صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
لاهیجان‌زاده:

خارج از توان اکولوژیک منطقه مجوز صادر کردیم/ نیاز به قوانین جدید داریم

معاون سازمان محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آمایش سرزمین به موقع انجام نشده است و دولت‌ها و مجلس‌ها خارج از توان اکولوژیک هر منطقه مجوز صادر کردند.
کد خبر : 584370

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری آنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده گفت: در تقصیر نیاز به دلیل داریم و اثبات آلودگی در محیط بسیار سخت است چون ممکن است اثرات این آلودگی ها سی سال بعد مشخص شود و ما باید اینرا به مسئولیت مدنی محض تبدیل کنیم و تغییرات در محیط زیست و تغییرات انسان ساختی که ایجاد می شود را به عنوان زیان به نسل بعد معرفی کنیم .


وی تاکید کرد: ما نسبت به چهل سال قبل با بحث تغییر اقلیم واجه هستیم. برنامه ریزی‌های سازمان باید  بر اساس شرایط حاکمیتی و شرایط اقلیمی جدید باشد. در دهه چهل ۴۰ یا ۵۰ هزار حلقه چاه عمیق داشتیم اما در حال حاضر این تعداد به  ۷۰۰ هزار حلقه چاه افزایش یافته است که تعداد زیادی ازآنها غیر مجاز هستند و میزان برداشت آب چاه ها بیش از حد مجاز است.


معاون سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اولین بحث این که سازمان محیط زیست در بدنه دولت است و باید حافظ انفال باشد و این تصمیمات در دولت و مجلس گرفته می شود. اگر قرار است سازمان مستقلی تحت عنوان سازمان حاکمیتی و سیاست گذار باشد باید از هردو قوه مستقل باشد که نمی شود. اگر مجلس لایحه ای را تصویب کند و دولت اجرا نکند در دور باطل می افتیم. سازمان محیط زیست مانند سازمان صدا و سیما، سازمان بازرسی کل کشور و....  باید فرابخشی فعالیت کند این یکی از شاکلید هایی است که باید مراحل آن طی شود .


احمدرضا لاهیجان زاده افزود: میزان بارندگی به اندازه ۱.۱ کم شده است ، آمایش سرزمین به موقع انجام نشده است و دولت‌ها و مجلس ها خارج از توان اکولوژیک هر منطقه مجوز صادر کردند. در مناطق کویری کارخانه فولاد ایجاد شده است، کرمان مجوز باغات را گرفته است، درون سرزمین را از آب برای مسائل جنگل و ... خالی کرده ایم. ما بلا بر سر سرزمین خود آورده ایم و با این روند ظرف ۲۰ سال آینده شاهد از دست دادن سطح زیادی از تالابها، مهاجرت مردم، حاشیه نشینی، گرد غبار و....  خواهیم بود.


وی تاکید کرد: اهمیت حفاظت از محیط زیست به قدری است که دین مبین اسلام اهمیت زیادی برای محیط زیست قائل شده است و سوره های متعددی از قرآن برخی از فعالیت ها را منبع فساد روی کره زمین دانسته اند که فساد دانستن تخریب مراتع در سوره بقره جز این موراد است.


احمدرضا لاهیجان زاده افزود: برخی از حوزه ها به دلیل قدمت نیاز به ماده، قانون و تبصره ندارند اما محیط زیست بخاطر نو بودن نیاز به قوانین جدیدی دارد و با بروز مشکلات  و به مرور زمان این قوانین به روز می شود. نکته حائز اهمیت این است که اکثر قوانین بر پایه تقصیر است که در حوزه محیط زیست مشخص کردن مقصر بسیار سخت است زیرا مشکلات ناشی از تعرض به عراضی سال ها بعد مشخص می شود.


وی مشکلات سازمان محیط زیست را ناشی از روزنه های قانونی که قانونگذار باز گذاشته است دانست و افزود: تا زمانی که این روزنه ها وجود دارد و مجوز ها در حال صدور است، محیط زیست مکلف است به فعالیت های اقتصادی براساس برخی از چارچوب ها مجوز دهد. تاکنون شاهد موارد زیادی بوده ایم که بر اساس ماده۱۱ سازمان محیط زیست به یک پروژه مجوز نداده است و استاندار مجوز را صادر کرده است. قانون معادن یکی از این موارد است ممنوعیت تام برای استحصال دریا یا دریا خواری در حال انجام است که اثرات جبران ناپذیری است.


معاون سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست تاکیدکرد: تغییرکاربری های محلی برای فساد و دور زدن قوانین است. افراد سودجو با عبور از روزنه های قانونی در حوزه محیط زیست اقدام به تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی می کنند که علاوه بر خسارت به محیط زیست باعث فساد مالی می شود.


احمدرضا لاهیجان زاده خاطر نشان ساخت: این تغییر کاربری ها برای افراد سودجو به واسطه همین روزنه ها صورت می گیرد. وقتی محیط زیست مخالفت می کند هیچ ارگانی نباید مجوز داشته باشد کاری خلاف منافع عمومی انجام دهد. به عنوان مثال یک فعالیت نفتی در یکی از تالاب های جنوب کشور انجام می شد که سازمان حفاظت محیط زیست مجوزی برای این فعالیت صادر نکرد و شرکت را ملزم به هزینه کرد بیشتر و حفظ تالاب کرد اما یکی از شورای امنیتی مجوز خشک کردن تالاب و راه اندازی این پروژه را داد.


