تصویری دولت‌گونه را تقویت می‌کند.»


آموس هوچستین، یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور انرژی گفت، این اسناد همچنین نشان می‌دهد چگونه گروه تروریستی داعش به شکلی «باریک‌بین و مبتنی بر آمار» در حال مدیریت کردن بخش نفت و گاز است، هرچند که این کار یک کار پیچیده نیست.


انتهای پیام/

برچسب ها: داعش نظام اداری
ارسال نظر