صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
شگفتی‌های بدن انسان/۶؛

قدرت اسید معده انسان چقدر است؟

اسید موجود در معده انسان به طرز شگفت‌انگیزی قدرتمند است و شرایط لازم برای هضم انواع مواد غذایی را فراهم می‌کند.
کد خبر : 583572

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دستگاه گوارشی بدن انسان یکی از پیچیده‌ترین دستگاه‌های موجود در بدن است و در عین حال نقش بسیار مهمی در ادامه حیات هر فرد دارد. هر نوع غذا و نوشیدنی که انسان‌ها می‌خورند وارد دستگاه گوارشی شده و از طریق اعضای موجود در این ناحیه از بدن هضم و مواد مغذی آن‌ها جذب می‌شود. بدون شک می‌توان دستگاه گوارشی را یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های بدن معرفی کرد.


هر ماده خوراکی پس از وارد شدن به دهان و عبوری از مری وارد معده می‌شود. در معده تغییرات زیادی برای ماده غذایی خورده شده رخ می‌دهد. تمامی فرایندهای هضم غذا در معده به صورت خودکار و بدون نیاز به فرمان انسان انجام می‌شود. در معده انسان نوعی اسید وجود دارد که به طرز شگفت‌انگیزی قوی است و هر نوع مواد خوراکی را تجزیه می‌کند. دانشمندان قدرت اسیدها را با یکای PH اندازه‌گیری می‌کنند و مقیاس آن نیز از ۰ تا ۱۴ است. هرچه مایعی اسیدی‌تر باشد PH آن به صفر نزدیک‌تر است. PH اسید معده انسان یین ۱ تا ۲ است و این یعنی مایع موجود در معده قدرت اسیدی بسیار بالایی دارد.


مایع اسیدی که در باتری خودرو ریخته می‌شود، می‌تواند موادی مانند استخوان و چوب را در خود حل کند و جالب است که بدانید قدرت اسید معده انسان ۱ یا ۲ مرتبه از اسید باتری نیز قوی‌تر است و حتی می‌تواند فلزات را تجزیه کند. این مایع از سلول‌های موجود در دیواره معده ترشخ می‌شود و بدن همواره حجم و سطح اسیدی آن را در حالت تعادل نگه می‌دارد. البته خوردن بیش از اندازه برخی از نوشیدنی‌ها و مواد غذایی می‌تواند موجب افزایش یا کاهش سطح اسیدی مایع موجود در معده شده و مشکلاتی را ایجاد کند. در حقیقت معده با حل کردن انواع مواد خوراکی اولین سد دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا است. ساختار بدن به نحوی است که اسید معده هرگز از ناحیه تعیین شده خارج نمی‌شود و به سایر اعضا آسیب نمی‌زند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر