صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
فیروزی‌مقدم:

دغدغه‌های فکری خیام در شعرش انسان را به فکر فرو می‌برد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه گفت: دغدغه‌های فکری خیام در شعرش به گونه‌ای فلسفی آمده و همین است که آدمیان را در هر کجای جهان باشند به فکر وادار می‌کند.
کد خبر : 583740

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تربت‌حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه با هدف ارتقای سطح دانش عمومی جامعه و معرفی قابلیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی، همواره  در محافل علمی، فرهنگی و اجتماعی حضوری جدی داشته و با سایر دانشگاه‌ها، انجمن‌ها و مؤسسات علمی همکاری کرده است.


این دانشگاه در راستای تحقق اهداف عالی خود در پنجمین نشست از نشست‌های پنج‌گانه‌ «از هفت شهر عشق تا هزار وادی اندیشه» که به همت گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران (شعبه خراسان) و مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب به صورت مجازی برگزار شد حضور داشت. 


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه در این جلسه که علاوه بر مخاطبانی کشوری، دانشجویان تربت‌حیدریه و جمعی از دانشجویان خارجی نیز حضور داشتند با موضوع «خیام در اندیشه جهانیان» به ایراد سخن پرداخت.


محمود فیروزی‌مقدم گفت: هنگامی می‌توان شخصیتی را بزرگ و نام‌آور دانست که اندیشه‌اش در جهان مورد توجه قرار بگیرد و در کلام خیام صحبت از کوتاهی زندگی و آمدن از نیستی به هستی و بازگشت به نیستی است.


وی بیان کرد: در اندیشه خیام، ژرفنای زندگی عدم است و تکرار می‌شود. خیام این را می‌گوید تا دم را غنیمت بدانیم و دغدغه‌های فکری خیام در شعرش به گونه‌ای فلسفی آمده و همین است که آدمیان را در هر کجای جهان باشند به فکر وادار می‌کند و به خود مشغول می‌سازد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه همچنین به آشنایی جهانیان با اندیشه‌های خیام  و گسترش شعر و اندیشه او در زبان‌های مختلف از جمله انگلیسی و عربی پرداخت و شعر خیام را با هایکوی ژاپنی مقایسه کرد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر