صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
آن‌ها کودکانی بیش نبودند!

کشتار ۶۶ کودک و نوجوان فلسطینی به دست صهیونیست‌ها را از یاد نخواهیم برد

جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را برای ارتکاب جنایت جنگی پاسخگو کنددر جریان جنگ ۱۲ روزه اشغالگران رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ۶۶ کودک و نوجوان بی‌گناه فلسطین به شهادت رسیدند اما حامیان غربی این رژیم حملات هوایی به مناطق مسکونی غزه را دفاع مشروع نامیدند و اندک توجهی هم به قربانیان این جنگ نابرابر نکردند.
کد خبر : 584634

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، از تاریخ ۲۰ اردیبهشت، که جنبش مقاومت حماس در حمایت از مسلمانانی که در مسجدالاقصی موردحمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، دست به مقابله‌به‌مثل زد و شروع به حملات راکتی به تأسیسات این رژیم در اراضی اشغالی کرد، تا ۱۲ روز مناطق مسکونی در غزه هدف حملات سنگین هوایی و توپخانه‌ای نیروهای تل‌آویو قرار گرفت که به کشته شدن ۲۴۸ فلسطینی ازجمله ۶۶ کودک، ۳۹ زن و ۱۷ سالخورده و مجروح شدن یک هزار و ۹۴۸ نفر دیگر انجامید.


وقتی‌که از والدین این کودکان و نوجوانان شهید پرسیده می‌شود که از احساس خود درباره به خاک و خون کشیده شدن فرزندانشان بگویند بسیاری از آن‌ها پاسخ می‌دهند که این خواست خدا بود و پس‌ از آن آهی عمیق و سرد می‌کشند. برخی از این والدین به آمال و آرزوهای فرزندان شهیدشان اشاره می‌کنند. یکی از والدین می‌گوید: که فرزند من می‌خواست دکتر بشود، دیگری گفت: فرزندم آرزو داشت هنرپیشه شود و فرد دیگری هم از هدف فرزندش برای تبدیل‌شدن به یک رهبر سخن گفت.


سعد اصالیه، راننده تاکسی در جلیلیه که دختر ۱۰ ساله‌اش را از دست داده است می‌گوید که سعی می‌کند خود را با این اندیشه که شهادت دخترش خواست خدا بوده آرام کند.


در ادامه در قالب یک روایت تصویری مخاطب می‌تواند خود را به جزئیات حوادثی که در ۱۲ روز جنگ در غزه گذشت نزدیک کند و در غم بازماندگان کودکان شهید غزه‌ای شریک شود.




براع الغرابلی پسر بچه پنج ساله‌ای که تنها دقایقی پس از آغاز حملات نیروهای اسرائیلی به غزه به شهادت رسید. وی در جبلیه برای همیشه خانواده خود را تنها گذاشت و نامش در لیست طولانی افراد بیگناهی ثبت شد که در ۷۰ سال اخیر در آتش خشم و نفرت صهیونیست‌ها جان خود را از دست داده‌اند.




مصطفی عبید نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که در غروب حزن‌انگیز دهم ماه مه در یک حمله هوایی به شهادت رسید.








در حدود همان ساعات اولیه حمله به غزه  چهار کودک  از یک فامیل با نام‌های یازان المصری دو ساله، مروان المصری ۶ ساله، رحف المصری ۱۰ ساله و ابراهیم المصری ۱۱ ساله در منطقه بین حانون  به شهادت رسیدند. مخلص المصری پسرعموی این شهدا که از حملات اسرائیلی‌ها جان سالم به در برده است با چشم‌های گریان گفت: حمله صهیونیست‌ها ویرانگر بود.  غم و درد از دست دادن عزیزانمان غیرقابل‌توصیف است.   



حسین حماد کودک شاداب و سرزنده ۱۱ ساله‌ای بود که در گلوله‌باران غزه به دست نیروهای صهیونیستی به شهادت رسید.




یکی دیگر از نوجوانانی که حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به شهادت رسید ابراهیم حسنین بود. وی ۱۶ ساله بود و به گفته بازماندگان  بسیار بااستعداد و باهوش بود.