وی خاطر نشان ساخت:  ۱۸میلیون هکتار مناطق ۴ گانه به سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است. محیط زیست با ۳۰۰۰ نفر نیروی اجرائی و ۳۵۰۰ نفر دیگر محیط بان موظف به نظارت و حفاظت از  ۱۸ میلیون هکتار اراضی است. آیا بحرانی بالاتر از محیط زیست داریم؟ که اجازه استخدام نداریم.


معاون سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: قانون حق الکشف را از محیط بان گرفته شده است می تواند یکی از مطالبه دوستان در این نشست باشد. قبلا ۷۰ درصد جریمه به محیط بانی که با از جان گذشتگی تخطی ها از قانون را کشف می کرد، داده می شد و این یک تشویق و قدردانی بود که سالها است این مسئله انجام نمی شود.


احمدرضا لاهیجان زاده تاکید کرد: در جرائم راهنمایی و رانندگی مشخص است چند درصد بهای پرداختی به عنوان جریمه به پلیس راهنمایی و رانندگی، وزارت راه و شهرسازی برای ساختن جاده ها پرداخت می شود اما در جرائم سازمان محیط زیست همه زمینه ها به صندوق خزانه باز می گردد.


وی افزود: ما یک کشور سیاست زده هستیم، خیلی از تصمیمات تابع شرایط سیاسی است و اقدامات صورت گرفته از یک دولت تا دولت دیگر متفاوت است. بحث نیروهای نظامی و انتظامیک زیر نظر ما نیستند. یک پادگان به سادگی می تواند فاضلاب را در محیط زیست تخلیه کند و باید توسط دادگاه نظامی مورد بررسی قرار گیرد که آن هم روند فرسایشی خود را دارد.


معاون سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر دستگاه های حکومتی به تنهایی قادر به حفاظت از محیط زیست بودند کار به اینجا نمی رسید. ما در این جمع آمده ایم و از شما کمک می گیریم چون شما را به عنوان اجتماع مردم نهاد دارای قدرت بالایی می شناسیم به عنوان مثال پروژه بایوجیمی تنها با قدرت شما به تحقق پیوست.


وی با اشاره به بخش بخش شدن سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست و مراتع در اختیار ماست اما  بحث آب در دست وزارت نیرو است و ما اختیاری روی سد زدن و چاه حفر کردن نداریم. این یکی از مشکلاتی است که سازمان محیط زیست اختیار تام روی همه حوزه ها ندارد.


 احمدرضا لاهیجان زاده در پاسخ به این سئوال که آیا فساد در بدنه سازمان نفوذ کرده است، خاطر نشان ساخت: ما در بدنه محیط زیست نیرو خود را می شناسیم. تخلف در همه دستگاه ها و ارگانها وجود دارد و مراجع رسیدگی کننده مشخص هستند.


لاهیجان زاده در پاسخ به بحث دو نفر از فعالان محیط زیست استان گیلان گفت: کلیپی را همه ما دیده ایم که دو آهو مشغول مشاجره بودند غافل از این که شیری در دور دست ها منتظر موقعیت مناسب است.  شما فعالان حوزه محیط زیست  باید با هم اتحاد داشته باشید و هیچ چیزی نباید بتواند بین شما فاصله ایجاد کند. ما منکر این نیستیم که در همه دستگاه ها ممکن است افراد فاسدی باشند اما در سازمان محیط زیست افراد با حقوق پایین وحداقل حقوق، کار می کنند و به تمام معنا از دل و جان عاشقانه کار می کنند.


وی در پاسخ به حسن باغبانی فعال محیط زیست بوشهر در مورد ساخت اقامتگاه ۴ طبقه با ۸۰ هزار متر مربع سازه های اکولاژ در پارک جنگلی نایبند به بهانه ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست(ساخت آکواریوم، سالن کنفرانس و برگزاری دوره های آموزشی و...)،  تاکید کرد: این مسئله نیز از روزنه های قانونی نشات می گیرد مجتمع آریا ساسول طبق قانون مستثنیات اجازه اجرای یک طرح گردشگری بر اساس سبک معماری بوشهر را گرفت که در مرحله اجرا متفاوت بود. پرونده این پروژه در دست محاکم قضایی است و باید دید دادستان بوشهر چه تصمیمی برای این پروژه می گیرد.


معاون سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: مجموعه استان بوشهر بر این است که ساحل استان بوشهر را به بهانه های مختلف خراب کند. شهرداری پارک می سازد و رئیس سازمان محیط زیست در این استان باید با همه مبارزه کند. مجوزهایی که در پارک نایبند امضا شد ۵ سال قبل امضا شده است ولی محیط زیست ناظر بر تغییراتی که در طرح اولیه اعمال شده است، می باشد.


احمدرضا لاهیجان زاده با تاکید بربرگزاری دوره های آموزشی برای فعالان، کادراجرائی و دوستداران حفظ و صیانت از محیط زیست گفت: دانشمندان حوزه محیط زیست اعلام می کنند تاکنون به درصد کمکی از  شگفتی های محیط زیست شناخت پیدا کرده اند به عنوان مثال ۹۵ درصد محیط زیست دریا تاکنون ناشناخته است و این دوره ها به علاقه مندان کمک می کند تا با اطلاعات روز دنیا در حوزه محیط زیست آشنا شوند.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست تالاب
ارسال نظر