صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۸ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
حسن روحانی:

مردم باید با آزادی و آگاهی پای صندوق بیایند

رئیس جمهور گفت: این انتخابات مهم و بزرگ، نماد آزادی و آگاهی مردم است. مردم هم باید با آزادی و آگاهی پای صندوق بیایند و ملاک هم تشخیص مردم است.
کد خبر : 584080

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: در ماه خرداد سال ۱۴۰۰ هستیم و همواره در مقاطع مختلف ماه خرداد برای کشور و انقلاب ما سرنوشت ساز بوده است.


وی ادامه داد: در سال‌های اولیه نهضت اسلامی خرداد ۴۲ جزو مقاطع حساس نهضت اسلامی بود. خرداد سال ۴۲ حرکت و موج بزرگ نهضت اسلامی را ایجاد کرد.


رئیس جمهور گفت: بسیاری از انتخاب‌های مهم ریاست جمهوری ما در خرداد اتفاق افتاد. انتخابات ریاست جمهوری مساله مهمی است. در میان همه انتخاب‌هایی که داریم مساله انتخاب ریاست جمهوری این است که یک فرد می‌خواهد رئیس جمهور شود نه رئیس یک حزب.


روحانی بیان داشت: در واقع این انتخابات مهم و بزرگ، نماد آزادی و آگاهی مردم است. مردم هم باید با آزادی و آگاهی پای صندوق بیایند و ملاک هم تشخیص مردم است. انتخابات با این عظمت نتیجه‌اش وحدت و امنیت ملی است. انتخابات شکوهمند مهم در کشور ضامن مشروعیت نظام است. همه تصمیماتی که در کشور گرفته می‌شود اگر مردم نباشند مشروعیت ندارد. 


وی تصریح کرد: اگر خدای ناکرده در یک انتخابات حضور کم باشد و برای مردم مسائلی روشن نباشد، انسجام ملی، مصلحت و امنیت ملی و حیثیت نظام چگونه خواهد بود؟ امام همیشه توصیه می‌کردند میزان رای ملت است و مردم ولی نعمت ما هستند. همه ما را مردم به اینجا رساندند. ما چه بودیم ما یک طلبه ساده بودیم. مردم ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رای دادند. چرا این ۹۸ درصد آب می‌رود؟


روحانی افزود: خدا نکنه یک روزی مردم حس کنند ما به آن‌ها بی اعتنا هستیم و برای آن‌ها تصمیم می‌گیریم. امام و رهبر انقلاب هر دو فرمودند مشارکت حداکثری. خود رهبر انقلاب به من فرمودند برای من مشارکت حداکثری مهم است. مشارکت حداکثری لوازم دارد و باید به لوازم آن متعهد باشیم. من به وزیر کشور نامه نوشتم که عین مُر قانون عمل کنید. اگر وزارت کشور اینکار را نمی‌کرد بلوا و دعوا داشتیم.


وی تصریح کرد: الحمدالله وزارت کشور به قانون عمل کرد و مردم آمدند ثبت‌نام کردند. در جلسه ستاد مقابله با کرونا مصوب شد در روز انتخابات رای گیری ۳ ساعت اضافه شود. تصمیماتی که در ستاد و تبلیغات گرفتیم برای این بود که وارد موج چهارم نشویم. آنچه به عهده دولت بوده انجام داده و انجام داد. برای ما مهم نیست چه کسی رئیس جمهور می‌شود. 


رئیس جمهور اظهار داشت: تایید صلاحیت‌ها بر عهده دولت نیست بر عهده یک نهاد دیگر است. یک نهاد مستقل است و خودش تصمیم می‌گیرد. تصمیمی که از سوی شورای نگهبان در عصر روز دوشنبه مطلع شدیم و صریح‌تر شب تأیید شد دلمان می‌خواست شورا زمان فرصت بیشتری می‌گذاشت تا افراد بیشتری باشند. جان انتخابات رقابت است، اگر این رقابت را از آن بگیرید، می‌شود یک انتخابات بی‌جان.


وی تاکید کرد: دولت در این زمینه کار زیادی نمی‌توانست انجام دهد. البته من نسبت به اصل ۱۱۳ حتماً متذکر هستم و اشکال دارم و این اصل را هر وقت به شورای نگهبان می‌نویسیم آنها یک تفسیری دارند.


روحانی بیان داشت: به ناچار دیروز خدمت رهبر انقلاب نامه‌ای نوشتم که ایشان کمکی کنند. ایشان هم در دوره‌های گذشته کمتر وارد شده‌اند و در بعضی اوقات ورود کردند و هر طور مصلحت بدانند عمل می‌کنند. این مساله برای ما مهم است. ممکن است ما گله و شکایت داشته باشیم اما هر طور فکر می‌کنم صندوق آرا را نمی‌توان رها کرد. جای صندوق آرا چه می‌خواهید بگذارید. صندوق یک رمز بزرگی بوده که مردم پای صندوق بیایند تا تغییری که می‌خواهند را شکل دهند. 


وی ادامه داد: نقد از هر کس و هر نهاد آزاد است. خود رهبر انقلاب هم چند بار فرمودند از من نقد کنید. انتقاد از هر نهاد و شخص در نظام آزاد است. اگر سوالی در ذهن مردم هست پاسخ بدهیم چون هدف مهم ما این است که نظام، وحدت، وفاق و امنیت ملی حفظ شود. دولت شاید آخرین اقدامش اجرای انتخابات ۱۴۰۰  است. ما در زمینه تحریم هم از اقدامات دیگر است که الان هم مذاکره کنندگان ما در وین هستند. 


رئیس جمهور تصریح کرد: دولت در سال ۹۲ تا ۹۴ برجام را ایجاد کرد. ایجاد برای دولت یازدهم است و از این برجام ثمر در اواخر ۹۴ تا اردیبهشت ۹۷ داشتیم. در سال ۹۷ یک شری به نام ترامپ در آمریکا بود و آمد احمقانه از یک توافق مهم خارج شد. در دولت دوازدهم که این شر آمد هدف دولت ابقا برجام بود. اگر برجام از بین می‌رفت ما به همه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل برمی‌گشتیم. 


وی ادامه داد: مذاکرات الان ما با سال ۹۲ فرق دارد. در آن سال‌ها آن‌ها دست بالا داشتند اما الان ما دست بالا داریم. الان ما در مورد برجام بحث نداریم بخث سر اجرا است و چگونه اجازه دهیم آمریکا به برجام بر گردد. ما الان داریم برجام را احیا می‌کنیم. برجام الان در یک شرایطی است که ما می‌توانیم قدم‌های بعدی را طی کنیم. من افتخار می‌کنم دولت به عهدی که با مردم بست وفا کرد. 


رئیس جمهور خطاب به وزرا و استاندارن تاکید کرد: تا لحظه و ساعت آخر همه باید تلاش کنیم. وزارت کشور هم نمی‌گذارد یک رای جابجا شود.


وی در مورد قطعی‌های برق گفت: من خوشحالم که وزیر نیرو در این مورد از مردم عذرخواهی کرد. ریشه اصلی این موضوع هم خشکسالی امسال است. برق برای استخراج رمز ارزها با مجوزش ۳۰۰ مگاوات است اما غیر مجازش ۲۰۰۰ مگاوات است. هر کسی تعدادی ماینر گذاشته و این بیت کوین را استخراج می‌کند. استخراج رمز ارز از امروز تا پایان شهریور باید تعطیل شود و غیر مجاز است؛ حتی افرادی که مجوز دارند هم باید تعطیل کنند.


ادامه دارد...

انتهای پیام/

ارسال نظر