محمد سلیمان ۱۵ ساله یکی دیگر از نوجوانان غزه‌ای بود که در روزهای سخت حملات صهیونیست‌ها هدف ترکش بمب‌های اسرائیل قرار گرفت و به شهادت رسید.




حمزه علی نوجوان ۱۲ ساله‌ای که بر اثر حملات رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر در غزه به شهادت رسید.  






مینا شریر دو ساله و لینا شریر ۱۵ ساله دو خواهری بودند که در کنار هم در بمباران منزلشان در غزه به شهادت رسیدند.


لازم به ذکر است که غزه شهری بسیار پر ازدحام است و جوانان بخش عظیمی از جمعیت نزدیک به دو میلیون نفری این شهر را تشکیل می‌دهند و به‌جرئت می‌توان ادعا کرد که حدود نیمی از جمعیت غزه زیر ۱۸ ساله هستند. بنابراین وقتی هواپیماهای اسرائیلی محله‌های مسکونی و منازل را هدف قرار می‌دادند بالاترین احتمال خطر کودکان  و نوجوانان را تهدید می‌کرد.


در این میان اسرائیلی‌ها ادعا می‌کنند که تلفات زیاد غزه به این  دلیل است که راکت‌های مقاومت از مناطق مسکونی شلیک می‌شدند اما منتقدان اسرائیل می‌گویند که شمار زیاد تلفات نشان می‌دهد که حملات اسرائیلی‌ها بدون توجه به حضور غیرنظامیان انجام شدند.



ویران شدن مجتمع‌های مسکونی در بیت حانون در شمال نوار غزه بر اثر بمباران جنگنده‌های اسرائیلی بتاریخ ۱۵ ماه مه  


بر اساس آمار و اطلاعات موجود،  کودکان و نوجوانان از آسیب‌پذیرترین اقشار جمعیت موجود در غزه هستند. آنها در فقر و بیکاری چشم به جهان می‌گشایند و رشد می‌کنند و به دلیل محاصره اسرائیلی‌ها شانسی برای مسافرت و گشت و گذار ندارند. این کودکان همچنین در فضای تهدیدآمیز جنگی زندگی می‌کنند، به عنوان مثال، یک نوجوان ۱۵ ساله در طول عمر خود چهار حمله صهیونیست‌ها را تجربه کرده‌ است. تقریبا همه مردم در غزه دست‌کم یک نفر را می شناسند که در جریان حملات اسرائیلی‌ها جان خود را از دست داده باشد.


اولا ابو حصب‌الله یک دکتر روانشناس کودکان در غزه می گوید: وقتی‌که به کودکانی که جان خود را در حملات دشمن از دست داده‌اند فکر می‌کنم به کسانی هم که جان سالم به در برده‌اند می‌اندیشم از جمله آنهایی که از زیر آوار بیرون کشیده می‌شوند و بخشی از بدن خود را از دست داده‌اند یا آنهایی که به قصد مدرسه از خانه خارج شدند ولی دیگر بازنگشتند.




زید طلبانی چهار ساله و خواهر دو ساله‌اش مریم  هم  از جمله کودکان بیگناهی بودند که در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه فلسطین کشته شدند.




حاله ریفی دختر نوجوانی که فقط ۱۳ بهار زندگی را تجربه کرد نیز از جمله شهدای حملات نیروهای رژیم صهیونیستی به غزه است.




بشار سامور ۱۷ ساله نیز از جوانانی بود که جان خود را در حملات اسرائیل به غزه از دست داد.



مراسم تشییع پیکر مینا شریر دو ساله






در دوازدهم ماه مه حماده الامور نوجوان ۱۳ ساله ای که به همراه پسرعمویش عمار الامور ۱۰ ساله برای اصلاح سر به آرایشگاه محل رفته بودند در حال بازگشت به منزلشان در خان یونس بودند که حمله هوایی اسرائیل شروع شد و به کشته شدن هر دو نفرشان انجامید. عطیه الامور پدر حماده می‌گوید که وی ناظر کشته شدن پسرش بوده است.


عطیه ادامه داد: ای کاش که آن صحنه را ندیده بودم. صحنه فجیعی بود.




محمود طولبه ۱۲ ساله به گفته پدرش حامد یک نوجوان بسیار با استعداد بود. وی عاشق علم بود و قصد داشت مهندس مکانیک شود. محمود یک پسر فعال بود و کمک‌حال خانواده هم بود. تخم مرغ و ساندویچ برای خواهر و برادرهایش درست می‌کرد، برای میهمانان قهوه و چایی دم می‌کرد و به نظافت خانه می رسید. پدرش می‌گوید که محمود ستون خانواده ما بود و ما می‌توانستیم کاملاً به او اتکا کنیم. در یک عصر ماه رمضان وی رفت به آرایشگاه پسر عمویش. در کنار در آرایشگاه بود که بر اثر حمله جنگنده‌های اسرائیلی از ناحیه سر و گردن مجروح شد و دو روز بعد به شهادت رسید. خواهرش نقام وی را کفن کرد. پدرش با آه و حسرت می‌گوید که محمود آینده روشنی داشت اما آن آینده با جسدش در گور دفن شد.



نقام طولبه در حال سوگواری بر سر نعش برادرش محمود 




یحیی خلیفه نوجوان ۱۳ ساله‌ای که دوچرخه‌سواری را دوست داشت و چندین جزء از قرآن کریم را حفظ بود و آرزویش زیارت مسجد الاقصی بود. وی در جریان حملات به غزه به شهادت رسید. مازن خلیفه پدرش می‌گوید او واقعاً معصوم و شیرین بود. وی از خانه بیرون رفت که ماست و بستنی بخرد اما در حمله هوایی به شهادت رسید.






امیر تنانی ۶ ساله، احمد تنانی دو ساله، اسماعیل تنانی هفت ساله و ادهم تنانی چهار ساله چهار برادری بودند که جان خود را در حملات اسرائیلی‌ها به غزه از دست دادند.




خالد قانون نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در جریان حملات نیروهای رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسید.




احمد الهوجری ۱۴ ساله هم بر اساس گزارشات در همین ۱۲ روز حمله اسرائیل ها به غزه به شهادت رسد.




مادر و برادر یحیی خلیفه ۱۳ ساله غرق در اندوه و اشک در پی شنیدن خبر شهادت یحیی




لینا عیسی که تنها ۱۳ سال داشت دختر نوجوان و شادابی بود که امید به زندگی در چهره‌اش موج می‌زد اما در جنگ اخیر در غزه به شهادت رسید.


فایزه ابو فاریس که عکسی او وی در اختیار نداریم دختر نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که  صبح زود در محله ام‌النصر محل اسکان قوم بدووین در غزه شمالی از خواب بیدار شد و برای تهیه ماست و پنیر تازه از منزل خارج شد اما بر اثر حملات اخیر اسرائیلی‌ها به شهادت رسید.  





محمود ابو دایه ۹ ماهه، حور الزملی دو ساله و ابراهیم الرنتیسی ۶ ماهه هم از شهدای خردسال جنگ ۱۲ روزه هستند.  




دقایقی از نیمه شب در بیت لحیا در غزه گذشته بود که سه کودک وحشت زده به آغوش مادر خود پناه برده بودند. محمد زین الاعطار ۹ ماهه در وسط، خواهرش امیره الاعطار ۶ ساله و برادرش اسلام الاعطار هشت ساله در دوطرف وی قرار داشتند. اولین حمله هوایی ورودی آپارتمان آن‌ها را که در طبقه همکف بود هدف قرار داد و کل خانواده در ساختمان مخروبه گیر افتادند و دومین حمله بود که کل ساختمان را ویران کرد. پدر خانواده توانست خود را نجات دهد ولی همسر و فرزندانش زیر آوار دفن شدند.



عبدالله جوده ۱۲ ساله هم در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسید.




نوجوانی که در کنار ویرانه‌های منزل مسکونی در شهر غزه پس از بمباران مغموم مشغول قدم زدن است





بوثینا عبید ۶ ساله کودکی که در جریان حملات ارتش رژیم صهیونیستی به غزه جان باخت.










سعیب الحدیدی ۱۲ ساله که در اردوگاه پناهندگان شاتی در شهر غزه زندگی می‌کرد علاقه زیادی به پرندگان داشت و آنها را سمبل آزادی میدانست. او به پرندگان آموخته بود که خارج از قفس زندگی کنند و برای گرفتن دانه روی شانه‌اش بنشینند. او به همراه برادرش یحیی ۱۰ساله که پسرکی خجالتی بود و به دوچرخه‌سواری علاقه داشت به شهادت رسیدند.


اسامه الحدیدی پنج ساله و عبدالرحمان الحدیدی هفت ساله هم دو عضو دیگر خانواده بودند که در حملات اخیر در غزه به شهادت رسیدند.









یامن ابو حطاب پنج ساله، بلال ابو حطاب ۹ ساله، مریم ابو حطاب هفت ساله و یوسف ابو حطاب ۱۰ ساله هم در کنار هم بر اثر حملات اشغالگران به غزه به شهادت رسیدند.




مراسم تشییع جنازه اعضای خانواده ابو حتاب در غزه 




محمد بهار ۱۷ ساله که در بدو جوانی به دست جنایتکاران اسرائیلی در غزه به شهادت رسید.

















یارا  نه ساله، حاله ۱۲ ساله، رولا پنج ساله، زید هشت ساله، قصی ۶ ساله، آدم سه ساله، احمد ۱۵ ساله و هانا ۱۴ ساله همگی اعضای خانواده القوالق بودند که در حملات اسرائیلی‌ها به شهادت رسیدند. این خانواده در دو آپارتمان در خیابان الوحده در شهر غزه زندگی می‌کردند و در ۱۶ ماه مه در ساعت یک بامداد در حملات اسرائیلی‌ها به شهادت رسیدند. به جز این هشت فرزند ۱۴ نفر دیگر بزرگسال از این خانواده هم شهید شدند.




جست‌وجو برای یافتن اجساد خانواده القولق







دیما ۱۵ ساله، یازان ۱۳ ساله، میرا ۱۱ ساله و امیر ۹ ساله همگی اعضای خانواده الایفرانجی بودند که در عملیات جنگی رژیم صهیونیستی در  شهر غزه در کنار مادرشان در ۱۶ ماه مه به شهادت رسیدند.







دانا ۹ ساله، لانا پنج ساله، یحیی چهار ساله و زین دو ساله همگی اعضای خانواده ایشکونتانا بودند که در حملات هوایی به غزه به شهادت رسیدند. مادر این چهار شهید هم در کنار آنان جان باخت.




سوگواری راعد ایشکونتانا در حال سوگواری برای همسر و فرزندان






تالا ابو الوف ۱۳ ساله و توفیق ابو الوف هم در حمله اسرائیلی‌ها به خیابان الوحده در شهر غزه در ۱۶ ماه مه به شهادت رسیدند.





رفیف ابو دیار ۱۰ ساله که به نقاشی علاقه زیادی داشت تصویری از یک ساختمان بلند که در جریان حملات اسرائیلی‌ها تخریب شده بود کشیده بود و هنوز کار رنگ کردن آن را به پایان نرسانده بود که در یک بمباران دیگر به همراه مادر و عمویش در هنگام صرف نهار به شهادت رسیدند.




نغم سلها دو ساله هم در یکی از بمباران های شهر غزه به شهادت رسید.  






یوسف الباز نوجوان شاداب ۱۳ ساله‌ای بود که همه اهل خانواده به وی علاقه داشتند و در یکی از حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به غزه به شهادت  رسید.  




در ۱۹ ماه مه یک روز قبل از برقراری آتش بس دیما اصالیه ۱۰ ساله هنگامی که از منزل خواهر بزرگترش به سمت منزل پدرش در حرکت بود و یک ماکروفر کوچک در دست داشت توسط یک پهپاد گشتی-شناسایی اسرائیلی شناسایی شد و پس از چند ثانیه بر اثر حمله هوایی به شهادت رسید. به گفته بازماندگان این شهید پهپاد اسرائیلی آن ماکروفر کوچک را با سلاح اشتباه گرفته بود.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر